BET
15926.46
-0.54%
BET-TR
33043.53
-0.54%
BET-FI
58339.18
-0.34%
BETPlus
2364.53
-0.53%
BET-NG
1140.72
-0.65%
BET-XT
1364.01
-0.51%
BET-XT-TR
2798.19
-0.51%
BET-BK
2991.27
-0.48%
ROTX
35570.46
-0.47%Analiză X-Trade Brokers: Cele mai interesante piețe de urmărit

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

În ultima perioadă, au avut loc mai multe mișcări interesante de preț pe piețele financiare sau cele de marfuri. În articolul de astăzi vom prezenta cele mai interesante instrumente din punct de vedere tehnic, care ar putea atrage mai multă atenție în viitorul apropiat.

Perechea valutară GBPUSD

Vom începe cu GBPUSD, perechea confruntându-se cu scăderi notabile în timpul sesiunii de marți, în ciuda publicării unor date decente cu privire la piața muncii. La momentul scrierii, perechea se deprecia cu 0,7%, iar din punct de vedere tehnic, nu există prea multe motive optimiste pentru cumpărători.

Trebuie să menționăm că lumânarea de săptămâna trecută a fost deja acoperită de noua lumânare, ceea ce nu reprezintă un semn bun pentru cumpărători. În plus, trendul actual este bearish, prin urmare orice tactică care încearcă să beneficieze de pe urma unor corecții de preț ar putea fi riscantă.

În cazul în care nu va avea loc o revenire semnificativă până la sfârșitul zilei, retragerea actuală s-ar putea extinde. Privind în perspectivă, următorul nivel de suport ar putea fi găsit în apropiere de 1.2150, în timp ce o rezistență crucială este plasată la 1.27.[emaillocker]

Cât timp perechea evoluează sub această rezistență, cumpărătorii ar putea întâmpina dificultăți în a vedea creșteri mai mari de preț.

GBPUSD continuă să scadă la începutul acestei săptămâni. Sursa: xStation5

Perechea valutară AUDUSD

Analizând intervalul săptămânal, am putea observa că perechea a reușit să rămână deasupra zonei cruciale de suport. Deși nu putem spune că dolarul australian a scăpat deja de probleme, este clar că ritmul declinului a încetinit până acum în acest an.

CITESTE SI:  Transilvania Broker a încheiat anul 2023 cu o creștere a volumului de prime intermediate de aproape 19%

Astfel, o posibilă corecție ascendentă nu poate fi exclusă. Cu toate acestea, pentru a face acest lucru, cumpărătorii trebuie să depășească media mobilă simplă de 40 de perioade, care reprezintă un puternic nivel de rezistența. În plus, SMA40 se află în prezent în apropierea unei retrageri Fibonacci de 23,6% din cel mai recent impuls descendent, fapt ce ar putea chiar să-i accentueze importanța.

În mod fundamental, dolarul australian ar putea beneficia în urma conflictului comercial dintre China și SUA.

AUDUSD apără un nivel cheie de suport. Sursa: xStation5

OIL WTI

Nu în ultimul rând, prețurile petrolului au înregistrat creșteri semnificative în ultima săptămână. Lumânarea săptămânală anterioară a fost deja acoperită, sugerând că taurii au preluat controlul.

Este de remarcat faptul că tensiunile din strâmtoarea Ormuz au fost printre principalele motive ale raliului. În prezent, prețul se mișcă în jurul unui nivel susținut de o retragere Fibonacci de 61,8% din ultimul val de scădere.

Cu toate acestea, trendul predominant pare să favorizeze cumpărătorii, prin urmare, aceștia ar putea încerca să impulsioneze prețul.

În cazul în care retragerea menționată mai sus va fi spartă, s-ar putea deschide drumul către creșterea prețurilor. Privind în perspectivă, un nivel puternic de rezistență ar putea fi găsit în apropiere de 64,7 dolari.

Prețurile petrolului (OIL.WTI) se apropie de un nivel susținut de o retragere Fibonacci de 61,8%. Sursa: xStation5[/emaillocker]


 

[ajax_load_more]