BET
18009.67
0.36%
BET-TR
39222.93
0.35%
BET-FI
59000.37
-0.14%
BETPlus
2668.59
0.34%
BET-NG
1280.38
0.45%
BET-XT
1535.56
0.33%
BET-XT-TR
3291.74
0.32%
BET-BK
3350.39
0.29%
ROTX
39556.45
0.36%

Stilul maramuresean al Gradinei Vlahiia a fost premiat cu Premiul ‘Margareta de Aur 2016’

Autor: Financial Market
2 min

Sâmbătă, la Muzeul Naţional al Satului ‘Dimitrie Gusti’, complexul agroturistic ‘Grădina Vlahiia’ din Snagov a primit marele Premiu ‘Margareta de Aur 2016’.

Acest loc inedit, situat la cativa kilometri de Bucuresti, pe malul lacului Snagov ofera cazare traditionala in 2 case maramuresene sau de lux în Casa Toscana, restaurant, 2 săli de conferinta, piscină exterioară, jacuzzi, loc de joacă pentru copii.

Complexul cuprinde Muzeul Icoanei, o bisericuta, un muzeu al satului, Muzeul Taranului Maramuresean, ferma cu animale, solarii cu legume si fructe, lac cu pești. Oaspetii pot participa la pregatirea hranei la ceaun, la ingrijirea serelor, hranirea animalelor precum si la taierea porcului iarna.

De asemenea, au mai fost acordate: premiul de excelenţă pentru ‘Experienţe de vacanţă’ – Domeniile Mar’tinutzi, Vintu de Jos, Alba, premiul de excelenţă pentru ‘Promovarea conceptului de EcoTurism’ – Casa Comana, Giurgiu precum şi premiul de excelenţă pentru ‘Originalitatea şi unicitatea proiectului’ – Complexul Egreta, Berzasca – Clisura Dunării, Caraş-Severin.

Marele premiu la categoria ‘Gastronomie’ a fost acordat Asociaţiei Judeţene de Turism Sibiu pentru ‘Promovarea identităţii gastronomice din judeţul Sibiu prin programul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019’. La secţiunea Festivaluri şi Evenimente, marele premiu a fost acordat Festivalului Prazului şi Zaibărului, Casa de Cultură ‘Amza Pellea’, Băileşti, Dolj iar pentru Promovare on-line servicii turistic, premiul special a fost acordat Pensiunii La Mesteceni, Răhău, Alba.

Cu acest prilej, ANTREC (Asociaţia Naţională de Turism Rural, Ecologic şi Cultural) a oferit şi câteva ‘Diplome de apreciere’ pentru Promovarea patrimoniului basarabean, domnişoarei Svetlana Matvievici, Orhei, Basarabia, precum şi pentru Promovarea ecoturismului în Delta Dunării, fostului camion olimpic Ivan Patzaichin.

Ca noutate, la aceasta cea de-a XIII-a ediţie, pe lângă marile premii aferente fiecărei categorii şi Marele Premiu „Margareta de Aur”, au fost acordate premii de excelenţă pentru programe turistice generatoare de experienţe de vacanţă, promovarea conceptului de ecoturism şi pentru originalitatea şi unicitatea proiectelor iniţiate în turism. Juriul de anul acesta a fost format din: Maria Stoian – conf.univ.dr. – Preşedinte Fondator ANTREC România; Cristian Alexandru Catana – Redactor şef Revista Vacanţe la ţara, Traian Badulescu – Consultant turism şi Marius Ionita, turist fidel al vacanţelor rurale. Selecţia si jurizarea au fost făcute în urma propunerilor filialelor ANTREC România, a experţilor în turism şi ca urmare a opiniei turiştilor.

Sursa: Agerpres

Sursa foto: Facebook