BET
16013.66
0.79%
BET-TR
33223.76
0.79%
BET-FI
58538.7
0.44%
BETPlus
2377.06
0.75%
BET-NG
1148.24
0.43%
BET-XT
1370.99
0.71%
BET-XT-TR
2812.46
0.72%
BET-BK
3005.61
0.6%
ROTX
35738.48
0.99%Fintech-ul Pago caută 15 ONG-uri cărora le va pune la dispoziție prima platformă de donații necomisionate

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Pago, aplicația pentru plăți care a ajuns la peste 1 milion de facturi plătite în aplicație și peste 100.000 de utilizatori activi, pregătește extinderea funcționalităților pentru a găzdui realizarea de donații către ONG-uri, fără costuri suplimentare, direct din aplicație, cu un singur tap.

Funcționalitatea va fi activată începând cu luna septembrie 2019, după încheierea unui proces de selecție a celor 15 ONG-uri care vor fi prezentate în aplicație. Selecția va include o perioadă de aplicații, urmată de o etapă de jurizare și apoi etapa finală – votul publicului.

Donează cu Pago se va adresa atât utilizatorilor Pago cât și oricărei persoane care vrea să facă o donație online, fără a necesita descărcarea aplicației. Toate donațiile vor fi necomisionate și foarte rapide, datele de plată fiind introduse o singură dată. În plus, donatorii vor fi informați periodic despre progresele proiectelor pentru care au donat și modul în care au fost folosiți banii.

Este prima dată în România când utilizatorii unei aplicații fintech vor avea posibilitatea realizării de donații, alături de alte plăți ce țin de utilități, plata întreținerii sau asigurări. Ca un alt element de noutate, utilizatorii vor putea dona și punctele electronice Pago, primite ca recompensă pentru diverse acțiuni în aplicație. Acestea se pot transforma automat în bani, iar în ultimul an peste 100.000 de utilizatori au primit aceste puncte.

Campania are susținerea Băncii Transilvania, Fundației pentru Dezvoltarea Societății Civile și a Fundației Comunitare București

Orice ONG înființat de minimum un an și cu activitate în ultimele opt luni este invitat să se înscrie la adresa www.doneaza.pago.ro până la data de 4 august 2019.

Prima etapă a selecției presupune jurizarea tuturor aplicațiilor eligibile de către un juriu format din profesioniști în domenii relevante pentru această competiție. Aceștia sunt: Alina Kasprovschi – Director Executiv, Fundația Comunitară București, Cătălin Crețu – General Manager Visa România, Croația, Slovenia, Malta, Elena Stancu – www.teleleu.eu, Florin Ghindă – fondator România Pozitivă, Iuliana Rada – Director Program, Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, Mădălina Dina – CSR Specialist, Banca Transilvania, Radu Gramatovici – Decan, Facultatea de Matematică-Informatică, Universitatea din București, Raluca Ion – editor Republica.ro, Vlad Mixich – specialist politici sănătate, Adrian Cighi – co-fondator Pago.

CITESTE SI:  Connections lansează o nouă variantă a aplicației IDScanner prevăzută cu inteligență artificială

Ulterior, orice persoană interesată poate vota pentru ONG-urile pe care dorește să le regăsească pe lista Donează cu Pago. Regulamentul campaniei este disponibil aici.

Context
Un sondaj realizat în rândul utilizatorilor Pago, cu scopul de a înțelege dacă donațiile sunt o opțiune pentru ei arată că 70% dintre respondenți intenționează să facă cel puțin o donație prin Pago. Dintre cei care nu au mai donat anterior, donațiile ar fi realizabile dacă procesul ar fi simplu și rapid și dacă ar avea la îndemână informații despre istoricul ONG-ului și transparența cheltuirii banilor.

Suntem peste 100.000 cei care ne plătim lunar prin Pago utilitățile, întreținerea, ne reîncărcăm cartela pentru a ține legătura cu toți cei dragi, de multe ori plecați în afara țării. Facem asigurări RCA, de călătorie, de locuință, plătim taxe. Avem grijă de casa de acasă și de cei dragi.

În afara casei este însă o continuare a lui acasă – societatea în care trăim și sub a cărei reguli ne supunem. O societate pe care o putem ajuta să fie mai bună, la fel cum vrem să ne facem casa mai bună. Ne dorim ca Pago să devină prima platformă românească care oferă utilizatorilor săi posibilitatea de a dona direct din aplicație, printr-un singur click.

Este rapid, sigur și fără costuri, în timp ce fiecare donație din aplicație vine cu diverse beneficii pentru implicarea în societate.”, au declarat Adrian Cighi și Alexandru Gala-Popescu, co-fondatori Pago.


 

[ajax_load_more]