BET
16882.65
0%
BET-TR
35029.45
0%
BET-FI
60561.4
0.12%
BETPlus
2494.49
-0.02%
BET-NG
1206.9
0.04%
BET-XT
1439.72
-0.02%
BET-XT-TR
2953.67
-0.02%
BET-BK
3107.46
-0.08%
ROTX
37065.78
0.01%


5 Competențe sportive ce definesc succesul Femeilor Antreprenor

Autor: Financial Market
Timp de citit: 3 minute

„De ce sportivele devin Antreprenoare de succes” – un studiu realizat de EY a scos în evidență abilitățile pe care femeile le dezvoltă în calitate de atlete, relevând totodată cum comportamentele lor de câștigătoare contribuie în final la succesul antreprenorial.

Astfel, în urma unei serii de interviuri realizate cu femei Antreprenor, inclusiv sportive olimpice, de elită, profesioniste din 9 țări și 11 sporturi diferite, s-a analizat modul în care competitivitatea în sport și învățarea comportamentelor cheie de la cele care joacă la cel mai înalt nivel poate ajuta femeile antreprenor fără experienţă sportivă să construiască companii ce pot ajunge leaderi de piaţă în întreaga lume.

Raportul realizat de EY și espnW a analizat modul în care sportul pregătește femeile să construiască afaceri de succes în această lume antreprenorială competitivă.

Iată care sunt 5 trăsături câștigătoare dezvoltate prin sport care oferă un avantaj competitiv Antreprenoarelor ce au rezultat în urma studiului efectuat:

1. Încrederea – atributul nr. 1 în definirea succesului

incredere sportiva

Sportivii sunt încrezători în capacitatea lor de a face performanţă și încrederea lor în propriile puteri este vizibilă celor din jurul lor. Pentru antreprenorii care sunt obligați să construiască echipe interne care lucrează cu pasiune și să atragă clienți loiali și sponsori mândri, o imagine ce dovedeşte încredere este un factor esențial de succes pentru scalare.

 2. Un singur obiectiv – transformarea barierelor în stimulente: cu o concentrare de neclintit, sportivele transformă barierele în motivație și ignoră influențele destabilizatoare.

Acest accent este vital pentru antreprenoare atunci când dezvoltă proiecte de la început şi le duc la bun sfârșit.

3. Pasiunea şi determinarea – sau foc în stomacsportivii sunt „programati” sa concureze si au determinarea de a câştiga. Focul competitiv învățat prin sport se dovedește a fi de neprețuit in lumea afacerilor.

4. Leadership – jucătorii potriviţi şi poziţia potrivită.

jucatoare de volei

Practicarea sportului îi ajută pe atleţi să înțeleagă importanța și nuanțele de echipă, iar construirea de echipe performante este esențială pentru o antreprenoare ca să își dezvolte afacerea.

5. Rezistența – eşecul este doar feedback: după o pierdere sau un joc dezamăgitor, sportivii trebuie să renască din propria cenuşă și să se pregătească pentru următoarea provocare.

Această reziliență le permite femeilor antreprenor să conducă afacerea printr-o mare de incertitudini și să depășească obstacolele sau recidivele din afaceri.

„Am știut de mult că antreprenoriatul nu este pentru cei slabi de inimă și studiul nostru subliniază faptul că sportivii de sex feminin au o combinație unică de calități câștigate prin sport – încredere, rezistență, pasiune, leadership și concentrare maximă. Aceste calități s-au dovedit esențiale pentru a sparge barierele cu care se confruntă toată lumea la înființarea, conducerea și scalarea afacerii lor ” a declarat Beth Brooke-Marciniak, vicepreședinte Global EY – Politici Publice și fondator al Rețelei de Afaceri pentru sportivele Antreprenor (WABN – Women Athletes Business Network).

CITESTE SI:  10 ingrediente necesare ca să devii un Antreprenor "de Succes"

Raportul a evidenţiat de asemenea, 4 comportamente de câștigătoare ale sportivelor care odată adoptate de către femeile antreprenor (cu sau fără experienţă sportivă) pot fi aplicate în rolurile lor de fondatoare de companii, pentru a le transforma ulterior în Leaderi în pieţele în care activează:

1. Stabilirea obiectivelor zilnice: aproape toate antreprenoarele care au fost intervievate au declarat că îşi stabilesc obiective zilnice, iar cele mai multe au o abordare pe niveluri în ceea ce priveşte stabilirea obiectivelor, începând cu obiectivele anuale și defalcându-le în ținte trimestriale, lunare și zilnice.

2. Prioritizarea timpului: programele exigente de formare a atletelor le învață să devină extrem de eficiente pentru a prioritiza și a gestiona îndeaproape modul în care își petrec timpul ca lideri de afaceri.

3. Colaborarea cu antrenorii potriviți: aproape jumătate dintre antreprenoarele intervievate au menţionat că solicită consultanță cel puțin o dată pe săptămână de la experți din afara industriei lor pentru a obține o perspectivă diferită asupra afacerii lor. De asemenea, de cele mai multe ori Antreprenorii care reușesc în afaceri, reuşesc să adune în mod obișnuit în jurul lor un grup de mentori care îi sfătuiesc, care oferă o contribuție valoroasă afacerii lor și nu în ultimul rând, care îi ajută să îşi extindă rețeau de socializare (networking).

4. Reducerea presiunii și a stresului: pentru a rămâne motivate în perioadele dificile sau foarte încărcate, este important să identificăm ceea ce ameliorează stresul și alte presiuni rezultate în urma muncii depuse – un aspect care este trecut cu vederea de cele mai multe ori de mulți antreprenori în efortul depus de a-şi lansa companiile și ulterior de a-şi conduce echipele.

„În completarea primului nostru studiu realizat în colaborare cu EY, această ultimă cercetare solidifică în continuare convingerea noastră pe termen lung că sportul joacă un rol esențial în succesul femeilor în afaceri. Acum vedem că antreprenoarele beneficiază, de asemenea, de aptitudinile pe care le învață prin sport, pe măsură ce le aplică în propria afacere. Fie că se află în sala de consiliu în calitate de CEO sau functii similare de conducere, fie că sunt la conducerea unui Start-up, femeile ai căror ani de formare au implicat participarea în competiţii sportive sunt potrivite şi ele îşi vor defini şi dovedi într-un mod unic succesul la locul de muncă sau în afaceri” a mentionat Laura Gentile, Vicepreședinte Senior, espnW & ESPN Women’s Initiatives.

Articol realizat cu sprijinul şi colaborarea EY Romania