BET
18121.38
0.44%
BET-TR
39468.59
0.45%
BET-FI
58696.89
-0.79%
BETPlus
2684.75
0.43%
BET-NG
1286.16
0.59%
BET-XT
1543.7
0.28%
BET-XT-TR
3309.49
0.29%
BET-BK
3369.93
0.02%
ROTX
39817.33
0.48%

Seychelles: aventură, relaxare și intersecții culturale acolo unde se întâlnesc continentele

Autor: Financial Market
4 min

Orice cuvant ai spune despre Seychelles evocă, în primul rând în mintile noastre imaginile plajelor pudrate și oceanul turcoaz plin de viață marină, dar acest arhipelag nu este numai atat, el este plin de comori care necesită aventură, relaxare și descoperirea unei intersecții culturale acolo unde se întâlnesc continentele.

Deci, pentru noii casatoriti care au diferite așteptări cu privire la ceea ce ar putea implica luna de miere de vis, Seychelles are totul: de la plaje pentru relaxare si răsfăț, până la vârfuri acoperite de junglă și adâncimi limpezi de cristal in care sa plonjezi si sa explorezi.

Sport & Natura

Fie că vorbim de drumeții în inima insulei Praslin pe Plaine Hollandaise, sau de explorarea mangrovelor de coastă și varful de 900 de metri din parcul național Morne Seychellois pe insula Mahé, oricare din acestea sunt suficiente ca să păstreze chiar și pe cei mai înflăcărați aventurieri ocupați.

Și pentru cei care doresc să încerce aceleași delicii vizuale în timp ce îsi iau greutatea de pe picioare, excursiile ecvestre sunt, de asemenea, foarte populare.

Insula Praslin, a doua ca mărime a arhipelagului, găzduiește de asemenea vechiul Vallée de Mai, care a fost declarat un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO în 1983.

Cu cascadele sale clare de apă și cu palmierii vechi de secole, trasee, Vallée de Mai oferă tinerilor cupluri un decor de neegalat de frumusețe și romantism.

Cousin Island, clasificată ca o rezervație naturală din 1968, este cea mai protejată insulă din Seychelles și cuprinde cel mai mare număr de specii de plante și animale din arhipelag.

Aici puteți învăța cu adevărat sensul cuvântului „neatins”. Insula de 29 de hectare găzduiește o multitudine de specii pe cale de dispariție, care se găsesc doar pe țărmurile sale.

Printre acestea se numără, printre altele, agrisa de Seychelles, cochilia toc-toc.

Exista o abundenta de activitati acvatice din care poti alege, de la: scufundari in mijlocul vietii marine pe podelele oceanului, caiac canoe in apa proaspata, inotul umar la umar cu rechinii balena sau intalnirea fata in fata cu o broasca testoasa gigant sunt doar cateva dintre activitățile de neuitat din care poti alege in luna de miere.

Plajele Anse Lazio din Praslin, Anse Coco pe insula La Digue sau Parcul Național Marin Sainte Anne sunt atracții absolut indispensabile dacă veți avea șansa de a vizita Seychelles.

O răscruce de drumuri culturale

Deși locuitorii din Seychells sunt de origine predominant africană, datorită istoriei și locației sale, țara se află cu adevărat la intersecția dintre lumile africane, asiatice, arabe și europene.

Aici, diversele culturi s-au amestecat de-a lungul secolelor: marinarii persani și arabi au frecventat aceste insule încă din secolul al XIV-lea, apoi au venit coloniștii portughezi care au fost urmati de englezi, francezi și olandezi.

Fiecare val a lăsat amprenta ei de neșters, mai ales in bucătăria Seychelles-ului, care i-a dat aroma sa unică. Deseori, orezul și fructele de mare pot fi împodobite cu frunze, mirodenii, fructe tropicale sau chiar cu flori proaspete, acestea reprezentand o veritabilă sărbătoare pentru simțuri.

