BET
16011.7
0.54%
BET-TR
33221.36
0.54%
BET-FI
57822.95
-0.88%
BETPlus
2376.63
0.51%
BET-NG
1144.97
0.37%
BET-XT
1368.93
0.36%
BET-XT-TR
2808.39
0.36%
BET-BK
2993.79
0.08%
ROTX
35653.36
0.23%Analiză XTB: Ce rezultate implică ședința de politică monetară a Rezervei Federale?

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

În acest an, sintagma ”Fed put” a reprezentat una dintre marile teme asupra căreia piețele și-au îndreptat atenția. Preocupările legate de încetinirea creșterii economice au modificat așteptările în ceea ce privește politica Bancii Centrale Americane (Federal Reserve), favorizând piețele de acțiuni și limitând avansul dolarului american, se arată intr-o analiză efectuată de XTB Online Trading.

În plus, președintele FOMC (Federal Open Market Committee) a recunoscut că politica ar trebui ajustată, însă nu se așteaptă la schimbări oficiale. În această analiză, vom prezenta scenariile posibile ce ar putea rezulta în urma acestei ședințe (n.red 19 – 20 martie) și vom analiza graficele instrumentelor US500 și EURUSD.

Aspecte cheie

• Se așteaptă ca Fed să revizuiască așteptările privind rata de dobândă;
• Observațiile președintelui Powell vor fi importante;
• Indicele US500 (indicele este corelat cu evolutia indicelui S&P 500) sparge zona de rezistență importantă;
• Cotația EURUSD se află încă în scădere.[emaillocker]

Dacă Federal Reserve (Fed) nu va indica o majorare de rată – va admite măcar o reducere a acesteia?

Comentariile venite din partea Fed până în acest moment au sugerat în mod evident că, în viitorul apropiat, nu vom fi martorii unei majorări de rată. Graficul ”dot-plot” din decembrie a arătat că majoritatea participanților la piață au estimat cel puțin o majorare în acest an, dacă nu chiar 3. Acest lucru se va schimba în contextul actual, însă în ce măsură?

Trebuie să ținem cont de faptul că piețele deja se așteaptă la o reducere a ratei în 2020, însă Fed nu pare a fi gata să confirme aceste estimări. În cele din urmă, ”tonul” comentariilor poate fi decisiv. Își va schimba Fed abordarea (evitând majorarea ratelor și semnalând încheierea procesului de reducere a bilanțului) deoarece observă o inflație mai scăzută, dar un ritm de creștere solid (scenariul pozitiv) sau va fi preocupat de faptul că o inflație mai scăzută face parte dintr-o încetinire globală care va afecta economia SUA (scenariul negativ)?

Sursa: Bloomberg

Cu doar 3 luni în urmă, Fed a sugerat majorarea ratei de dobândă în 2019 și 2020. Totuși, în acest moment, piețele se așteaptă la o reducere a ratei în viitor.

CITESTE SI:  XTB: Săptămână cheie pentru Brexit, lira sterlină în vizorul investitorilor

US500 – nivelul Analizei tehnice în vizor

Redresarea spectaculoară din urma corecției suferite în 2018 continuă, iar US500 a spart recent un ultim obstacol – nivelul de 2815 care a limitat cumpărătorii de 3 ori la sfârșitul anului 2018 și, în cele din urmă, a provocat o scădere bruscă în decembrie.

Nivelul a coincis și cu cel de 78,6% Fibo retracement atins în urma corecției din 2018, așadar nivelul menționat a fost destul puternic. Cu toate acestea, prețul l-a spart și, în acest moment, ar putea servi drept suport, rezistența fiind reprezentată de nivelul maxim (ATH), la doar 100 de puncte distanță.

Sursa: xStation5

Cotația EURUSD – încă blocată pe un trend descendent

În pofida schimbării clare a așteptărilor față de Fed, cotația EURUSD rămâne pe un trend descendent care poate coincide cu formarea unei formațiuni wedge. Motivul din spatele acestei evoluții este reprezentat de slăbiciunea economiei europene care a forțat BCE să renunțe la orice speranță de a mai majora rata de dobândă, propunând astfel implementarea instrumentelor de tip TLTRO. După cum se poate observa, încercările anterioare de apreciere au eșuat, perechea necesitând un impuls mai puternic. Perechea se confruntă în acest moment și cu o zonă de rezistență clară la nivelul de 1.1515.

Sursa: xStation5

 

[/emaillocker]


 

[ajax_load_more]