BET
17362.79
1%
BET-TR
36708.39
0.99%
BET-FI
59256.97
0.72%
BETPlus
2564.36
1%
BET-NG
1238.88
1.07%
BET-XT
1476.03
1.07%
BET-XT-TR
3080.53
1.06%
BET-BK
3200.1
1.6%
ROTX
38110.32
1.02%
ROCA X investește în Benefito Mobile, operator mobil virtual care aduce primul model de business convergent între industria de telecomunicații și cea de retail din România

Autor: Financial Market
Timp de citit: 3 minute

ROCA X anunță o investiție de 150.000 Euro în start-up-ul Benefito Mobile, primul operator mobil virtual (MVNO) din România care va lansa o cartelă preplătită ce va aduce utilizatorilor credit pe telefonul mobil la achiziția de produse și servicii de la companiile partenere.

Investiția Roca X va finanța lansarea comercială a Benefito Mobile, planificată pentru trimestrul al doilea al acestui an. Benefito Mobile își propune să fie cel mai atractiv serviciu preplătit de telefonie mobilă și totodată un mecanism inovator de fidelizare a clienților în industria de retail.

„Strategia ROCA X vizează investiții în start-up-uri disruptive la început de drum, iar Benefito Mobile este o afacere reprezentativă în acest sens, pe de-o parte prin prisma modelului de business practic complet nou la noi, dar care funcționează foarte bine de mulți ani pe piețele externe, iar pe de altă parte prin prisma experienței valoroase pe care o aduc la masă fondatorii afacerii, Marian Velicu și Marius Ionescu, doi dintre cei mai reputati specialiști din telecomul românesc.

Studiile arată că majoritatea start-up-urilor de succes sunt fondate de antreprenori cu experiență solidă în domeniu, iar Benefito are toate ingredientele pentru a fi un business de succes și a primit votul nostru de încredere. Investiția noastră promite un randament foarte bun cu o creștere accelerată: modelul de business vizează atingerea punctului de break-even la 12 luni de la lansarea comercială la numai 35.000 de utilizatori și o recuperare a investiției după numai doi ani în contextul detinerii deja a unor parteneriate strategice precum sunt CashBackWorld sau BonusWay.”, a spus Alexandru Bogdan, CEO ROCA X. 

“În Europa de Vest, operatorii virtuali de telefonie mobilă sunt jucători  importanți, deținând între 10-40% din piață. Noi credem de foarte mulți ani că serviciile oferite de operatorii mobili virtuali (MVNO) pot dinamiza domeniul telecom din România și faptul că ROCA X a ales să ni se alăture ne face să avem și mai multă încredere în succesul Benefito Mobile. Suntem convinși că Benefito Mobile va dinamiza atât piața telecom, dar și pe cea de retail fiind primul model de business convergent din România dintre industria de telefonie mobilă și cea de retail”, a declarat Marian Velicu, cofondator și președinte al Goil Services Romania, compania care deține Benefito Mobile.

Pentru 2021, fondatorii Benefito Mobile estimează aproximativ 37.000 de utilizatori și o cifră de afaceri de 700.000 de euro. De asemenea, aceștia estimează că businessul va deveni profitabil după un an, iar în cinci ani va ajunge la o cifră de afaceri de 15 mililoane de euro.

CITESTE SI:  ANALIZĂ XTB, Radu Puiu: Piața mașinilor electrice, între febra reglementărilor și evoluția fără precedent. Cât de influențată este România?

Pentru a-și fideliza clienții, majoritatea retailerilor din România folosesc carduri prin care cumpărătorii acumulează puncte sau  beneficiază de reduceri la anumite produse. Benefito Mobile aduce un serviciu în premieră în România prin care retailerii se pot diferenția față de concurență oferind clienților fideli beneficii semnificative la tot coșul de cumpărături și utile cum este reîncărcarea creditului telefonului mobil.

Prin conlucrarea cu retailerii,  Benefito Mobile va beneficia de brandul si baza lor de clienti si va atrage utilizatori  de la concurenta, lucru de care va beneficia indirect si operatorul mobil cu care colaboreaza

Piața de operatori mobili virtuali

Piața de operatori mobili virtuali din România este foarte puțin dezvoltată, în timp ce în diferite țări europene între 10% și 40 % din  piața de telefonie mobilă este deținută de astfel de operatori, în special retalieri precum Tesco Mobile, Lidl Mobile, Carrefour Mobile, Kaufland Mobile. 

De exemplu, clienții din Germania pot alege dintre ofertele a 135 de operatori mobili virtuali – care dețin o cotă de piață de 19,5%, iar cei din Spania de la 63 de operatori care au împreună 11,5% din domeniu. În Danemarca, 49 de operatori au 34,6% din piață. 

Per ansamblu, la nivelul Uniunii Europene, operatorii mobili virtuali dețin o cotă de piață de aproximativ 10%.

Benefito Mobile se alătură comunității ROCA X formată în acest moment din 17 businessuri tech din diverse domenii, printre care Beez, Betmarkets, CODA Intelligence, Code of TalentFeexers, Humans, Kinderpedia, Frisbo, Medicai, Milluu, xVision și yeParking. ROCA X urmărește să identifice ideile fresh din piața europeană din zona tehnologiei, al căror potențial îl evaluează și validează prin echipa sa de specialiști, și care oferă, pe lângă plasamentele financiare, know-how și expertiză pentru accelerarea evoluției afacerilor și acces la o rețea valoroasă de antreprenori și specialiști. ROCA X are în vedere mai multe domenii din piaţa de tech printre care se numără și AI, finTech, eduTech, medTech, cât şi tendinţele nou apărute în tehnologie, derivate din dimensiunile noi ale dezvoltării societăţii şi umanităţii. În 2020, ROCA X s-a implicat în 8 noi start-up-uri.