Clasele de gătit orez sunt disponibile la scară largă și sunt deosebit de populare pentru turiștii care doresc să-și aprofundeze cunoștințele despre moștenirea culinară fascinantă a Seychelles-ului.

În Victoria, capitala Seychelles-ului, puteți vizita Templul Hindus pentru a admira arhitectura unică și acoperișul piramidal viu, multi-colorat. Înființat în 1922 în cinstea zeului Vinayagar, este astăzi un loc de închinare pentru cei 5.000 de hinduși din oraș.

În cele din urmă, iubitorii de istorie vor dori să vadă legendarul cimitir Bel-Air, considerat cel mai vechi loc istoric din Seychelles, unde primii locuitori ai Victoriei au fost lăsați să se odihnească.

Festivaluri

În perioada 23-29 octombrie 2017, Mahé va sărbători cea de-a 32-a ediție a Festivalului Kréol, care va reuni toate comunitățile de pe insulă pentru a sărbători „creolețea” lor unică. Reprezentat ca „cel mai mare și cel mai important eveniment al calendarului cultural al Seychelles”, este un festival care izbucnește cu ritm și culoare care a umplut Mahé, La Digue și Praslin cu muzică, arome, parfumuri și distracție timp de 32 de ani. Pictura, sculptura, dansul, gatitul … aceasta este o oportunitate de a fi incantati de acest hotspot cultural, atotcuprinzator si fascinant.

În luna noiembrie, Seychelles Ocean Festival (fostul Sub Seychelles din Oceanul Indian sau SUBIOS) este dedicat prezentării oceanelor națiunii și economiei albastre, biodiversității, fructelor de mare, navigației și mai mult decat atat: proiecțiilor de film, expozițiilor, meselor de gală și evenimentelor sportive.

Croaziere private

Croazierele private sunt în plină expansiune pe Seychelles: la bordul unui catamaran privat de prestigiu, noii casatoriti se pot bucura de frumusețea voluptoasă a arhipelagului, în locuri intime și excepționale.

Furnizorii oferă adesea lectii de pescuit, scufundări, aviație ultra-ușoară pentru vizitarea lagunelor și mulți pot crea sejururi speciale pentru a satisface chiar și cei mai pretențioși noi casatoriti plecati in luna de miere.

Insulele private

Insula Seychelles este dotata cu hoteluri de vis care combină luxul și bunul gust cu simplitate și seninătate. Insula privată Fregate are o lungime de 2 km și o lățime de 1 kilometru și este cunoscută călătorilor pentru pietrele de granit din cel mai înalt punct al insulei, Muntele Signal, care se află la 417 de metri și oferă vederi panoramice cu peisaje de neuitat.

După cum sugerează și numele, insula este privată, iar rezervările trec prin prestigiosul hotel Fregate Island Private. Vă puteți aștepta la cină pe plajă, piscine private, tratamente spa și un serviciu privat de majordom în oricare din cele 16 vile ale sale … Uneori, cerul este într-adevăr pe pământ.

Dar, uneori, când natura este la cele mai inalte cote, este suficient de luxurianta. Doar 30 de minute cu avionul ultralight de la Mahé este Eco-Lodge pe Insula Bird. Aici, nu aveți nevoie de niciunul din tratamentele unui hotel de lux. Puteți alege dintr-un număr de 24 de bungalouri simple, private care sunt înconjurate de flora și fauna pe care va trebui să o vedeți ca să credeți ca exista asemenea frumusete.

Puteți să faceți excursii cu ghizi, să înotați cu delfinii și balenele, să întâlniți broaște țestoase uriașe, să urmariti păsările, să explorați pădurile tropicale sau doar să faceți plajă și să înotați.

Daca tot nu v-ati convins ca Seychelles este alegerea perfecta, nu puteti decat sa ne credeti pe cuvant si sa apelati agentia pentru a va rezerva vacanta de vis!