BET
14889.07
0.46%
BET-TR
30737.96
0.44%
BET-FI
57190.29
0.15%
BETPlus
2210.44
0.43%
BET-NG
1089.77
0.58%
BET-XT
1283.63
0.5%
BET-XT-TR
2620.13
0.48%
BET-BK
2798.33
0.49%
ROTX
33037.2
0.05%


Noul model Mazda CX-5 a sosit in Romania

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

A doua generaţie a popularului SUV Mazda CX-5, lansat pe piaţa europeană în Cadrul Salonului Auto de la Geneva în martie anul acesta, este disponibil şi în România la toţi dealerii autorizaţi Mazda, au anunţat, joi, reprezentanţi ai producătorului. Preţul de pornire al noului model este de 22.490 de euro (preţ cu TVA inclus).

Noul CX-5 este disponibil, la fel ca şi generaţia anterioară, în cinci niveluri de echipare: Emotion, Challenge, Attraction, Revolution şi Revolution Top, în combinaţie cu motorizări pe benzină sau diesel şi transmisie manuală sau automată.

Noua versiune include standard faruri LED cu spălător, pilot automat, banchetă spate cu spătar ajustabil, asistent inteligent avansat de frânare în oraş (SCBS) şi sistemul unic Mazda G-Vectoring Control, destinat îmbunătăţirii comportamentului maşinii în viraje. În funcţie de nivelul de echipare clienţii vor beneficia de volan încălzit, parbriz degivrat în zona ştergătoarelor, jante de aliaj de 19″, sistem audio premium Bose cu 10 difuzoare, ecran color tactil de 7″, centru de comandă HMI, pachet complet de lumini LED, precum şi smart key sau cameră video pentru marşarier şi senzori parcare faţă-spate.

Varianta Revolution Top include numeroase elemente de confort şi siguranţă: scaune faţă reglabile electric şi scaun şofer cu memorie, tapiţerie din piele, scaune spate încălzite, pilot automat cu funcţie de oprire completă Stop&Go (doar pentru transmisie automată) şi head-up display color cu proiecţie pe parbriz.

Exteriorul îndrăzneţ, care urmăreşte conceptul de ‘duritate rafinată’, sporeşte personalitatea distinctă a noului CX-5, în timp ce recent dezvoltata culoare a caroseriei Roşu Soul Crystal întăreşte limbajul de design KODO – sufletul mişcării. Roşu Soul Crystal este o variantă optimizată a culorii Roşu Soul, oferind o transparenţă mai proaspătă şi radiantă, cu 20 % mai multă saturaţie de culoare şi cu 50% mai multă profunzime.

CITESTE SI:  Fly Time Empretec a implementat proiectul „Practica pentru o cariera de success''

Modelul este disponibil cu mai multe variante de motorizare: benzină SKYACTIV-G de 2l, care livrează 165 CP în varianta cu tracţiune faţă, respectiv 160 CP cu tracţiune integrală, şi un propulsor diesel SKYACTIV-D de 2.2l în două derivate, de 150 şi 175 CP. Toate motoarele pot fi conectate la variante îmbunătăţite ale transmisiilor SKYACTIV-MT şi SKYACTIV-Drive, ambele cu şase trepte. CX-5 vine şi cu o nouă generaţie a sistemului de tracţiune integrală i-ACTIV, care utilizează un nou tip de rulmenţi pentru a optimiza performanţele. Modelul preia de la varianta curentă sistemul i-STOP, iar de la Mazda6 sistemul i-ELOOP, de captare a energie de frânare, ambele contribuind semnificativ la reducerea consumului.

Mazda CX-5 prezintă o gamă extinsă de sisteme îmbunăţite din tehnologiile i-ACTIVE SENSE. Alături de sistemul de alertă şofer (DAA), sistem monitorizare unghi mort (BSM), sistem de avertizare la deplasarea în marşarier (RCTA) şi sistem de asistenţă la depăşirea benzii de rulare (LAS), noul sistem Mazda Radar Cruise Control (MRCC) cu funcţia Stop and Go şi faruri LED adaptive (ALH) cu posibilitatea de a controla cele 12 LED-uri, iar sistemele Advanced Smart City Brake Support (Advanced SCBS) şi Traffic Sign Recognition (TSR), cu avertizare sonoră şi vizuală, sunt disponibile în premieră pe CX-5.

Sursa: Agerpres

Foto: Mazda Romania