BET
16971.24
0.14%
BET-TR
35213.26
0.14%
BET-FI
60049.67
-0.72%
BETPlus
2506.82
0.14%
BET-NG
1214.79
0.19%
BET-XT
1445.69
0.1%
BET-XT-TR
2965.92
0.1%
BET-BK
3120.46
0.07%
ROTX
37270.19
0.11%


5 idei care te ajuta sa te bucuri la maxim de vacanta ta, cu bani mai putini

Autor: Financial Market
Timp de citit: 3 minute

Când vine vorba de decizii, cazarea, cumpărăturile, mâncarea şi descoperirea obiectivelor turistice prin vizite sau excursii organizate sunt principalele lucruri de pe durata vacanţei pentru care românii caută alternative la un preţ mai mic, pentru a face economii.

Astfel, pentru a-şi permite o vacanţă completa, 63% dintre români pun în mod constant bani deoparte, potrivit unui studiu realizat recent de către motorul de căutate a ofertelor de călătorie momondo.ro.

Pentru experienţe de călătorie mai bune, cu mai puţin bani, cateva dintre ideile de economisire pe care ni le recomandă specialiştii sunt: pregătirea unei hărţi turistice si a unei liste cu obiective de vizitat, cautarea de tururi ghidate organizate de voluntari, descărcarea unui ghid audio şi a aplicaţiilor mobile de specialitate, înscrierile online la diferite obiective turistice efectuate cu cateva luni inainte, urmărirea site-urilor de reduceri, inclusiv solicitarea de beneficii pentru familii.

Iata mai jos 5 idei care te vor ajuta si pe tine sa economisesti bani si totodata sa te bucuri la maxim de vacanta ta.

1. O buna informare in avans, planificarea completa a sejurului

„Ca în cazul oricărei călătorii, credem că o bună informare în avans ne poate ajuta să facem economii semnificative”, spune reprezentantul momondo în România, Mircea Giurcă.

2. O calatorie cu escala este intodeauna mai ieftina decat un zbor direct

Există multe modalităţi prin care putem face economii înainte şi, totodată, în timp ce călătorim. De exemplu, selectarea zborurilor cu escală.

3. Cazarea la hosteluri sau apartamente cu bucătărie

Cazarea in hosteluri de 2-3 stele poate fi utila si intotdeauna va fi mai ieftina. In plus, daca ai in plan sa vizitezi toata ziua obiectivele dorite din lista anterior pregatita, nu ai nevoie de o cazare care asigura si masa, astfel ca, cel mai la indemana este sa te cazezi la un hostel care ofera doar micul dejun sau chiar la unul care pune la dispozitie camere cu bucatarie unde iti poti pregati chiar tu propriul mic dejun sau gustarea de seara. Ce poate fi mai frumos decat sa vizitezi toata ziua si sa mananci in fiecare zi in alt loc?

4. Carduri ce ofera reduceri sau gratuitati la obiective turistice  

CITESTE SI:  ANALIZĂ XTB Claudiu Cazacu: Apetitul pentru călătorii, mai ridicat decât inflația. Turismul european continuă ascensiunea de după pandemie

Un card de turist sau de vizitator permite turiştilor să descopere diferite obiective de interes în mod gratuit sau cu reduceri semnificative şi, totodată, să folosească transportul în comun fără alte costuri. De exemplu, CityCards există în 35 de oraşe şi 21 de ţări. Acestea oferă diverse beneficii pe care turiştii le pot accesa simultan, precum transport public gratuit, vizită la muzee, sau pot fi limitate la un singur serviciu.

Alexander Tolstykh

Un alt exemplu de card internaţional este ISIC (International Student Identity Card). Această legitimaţie internaţională adresată elevilor şi studenţilor (inclusiv masteranzilor şi doctoranzilor), oferă acces la o serie de beneficii – reduceri în 130 de ţări, intrări gratuite la muzee, teatre şi reduceri la alte evenimente culturale, precum şi preţuri mai mici la călătorii cu avionul, cazare în hoteluri şi hosteluri, mese la restaurant, programe de training, cumpărături şi alte evenimente urbane. Aceeaşi listă de servicii este disponibilă şi pentru profesori cu cardul ITIC (International Teacher Identity Card). Cei care nu se încadrează în niciuna dintre aceste categorii, dar au vârsta de până în 30 de ani, pot beneficia de aceste oportunităţi datorită IYTC (International Youth Travel Card).

5. Urmareste pe site-urile obiectivelor turistice care sunt zilele cu intrare Gratuita

În multe oraşe din întreaga lume există o varietate de muzee, concerte, festivaluri şi alte evenimente cu intrare gratuită.

Numeroase instituţii culturale din diferite părţi ale lumii îşi deschid în mod regulat uşile pentru vizitatori, permiţând intrarea gratuită. De exemplu, pot fi vizitate gratuit cele mai cunoscute muzee din Paris în prima duminică din fiecare lună, iar faimosul Muzeu Luvru permite vizitatorilor să fie descoperit în mod gratuit şi de ziua Bastiliei, pe 14 iulie. În Barcelona pot fi admirate lucrările lui Picasso, fără a plăti, în zilele de duminică, după ora 15:00.

Pe site-urile dedicate principalelor obiective turistice sunt postate, de obicei, noutăţi despre promoţii pentru vizitatori. În plus, informaţiile despre reduceri pot fi găsite pe site-uri specializate, cum ar fi Groupon. AGERPRES

Esti gata? Nu uita, incepe cu lista de obiective de vizitat!

Foto credit: Pixabay | Alexander Tolstykh | Michaeljayberlin | Dreamstime