BET
17780.92
0.57%
BET-TR
37621.47
0.54%
BET-FI
58294.88
-0.9%
BETPlus
2625.84
0.61%
BET-NG
1277.4
0.98%
BET-XT
1505.87
0.55%
BET-XT-TR
3149.13
0.52%
BET-BK
3230.93
0.11%
ROTX
39079.52
0.55%
Visa incurajeaza romanii sa utilizeze cardurile cand calatoresc in strainatate

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Visa Romania incurajeaza românii care călătoresc în străinătate vara aceasta, să îşi utilizeze cardurile pentru plăţi şi retrageri de numerar cu aceeaşi uşurinţă, siguranţă şi rapiditate ca în ţară. Cardurile pot fi utilizate pentru plăţi în mai mult de 44 de milioane de locaţii comerciale din peste 200 de ţări, iar pentru retrageri de numerar deţinătorii acestora au la dispoziţie o reţea de peste 2,3 milioane de ATM-uri. Doar în Europa, principala destinaţie de vacanţă a românilor, cardurile Visa sunt acceptate în 9 milioane de locaţii şi pot fi utilizate pentru retrageri de numerar de la peste 400.000 de ATM-uri.

‘Odata cu dezvoltarea turismului internaţional şi tehnologiile de plată inovatoare au contribuit la schimbarea radicală a comportamentului consumatorilor în ultimii ani. Din ce în ce mai mulţi români care în trecut preferau să plece în concediu cu valută de acasă aleg acum varianta convenabilă şi sigură de a plăti cu cardul direct la comercianţi şi preferă să retragă bani de la bancomate din ţările de destinaţie atunci când au neapărat nevoie de numerar.

Folosirea cardurilor Visa pentru plati  în străinătate a crescut cu două cifre în primele cinci luni din acest an, iar în martie şi mai a fost depăşit pragul lunar de un milion de tranzacţii’, arată Cătălin Creţu, directorul general pentru România, Croaţia, Malta şi Slovenia în cadrul Visa, într-un comunicat remis, joi, AGERPRES.

Atunci când călătoresc în străinătate, românii îşi utilizează cel mai frecvent cardurile Visa în supermarketuri, benzinării, restaurante şi magazine de îmbrăcăminte, acestea însumând jumătate din numărul tranzacţiilor. Ca valoare, cea mai mare pondere este înregistrată de hoteluri, respectiv o cincime din sumele achitate cu cardul. Peste 40% din plăţile cu carduri Visa în străinătate sunt efectuate la comercianţi din Germania, Marea Britanie, Italia şi Franţa.

Numărul plăţilor cu cardurile Visa în străinătate a crescut cu 32% în primele trei luni din 2017, peste avansul de 29% la nivel de piaţă raportat de BNR pentru aceeaşi perioadă. Cele mai mari creşteri au fost înregistrate în martie şi mai, cele două luni în care a fost atins şi un record al numărului de plăţi.

Visa derulează campania de încurajare a plăţilor cu cardul în lunile de vară, cea mai aglomerată perioadă pentru călătoriile în străinătate.

Aproximativ 5 milioane de români au călătorit în străinătate în perioada iunie-august 2016, adică o treime din numărul total înregistrat pe parcursul întregului an, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică. Plăţile cu carduri Visa în străinătate au înregistrat creşteri de aproape 30% în lunile de vară din 2016, în iulie şi august fiind de asemenea depăşit pragul de un milion de tranzacţii.

Foto credit: Varandah | Dreamstime.com