BET
16129.36
0.75%
BET-TR
33466.26
0.75%
BET-FI
57271.06
-0.41%
BETPlus
2391.87
0.69%
BET-NG
1154.26
1.21%
BET-XT
1376.68
0.66%
BET-XT-TR
2824.4
0.65%
BET-BK
2982.99
0.15%
ROTX
35437.71
0.27%BT Asset Management lansează un nou fond de investiții, BT Dolar Fix

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

BT Asset Management S.A.I. (BTAM), al treilea jucător pe piața fondurilor mutuale din România, lansează BT Dolar Fix, primul său fond de investiții cu emisiunea de unități de fond denominată în dolari americani.

Acesta este destinat clienților persoane fizice sau juridice care doresc să efectueze investiții în USD, în instrumente de venit fix, cu o flexibilitate ridicată. Plasamentele predominante ale fondului sunt depozitele bancare în dolari americani.

BT Dolar Fix este un fond deschis de investitii, fond de instrumente financiare cu venit fix, depozitele bancare constituite la banci din Romania reprezintand plasamentele predominante ale fondului.

Tinand cont de acest aspect, produsul este destinat clientilor conservatori care se expun mai putin riscurilor pietei de capital. Obiectivul fondului este obtinerea unei cresteri moderate, in conditii de lichiditate sporita si ofera posibilitatea de retragere integrala sau partiala a sumelor, fara retinerea vreunui comision de rascumparare, indiferent de perioada investitiei.

Fondul nu investeste in actiuni sau in instrumente financiare derivate. Cu toate acestea, trebuie retinut ca investitia in unitati de fond reprezinta atat o oportunitate de castig, cat si un risc asumat, iar randamentele trecute nu reprezinta o garantie a performantelor viitoare.

Evolutia valorii unei unitati de fond. Sursa BT AM

Am adăugat în portofoliul de produse BT Asset Management SAI acest produs pentru că am observat trendul crescător privind economisirea pe termen lung în USD, precum şi tendința de apreciere din ultima perioadă a acestei valute în raport cu altele. Estimăm în continuare creşterea apetitului local pentru economisirea în dolari americani, cu atât mai mult cu cât pe piață sunt puține produse de acest fel“ – declară Aurel Bernat, Director General, BT Asset Management SAI.

Avantaje fondului:

• Conferă stabilitate datorita faptului ca nu are un grad de risc ridicat
• Potrivit in conditii de volatilitate ridicata a pietei de capital
• Urmareste obtinerea unei cresteri moderate care sa depaseasca dobanzile bancare in dolari (USD) pe termen scurt.

Costuri:

• Comision de cumparare: 0%
• Comision de rascumparare: 0%
• Comision administrare fond: 0.05%/luna din media activelor nete in administrare – acest comision este luat in considerare la calculul valorii unitatii de fond.

Investitia poate fi realizata in moneda Dolar (USD), in oricare dintre unitatile Bancii Transilvania din tara. Suma minima la momentul adeziunii: echiv. 1 unitate de fond

Lista unitatilor bancare unde se poate subscrie este disponibila aici.


 

[ajax_load_more]