BET
17033
0.61%
BET-TR
35341.42
0.61%
BET-FI
60600.36
-0.17%
BETPlus
2511.75
0.56%
BET-NG
1228.25
0.92%
BET-XT
1453.07
0.54%
BET-XT-TR
2981.09
0.54%
BET-BK
3112.76
0.28%
ROTX
37429.65
0.62%



IMM-urile din România vor beneficia de expertiză din partea Comisiei Europene prin programul Digitalise SME

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

IMM-urile din România devin din ce in ce mai constiente ca nu se mai află în concurenţă doar cu alte firme de pe plan local, din oraşul lor sau de altundeva din ţară, ci sunt puse fata in fata tot mai mult cu competitori dintr-o piaţa globală.

Astfel, pentru a supravieţui dar şi pentru a prospera, ele ajung să înţeleagă şi incep usor-usor să utilizeze noile tehnologii, cu scopul de a digitaliza sau chiar automatiza procesele, de a dezvolta noi linii de fabricatie prin produse şi servicii digitale.

Compania de consultanţă şi tehnologie Iceberg a anunţat de curand lansarea Digitalise SME, proiect pilot finanţat de Comisia Europeană la iniţiativa Parlamentului European, care va sprijini transformarea digitală a întreprinderilor mici şi mijlocii, precum şi a întreprinderilor mari din statele membre ale UE.

Conform informatiilor regasite pe site-ul companiei, parteneri din intreaga Europa s-au alaturat si au impartasit viziunea unui program de digitalizare a IMM-urilor, consortiul de proiect fiind format in principal din centre europene de inovare digitala.

Scopul Proiectului Digitalise SME este de a sprijini transformarea IMM-urilor din Europa prin conectarea acestora cu experti digitali, numiti “Digital Enablers“. Prin acest proiect pilot, aproximativ 90 de IMM-uri şi întreprinderi mari pot beneficia de servicii gratuite de asistenţă tehnică în procesul de transformare digitala, oferite de un numar de 120 experţi, ce vor fi selectaţi de membrii consorţiului de proiect de oriunde din Europa.

Cum se va derula proiectul?

Initiativa va facilita colaborarea IMM-urilor cu Digital Enablers prin intermediul unei vizite de o luna intr-o companie dintr-o alta tara europeana ale carei nevoi de digitalizare se potrivesc cu expertiza acestora. In aceasta perioada, expertii digitali vor ajuta compania sa infiinteze si sa initieze un proiect care va duce la digitalizarea si va raspunde necesitatilor sale.

CITESTE SI:  Impetum Group dă startul ediției cu numărul 10 a studiului CONFIDEX

Proiectul Digitalise SME se completeaza cu alte initiative derulate in acelasi scop de compania Iceberg, cum ar fi proiectul CUPA – Capital Uman Performant şi Adaptabil, prin care sunt instruiti peste 500 de manageri români pentru ca acestia sa poata dezvolta strategii de business digitale. CUPA este un proiect dedicat cu precadere sectoarelor din industria lemnului si a mobilei, industrii creative, industria auto si componente, tehnologia informatiilor si telecomunicatii, locate in regiunile: Nord Est, Centru, Nord Vest si Vest. CUPA aduce in fata antreprenorilor si managerilor care participa la proiect, tehnologii inovative care transforma digital mediul de afaceri – prin realitate virtuala, realitate augmentata, printere 3D.

Un proiect de digitalizare similar a fost implementat de curand in premiera in Romania, Banca Transilvania oferind clienților micro-companii, IMM şi Corporate un nou mod de a interacționa online cu banca prin Robotul Raul.

Astfel, aceştia pot afla non-stop, prin Facebook Messenger şi Skype, informații despre conturile, produsele şi serviciile pe care le au la BT, facilitând astfel accesul clienților la informații în timp real.

Robotul Raul va oferi antreprenorilor detalii precum IBAN-ul şi soldul contului curent în lei sau în alte valute, sumele de plată aferente cardurilor de credit, detalii despre rate, dobânzi, comisioane la credite sau popriri, cursul valutar, numărul punctelor de loialitate acumulate pe cardul de cumpărături STAR, respectiv informații despre pachetul NELIMITAT în rețeaua BT şi extraopțiunile acestuia. Confidențialitatea informațiilor este asigurată de cele două coduri care trebuie specificate de clienți la începutul conversației cu Robotul Raul, şi anume codul unic de identificare şi cel primit prin telefon.

Foto credit: Dreamstime


[ajax_load_more]