BET
16882.42
-0.77%
BET-TR
35029
-0.77%
BET-FI
60301.58
-0.24%
BETPlus
2495.95
-0.73%
BET-NG
1210.27
0.09%
BET-XT
1440.85
-0.75%
BET-XT-TR
2956.01
-0.75%
BET-BK
3107.11
-0.88%
ROTX
37073.64
-0.76%Bursa organizează o nouă ediție a Forumului Investitorilor Individuali în 10 noiembrie

Autor: Financial Market
Timp de citit: 4 minute

Bursa de Valori Bucuresti (BVB), cea mai importanta institutie a pietei locale de capital, organizeaza cea de-a opta editie a Forumului Investitorilor Individuali, unul dintre evenimentele de referinta dedicate investitorilor de retail.

Pe parcursul zilei de 10 noiembrie, peste 20 de speakeri vor sustine in fata publicului mai multe prezentari si ateliere dedicate atat potentialilor investitori, cat si celor experimentati. Evenimentul se va desfasura in intervalul orar 09:30 – 16:30 la Radisson Blu, sala Atlas (Calea Victoriei nr. 83-61, Bucuresti), iar cei care doresc sa participe se pot inscrie aici.

Sunt foarte multe motive sa vii la editia din aceasta toamna a Forumului Investitorilor Individuali, acolo unde avem o agenda ce reflecta firul narativ al evenimentului, <<Banii mei, viitorul meu>>. Voi enumera doar cateva dintre ele: pentru ca trebuie sa invatam sa ne disciplinam financiar, oricat de restrictiv ar parea acest lucru, sa economisim si sa investim constant. Totul pentru un rezultat previzibil: un viitor mai bun”, a spus Adrian Tanase, CEO al BVB.

La Forum discutam de obicei despre investitii, castiguri, analize, portofolii. Dar mai discutam despre ceva: despre experientele oamenilor care fac aceste investitii, despre reusitele lor si incercam sa ne transmitem unii altora aceasta cunoastere acumulata de-a lungul timpului. Speram ca si aceasta editie a Forumului sa fie un eveniment dedicat nu doar cunoasterii si colectarii de informatii utile, ci si intalnirilor si discutiilor specifice unei adevarate comunitati a investitorilor”, a declarat Lucian Anghel, presedintele Consiliului de Administratie al BVB.

Iată mai jos cel putin 10 motive să te alaturi evenimentului:

1. Pentru a afla ce inseamna perseverenta si rabdarea de la Andrei Rosu, sportiv de anduranta; despre cum poti transfera aceste calitati in domeniul investitional si cum te poti ajuta de ele pentru a-ti transforma deciziile in rezultate palpabile la bursa. Andrei Rosu spune despre sine ca este ilustrarea omului orientat spre actiune. Povestea lui Andrei va fi ca un punct de pornire pentru ca fiecare dintre noi sa devina o versiune mai buna a sa, atat in viata cotidiana, cat si ceea ce priveste investitiile.

2. Pentru a te convinge de unul singur de ce merita sa investesti banii pe care ii castigi. Trei reprezentanti ai unor fonduri de investitii, Aurel Bernat (BT Asset Management), Mihai Purcarea (BRD Asset Management) si Adrian Anghel (OTP Asset Management) vor veni cu argumente si exemple pentru ca fiecare dintre noi sa inteleaga ce efect pot avea investitiile asupra bunastarii personale.

3. Pentru inspiratia pe care ti-o pot insufla doi investitori cu experienta pe piata de capital locala – Cristian Tudorescu, co-fondator Investors Club, si Mircea Iliescu, blogger www.bvbescu.ro, blog de investitor la bursa – care vor discuta despre strategii de succes la bursa dintr-o perspectiva individuala.

4. Pentru ca poti afla ce inseamna companii si investitii responsabile la bursa, dar si o comparatie piata externa vs. piata locala, dintr-o discutie cu Mihai Nichisoiu, Senior Broker Tradeville, moderata de Daniela Serban, Coordonator pentru Afaceri Publice si Comunicare Strategica McGuireWoods Romania.

CITESTE SI:  SIF Muntenia își schimbă numele în Longshield Investment Group

5. Pentru pasiunea si dedicarea de care dau dovada unele companii listate la BVB in relatia lor cu investitorii. Buna Guvernanta Corporativa a unei companii listate la bursa presupune, printre altele, si buna comunicare cu investitorii actuali si potentiali, implicit cu actionarii companiei. In context local, putem vorbi de o traducere specifica a sintagmei <<GOOD Investor Relations>>? Sau principiile sunt aceleasi, indiferent de timpuri si locuri? Reprezentantii Purcari Wineries (simbol bursier WINE), Nuclearelectrica (simbol bursier SNN) si Antibiotice (simbol bursier ATB) vor veni la Forum pentru a ne impartasi din propria experienta, dar si pentru a interactiona cu voi, potentiali investitori.

6. Pentru a invata sa ne gestionam si sa ne temperam emotiile, mai ales intr-un domeniu atat de dinamic precum cel al investitiilor. Cum evitam deciziile pripite specifice investitorilor la inceput de drum ne va spune Dan Rusu, Head of Research Banca Transilvania.

7. Pentru a discerne intre oportunitati, pierderi, lacomie si profit si pentru a afla care este unitatea de masura a castigului la bursa. Mihnea Barbulescu, Director de Vanzari Erste Asset Management, ne va povesti despre cum poate varia castigul, intr-o anumita perioada de timp, in functie de cat investim si in ce anume.

8. Pentru a experimenta in cadrul unui atelier interactiv, alaturi de brokeri si reprezentanti ai fondurilor de investitii, ce inseamna sa fii investitor, cum poti deveni unul si cum iti poti calibra stilul investitional conform propriul mod de a fi.

9. Pentru ca nu suntem atotstiutori si avem nevoie, unii dintre noi, de modele de urmat, de experientele si cunostintele altora pentru a ne motiva si a reusi in ceea ce ne propunem. Mihai Caruntu, Senior Analyst Corporate Finance la BRD, va discuta despre mijloacele simple de detectare a oportunitatilor de investitii la bursa.

10. Pentru ca ai nevoie de informatii pertinente de la specialisti, mai ales in materie de fiscalitate. Pana la urma este vorba de banii tai, care trebuie gestionati corect. Irina Nistor, Senior Manager, PwC Romania, va veni la Forum pentru a raspunde la toate intrebarile investitorilor legate de Declaratia Unica.

Forumul Investitorilor Individuali este un eveniment de referinta organizat de Bursa de Valori Bucuresti, cu misiunea de a populariza piata de capital in randul persoanelor fizice. In cadrul fiecarei editii, participantii interesati de investitii si administrarea finantelor personale au avut parte de prezentari privind situatia pietei de capital, sesiuni interactive privind finantele comportamentale si seminarii dedicate investitorilor incepatori sau avansati.

Editia din acest an este organizata cu sprijinul partenerului principal Banca Transilvania, al partenerilor OTP Asset Management, Tradeville, si al partenerilor media Agerpres, DIGI24, Radio Romania Actualitati, Financial Market, Financial Intelligence.