BET
12111.5
0.58%
BET-TR
23561.08
0.58%
BET-FI
50303.71
0.62%
BETPlus
1809.07
0.52%
BET-NG
919.25
1.76%
BET-XT
1054.53
0.71%
BET-XT-TR
2038.83
0.71%
BET-BK
2293.13
0.49%
ROTX
26906.35
0.2%


Acțiunile Transilvania Broker de Asigurare intră la tranzacționare la BVB

Autor: Financial Market
Timp de citit: 3 minute

Acțiunile Transilvania Broker de Asigurare, unul din principalii jucători din piaţa locală de brokeraj în asigurări, au intrat la tranzacționare pe piața reglementată a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) în data de 2 noiembrie, 2017, cu simbolul bursier TBK.

Acțiunile TBK au început tranzacționarea în urma încheierii cu succes a unei oferte publice inițiale secundare de vânzare a acțiunilor existente care a fost subscrisă în proporție de peste 270% într-o zi și jumătate. Au fost vândute 625.000 de acțiuni reprezentând 25% din capitalul social.

Prețul din ofertă a fost de 15,5 lei / acțiune, iar în urma aplicării discountului de 7% prețul stabilit a fost de 14,4150 lei / acțiune, iar valoarea ofertei a depășit astfel 9 milioane de lei. La acest preț, capitalizarea companiei depășește 36 de milioane de lei. Transilvania Broker devine primul broker de asigurare din România care se listează pe Bursa de Valori Bucureşti.

Patru companii antreprenoriale românești din domenii diferite s-au listat la BVB în mai puțin de un an și fiecare companie activează într-un domeniu care este reprezentat în premieră pe bursa românească. Bursa oferă tot mai multă diversitate și atractivitate investitorilor și va continua să atragă companii reprezentative pentru economia românească,” a declarat Lucian Anghel, Președintele Consiliului de Administrație al BVB.

Viitorul arată bine și vom încerca să profităm de acest capital de încredere oferit. Avem o agendă extrem de încărcată începând de mâine pentru că avem planuri îndrăznețe: țintim o cota de piață de minim 10% în următorii doi ani, continuăm dezvoltarea de produse și servicii conexe asigurărilor cu partenerii din piață, continuăm dezvoltarea departamentelor de corporate, sănătate/viață, daune, prin atragerea de oameni cu un nivel înalt de expertiză, și vom atrage noi colaboratori care vor genera volume în creștere.

Toate acestea, pe lângă multe alte proiecte, vor duce la o dublare a veniturilor și a marjelor de profit în următorii 3-5 ani,” a spus Dan Niculae, Director General Transilvania Broker, în cadrul proiectului 7/24 Capital realizat de Bursa de Valori București.

CITESTE SI:  Radu Puiu, XTB: Evoluția economică devine incertă, pe fondul șocurilor din sistemul bancar

Listarea la bursă va însemna pentru Transilvania Broker o certificare a transparenței. Beneficiile listării sunt importante, credem noi, și sunt legate de imagine, transparență, credibilitate și vizibilitate. Avantajul major va fi, cu siguranță, acela că vom reuși să strângem în jurul nostru oameni pricepuți, cu experiență în domeniu, specialiști ai acestei piețe, și mă gândesc în primul rând la colaboratorii noștri actuali, interesați să devină acționari în companie,” a declarat Gabriel Login, Director Executiv Transilvania Broker.

Oferta de vânzare a fost închisă după o zi și jumătate, când s-a atins un grad de subscriere de peste 270% și când în sistem au fost introduse peste 800 ordine din partea investitorilor instituționali și de retail, totalizând aproape 1,7 milioane de acțiuni.

Succesul ofertei pentru acțiunile Transilvania Broker confirmă apetitul investitorilor pentru noi listări, precum și încrederea acestora în viitorul pieței de capital. Felicităm ofertanții pentru inițiativă și viziune și așteptăm ca și alte companii să valorifice fereastra de oportunitate, urmându-le exemplul. Goldring va continua să promoveze spre cota Bursei de Valori București companiile inovatoare, cu performanțe dovedite și perspective în sectorul lor,” a precizat Virgil Zahan, CEO al Goldring, companie care a intermediat tranzacția.

Transilvania Broker este a doua ofertă pe care Goldring o închide anticipat, după cea a companiei AAGES, care a intrat în iunie anul acesta la tranzacționare.

Transilvania Broker deţine o reţea de peste 1.500 de colaboratori în toată ţara şi un portofoliu de peste 900.000 clienţi unici, persoane fizice şi juridice, potrivit datelor valabile la finalul anului trecut. În anul 2016, societatea a intermediat prime de peste 360 de milioane de lei, a raportat un venit de peste 62 de milioane de lei şi un profit de peste 3,6 milioane lei.