BET
16928.98
0.59%
BET-TR
35125.6
0.59%
BET-FI
60700.98
0.95%
BETPlus
2497.77
0.56%
BET-NG
1217.08
0.61%
BET-XT
1445.33
0.66%
BET-XT-TR
2965.22
0.66%
BET-BK
3104.2
0.52%
ROTX
37198.07
0.62%



“Economia inteligentă” – un nou eveniment realizat de Consiliul Naţional al IMM-urilor din Romania

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Consiliul Naţional al IMM-urilor din România, în parteneriat cu Asociația Patronilor și Meseriașilor Cluj, au organizat astăzi, 25 mai, “Forumului Național al IMM-urilor” și a “Zilei Întreprinzătorilor”, avand ca tema principală  “Economia inteligentă”, sub umbrela căreia au fost organizate dezbateri pe 3 paneluri tematice: Politici inteligente pentru IMM-uri / Smart policies for SMEs, Finanțare inteligentă pentru IMM-uri / Smart money for smart SME’s și Resursele umane – realitate și perspective/Smart HR.

S-a creat astfel cadrul unor dezbateri pe teme strategice pentru economia națională prin abordarea unor subiecte ca perspective naționale și locale de sprjinire a IMM-urilor în contextul schimbărilor globale, stimularea dezvoltării și specializării inteligente a IMM-urilor prin instrumente financiare flexibile și nebirocratice și prin resurse de creștere complementare sau criza de personal, evoluția costurilor muncii, millenials, politici inteligente de retenție și dezvoltare în era automatizării și AI.

In cadrul evenimentului au luat cuvantul Florin JIANU, președinte CNIPMMR, Cosmin MARINESCU, consilier prezidențial, Departamentul Politici Economice și Sociale, E.S. Hans G. KLEMM, Ambasador al Statelor Unite ale Americii si alte personalitati din Cluj.

CITESTE SI:  Analiștii de la Woods mențin un preț țintă de 1.43 lei pentru acțiunile Arobs Transilvania, similar raportului din noiembrie 2023

Trebuie să acordăm o atenție deosebită elementelor care au o influență negativă asupra activității IMM-urilor, și aici vorbim despre birocrație, evoluția cadrului legislativ, corupția sau predictibilitatea redusă a mediului de afaceri.

Pentru toate acestea, CNIPMMR vine cu soluții, așteptând un răspuns pentru rezoluția pe care o adoptăm împreună cu antreprenorii de astăzi. Printre cele mai importante soluții cu care venim amintesc: iniţierea unui Program REFIT de simplificare a cadrului legislativ din România, respectarea principiilor reglementării inteligente sau programe de susținere a internaționalizării IMM-urilor.

În plus, consider că trebuie să ținem cont de următoarele 3 priorități importante: “România reprofesionalizată-Hai acasă”- program de readucere a diasporei, pașaportul de export – instrument suport pentru inernaționalizarea afacerii și voucherele pentru digitalizarea IMM-urilor. Nu în ultimul rând, reiterăm propunerea CNIPMMR de a susține antreprenoriatul ca tema de țară a preluării președinției Comisiei Europene în anul 2019,” a mentionat Florin JIANU, președinte CNIPMMR