BET
16013.66
0.79%
BET-TR
33223.76
0.79%
BET-FI
58538.7
0.44%
BETPlus
2377.06
0.75%
BET-NG
1148.24
0.43%
BET-XT
1370.99
0.71%
BET-XT-TR
2812.46
0.72%
BET-BK
3005.61
0.6%
ROTX
35738.48
0.99%Jurnal de weekend: Munchen

Autor: Financial Market
Timp de citit: 3 minute

Când auziți prima dată de Germania, nu vă gândiți la mâncare, dar cu siguranta vă gândiți la bere. Și da, aș putea spune că aici este locul unde am baut cea mai bună bere vreodată!

Și la Hofbrauhaus este locul unde am avut ocazia să o fac. Pe lângă marea varietate de opțiuni de mâncare din meniu, acest loc are o zonă de interior și de exterior, unde puteți să va petreceti timpul cu prietenii sau cu familia.

Dar, desigur, există multe locuri în Munchen, unde vă puteți bucura de timpul liber la o terasă sau intr-un restaurant frumos.stockcreations

Un alt lucru care îmi place in Germania este bineinteles renumitul: Pretzel. Sau Bretze (l), cum îl numesc germanii – este cel mai bun covrigel, iar combinat cu unt este… si mai delicios!

 

 

După ce v-ati satisfăcuț toate placerile, glandele salivare sunt si ele multumite pe deplin și stomacul nu mai țipă, vă puteți relaxa în Grădina Engleză, care se regăsește la 5 minute de mers pe jos de Marienplatz.

Marienplatz sau Piața Mariei a fost numită după Mariensäule, o coloană mariană ridicată în centrul său în 1638 pentru a sărbători sfârșitul ocupației suedeze.
Mariensäule din München a fost prima coloană de acest tip construită la nord de Alpi și a inspirat înălțarea și a altor coloane mariane în această parte a Europei. La fiecare colț al piedestalului coloanei este o statuie a unui Putto, creată de Ferdinand Murmann. Cei patru “putti” sunt reprezentați fiecare luptând cu un animal diferit, simbolizând depășirea obstacolelor de către oraș: războiul reprezentat de un leu, ciuma de un bazilisc, foamea sau foametea de un dragon și erezia de către un șarpe.

 

Zona pietonală dintre Karlsplatz și Marienplatz este o zonă aglomerată, cu numeroase magazine și restaurante.

Stația de metrou Marienplatz S-Bahn și U-Bahn, un important centru de transport, este situată chiar langa piață. Pe lângă numeroasele terase și restaurante care se află în inima acestui pătrat, există și magazine de îmbrăcăminte pentru orice buzunar, de la cele cunoscute in orice oras pana la magazine de designer renumiti cum ar fi Versace.

În partea de est a pietei este situată Primăria Veche (Altes Rathaus) din München. Este o clădire în stil gotic cu o sală de consiliu, o sală de bal și un turn, care au fost reconstruite.

Grădina Engleză

După ce ați făcut cumpărăturile, puteți să vă relaxați sau să vă plimbați (dacă nu aveți prea multe pungi de cumpărături) în Grădina Engleză.
Cu o suprafață de 3,7 km2, 75 km de alei si peste 100 de poduri, Englischer Garten este unul dintre cele mai mari parcuri publice urbane din lume, mai mare chiar decât Central Park din New York sau Hyde Park din Londra. Numele se referă la forma sa similara cu grădinile din Anglia si cu peisajele informale – un stil foarte popular in Anglia de la mijlocul secolului al XVIII-lea până la începutul secolului al XIX-lea, asociate cu ahitectul peisagist Capability Brown (numit si “cel mai bun gradinar al Angliei”).

În weekend aici este plin de oameni. De la tineri la bătrâni, nemtii vin aici pentru un picnic sau doar pentru a se bucura de soare în zilele de vară si de cele peste 50-60 de specii de pasari care traiesc aici. Nu fi surprins să vezi oameni dezbrăcați în parc. Germanii sunt oameni foarte “deschisi” și nu sunt deloc timizi din ceea ce am văzut, mai ales ca pe vremuri acest loc era preferat si frecventat de nudisti.

Munchen este cu siguranta locul unde vei reveni mereu cu placere pt un weekend relaxant!

Foto: ahiva personala | Mapics | stockcreations | Dreamstime