BET
18001.19
0.31%
BET-TR
39204.77
0.3%
BET-FI
58745.38
-0.57%
BETPlus
2667.59
0.3%
BET-NG
1280
0.42%
BET-XT
1534.21
0.25%
BET-XT-TR
3288.9
0.24%
BET-BK
3347.12
0.19%
ROTX
39544.33
0.33%

In Paris s-a deschis joi 31 august primul parc de nudisti

Autor: Financial Market
2 min

Parcul de nudism din Paris a fost deschis joi 31 august. Situat în Bois de Vincennes, în partea de est a orașului, locatia este încă în faza de testare. Ea va rămâne la dispoziția publicului gratuit până pe 15 octombrie, de la 8.00 la 19.30.

Putem spune ca Parisul a fost întotdeauna un oraș model.

În 1878, s-au instalat lămpi cu arc electric – a fost primul oraș care a făcut acest lucru. Restaurantele, așa cum ne gândim la ele acum, au fost deschise la Paris. Aici a fost inventată și îmbrăcămintea SCUBA. Filmul a început în Paris, când frații Lumière și-au arătat primele scurtmetraje și au perceput bani pentru intrare.

In Paris s-a deschis joi 31 august primul parc de nudisti

Templul Dragostei (Lac Daumesnil, Bois de Vincennes)

Parizianul René-Théophile-Hyacinthe Laënnec a inventat stetoscopul. Sistemul metric a început tot acolo, la fel ca și haute-couture, fotografia (de către parizianul Louis Daguerre) și, desigur, nenumărate creații franceze de mâncare și băutură.

Deci, nu este deloc surprinzător faptul că Parisul își continuă tradiția de „deschizator de drumuri” prin inaugurarea primului său parc nudist.

Telegraph afirmă că Franța este principala destinație nudistă din lume. Există 155 de centre de vacanță naturiste în Franța. Astfel, este logic ca Parisul să se alăture la distracția de care se bucura restul țării.

Spațiul, fiind situat lângă o rezervatie naturala, este semnalizat corespunzator, avertizând trecătorii că se apropie de o secțiune nudistă, pentru a evita orice confuzie.

In Paris s-a deschis joi 31 august primul parc de nudistiPeste 2,5 milioane de persoane practică nudismul în Franța, tara avand de asemenea peste 400 de site-uri de profil și un loc deschis pentru nudiști în capitală se pare ca a fost dorit de ceva timp de catre reprezentantii acestei comunitati.

Asociația nudistă din Paris sărbătorește deschiderea și speră că spațiile ca acestea vor elimina tabu-urile atribuite acestei practici.

Purtătorul de cuvânt Julien Penegry a declarat: „Nudismul nu este doar o chestie de vară care are loc pe plajă în timpul verii. E un lucru de zi cu zi. Este un mod de viață, cu valori. Deci, oamenii care nu cunosc acest mod de viață și văd în nudism ceva șocant, rușinos sau lipsit de respect, ar trebui să vadă lucrurile într-un mod diferit, pentru că nuditatea nu este nimic rușinos „.

Biroul primarului de la Paris a declarat că această inaugurare este „o parte a unei viziuni deschise pentru utilizarea spațiilor publice pariziene”.

În arondismentul 12, piscina Roger Le-Gall are in program „nopți nudiste” în zilele de luni, marți și miercuri, dar supraaglomerarea a devenit o problemă. Mulți membri ai Asociației de Nudiști din Paris (sau ANP) frecventează piscina. În Paris, dacă cineva este nud în public, există o amendă de 15.000 € sau până la un an de închisoare.

Fotocredit: Georges Seguin & Creative Commons

Sursa: euronews, bonjourparis