BET
12178.04
0.12%
BET-TR
24316.59
0.11%
BET-FI
50773.93
0.11%
BETPlus
1815.39
0.12%
BET-NG
938.96
0.22%
BET-XT
1064.07
0.16%
BET-XT-TR
2106.28
0.15%
BET-BK
2319.03
0.18%
ROTX
27128.07
0.22%


Platforma de investiții SeedBlink deschide în Grecia a doua filială din afara României

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

SeedBlink, platforma europeană de investiții pentru start-upuri din domeniul tehnologiei, a deschis un birou în Atena, Grecia, pentru a completa planurile de extindere ale companiei și pentru a-și continua creșterea accelerată.

Filiala deschisă recent la Atena va oferi o gamă de instrumente de investiții (precum equity, împrumuturi convertibile, SAFE, ASA), oportunități pentru start-upuri tehnologice și soluții de acces pe piață pentru investitorii locali, start-upuri și parteneri.

Căutăm să exploatăm sectoarele în plină dezvoltare ale Greciei axate pe inovație, o economie care nu numai că și-a dovedit rezistența, dar oferă acum și oportunități de creștere foarte interesante”, spune Andrei Dudoiu, Managing Partner și cofondator la SeedBlink.

Biroul din Grecia este condus de George Platanas, din funcția de country manager. Acesta are peste 25 de ani de experiență în afaceri internaționale. Și-a început cariera ca manager financiar și de active, domeniu în care a lucrat peste 17 ani.

Ulterior, a condus o serie de proiecte antreprenoriale, de la dezvoltarea conceptului la scalare, atragerea de fonduri și exit. Înainte de a se alătura SeedBlink, George a fost Head of Incubation și, ulterior, director regional la Demium Grecia, funcții din care a reușit să transforme Demium în principalul
incubator/accelerator din regiune. Managerul a contribuit, de asemenea, la obținerea de către Demium SL a unei finanțări de 24,5 milioane de euro de la Hellenic Development Bank of Investments.

Biroul nostru din Atena a fost conceput pentru a accelera investițiile în Grecia și pentru a beneficia de mediul inovator și antreprenorial tot mai activ într-o serie de domenii tehnologice. De asemenea, oferă oportunitatea de a colabora în continuare cu VC-uri locale și grupuri de business angels pentru a valorifica dinamismul economiei grecești și reziliența acesteia în fața provocărilor și incertitudinilor globale”, declară Laurențiu Ghenciu, Chief Business Officer la SeedBlink.

CITESTE SI:  Fintechs and banks unite this summer in a regional CEE effort in a crucial year for the financial sector

SeedBlink a finanțat deja două companii originare din Grecia și are parteneriate cu VC-uri locale.

Biroul din Grecia reprezintă o etapă importantă în strategia de creștere a SeedBlink. Împreună ne vom asigura că start-upurile tehnologice din Grecia pot obține mai ușor capital, se pot extinde, inova și crea locuri de muncă în anii următori, în timp ce investitorii locali pot avea acces la start-upuri europene validate și își pot diversifica portofoliile cu tranzacții de tip VC„, a declarat George Platanas, country manager pentru SeedBlink Grecia.

SeedBlink este o platformă excelentă pentru că democratizează investițiile de tip angel și introduce publicul larg în domeniul activelor start-upurilor, oferindu-le acces la oportunități de investiții conduse de investitori instituționali. Credem că lansarea biroului din Grecia va
sprijini și va alimenta ecosistemul tehnologic local”, a spus Pavlos Pavlakis, manager în cadrul Venture Friends.

SeedBlink este o platformă specializată exclusiv în start-upuri europene din domeniul tehnologiei, de la etapa de pre-seed până la seria B. Până în prezent, a atras 11.000 de investitori din 60 de țări. Platforma a fost lansată la începutul anului 2020 ca o soluție de equity crowd investing, iar în prezent reunește investițiile private și strângerea de capital prin utilizarea tehnologiei, a expertizei și prin crearea unor comunități puternice.

Peste 1.700 de start-up-uri au fost evaluate, iar 60 dintre acestea, din opt țări, au derulat runde de finanțare pe SeedBlink. Printre cele mai mari finanțări se numără FlowX, cu 1,6 milioane de euro obținuți pe SeedBlink dintr-o rundă finală de 7,3 milioane de euro,
Dronamics – cu 950.000 de euro dintr-o rundă de 3 milioane de euro și SeedBlink – care s-a autolistat – cu 1,1 milioane de euro dintr-o rundă de 3 milioane de euro.