BET
15033.96
1.36%
BET-TR
31040.47
1.36%
BET-FI
57453.7
0.53%
BETPlus
2230.89
1.29%
BET-NG
1103.23
1.44%
BET-XT
1295.7
1.29%
BET-XT-TR
2645.03
1.29%
BET-BK
2828.99
1.31%
ROTX
33405.38
1.41%


Startup-ul kompany implementează o soluție inovatoare de cunoaștere a clientelei pentru sistemul bancar (KYC)

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Startup-ul kompany impreuna cu Raiffeisen Bank International (RBI) au semnat un contract pentru o solutie inovatoare de cunoastere a clientelei (know your customer – KYC). Contractul presupune dezvoltarea si implementarea unei solutii inovatoare de KYC la nivelul grupului Raiffeisen Bank International (RBI). Colaborarea cu startup-ul kompany a inceput in cadrul acceleratorului fintech Elevator Lab 2017. Kompany este un startup specializat in tehnologii care usureaza procesele prin care companiile se supun si se adapteaza reglementarilor in vigoare (RegTech).

Johann Strobl, CEO RBI, confirma ca atat grupul, cat si kompany, se indreapta catre faza de implementare: “Scopul nostru este sa reducem timpul si costurile necesare pentru adaptarea la cerintele de reglementare. Cooperarea cu kompany ne ajuta sa atingem acest obiectiv prin utilizarea unor tehnologii inovatoare. Ei ne ofera un avantaj competitiv in serviciile pe care le oferim clientilor nostri persoane juridice.

Clientii vor beneficia de un proces eficient, care respecta intru totul reglementarile in vigoare. Solutia de cunoastere a clientelei a fost dezvoltata prin integrarea mai multor tipuri de servicii intr-o platforma cloud unica, care, dupa modelul de business si structura RBI, optimizeaza procesul de adaptare la noile reglementari. Clientii vor avea parte de functionalitati noi, cum ar fi: verificari ale registrelor de comert in timp real, automat si transfrontalier. Ca rezultat, clientii nu vor mai fi obligati sa aduca documente in original in procesul de KYC, atata vreme cat informatiile necesare legate de companie pot fi accesate prin surse oficiale si verificate.

CITESTE SI:  Raiffeisen Bank a lansat un fond de 25 de milioane de euro ce va investi în companii de tip FinTech

Fondatorul si CEO-ul kompany, Russell E. Perry, se bucura sa adauge RBI pe lista clientilor din industria financiar-bancara: “In calitate de lideri pe piata solutiilor RegTech care furnizeaza informatii despre companii, am creat bazele pentru urmatoarea generatie de KYC in industria financiara. RBI a fost un partener extraordinar in timpul acceleratorului Elevator Lab si vom lucra in continuare impreuna pentru a automatiza procesele prin care ne asiguram ca se respecta cerintele de conformitate.

Colaborarea cu kompany marcheaza un moment important in evolutia acceleratorului fintech Elevator Lab, mai ales ca startup-ul kompany a fost unul dintre cei cinci participanti in prima editie Elevator Lab din 2017. In timpul acceleratorului, RBI si kompany au dezvoltat un pilot pentru solutia de cunoastere a clientelei ce va fi implementata la nivel de grup.

Pana pe 20 iunie, startup-urile pot aplica pentru Elevator Lab Challenge Romania, programul local prin care fintech-urile pot intra in Elevator Lab. www.elevator-lab.com/ro.