BET
17680.5
1.41%
BET-TR
37417.56
1.48%
BET-FI
58826.12
-0.36%
BETPlus
2609.85
1.34%
BET-NG
1264.99
1.96%
BET-XT
1497.7
1.2%
BET-XT-TR
3132.73
1.27%
BET-BK
3227.37
0.7%
ROTX
38863.86
1.44%
7 companii în cursa pentru tratamentul Covid

Autor: Financial Market
Timp de citit: 4 minute

Economia globală a fost devastată de pandemia cauzată de coronavirus și există un consens legat de faptul că revenirea la normal va fi condiționată de descoperirea unui tratament și a unor vaccinuri eficiente și disponibile la scară largă. Nu este de mirare că investitorii urmăresc acțiunile companiilor care lucrează din greu pentru a livra astfel de produse. În această analiză vă prezentăm cei mai importanți candidați din domeniu.

Ce trebuie să știm înainte?

Este important să facem distincția între medicamentul pentru coronavirus și vaccinul impotriva coronavirusului. Primul are ca scop ameliorarea simptomelor Covid-19 și vindecarea pacienților care l-au contractat, în timp ce al doilea are ca scop dezvoltarea imunității pe termen lung la boală.

Înainte de a analiza companiile și ceea ce dezvoltă, este necesar un avertisment. Pandemia de coronavirus a luat pe nepregătite întreaga lume, iar nevoia de a găsi un tratament sau un vaccin este mare. Din această cauză aprobările și regulile de testare au fost relaxate în anumite țări pentru a accelera dezvoltarea.[emaillocker]

Prin urmare, este greu să compari aceste anunțuri cu știri similare pentru medicamentele non-coronavirus. Studiile incipiente ale multor medicamente și vaccinuri pentru Covid-19 au început înainte ca virusul să ducă la o pandemie globală și nu existau la fel de mulți pacienți infectați la nivel mondial ca în prezent.

Acest lucru înseamnă că studiile au fost adesea efectuate pe un eșantion limitat sau fără un grup de control adecvat, prin urmare, rezultatele acestor studii incipiente ar trebui să fie privite cu precauție. Pe de altă parte, câștigătorul cursei va avea beneficii majore, astfel încât investitorii reacționează la orice mică informație.

Medicamentul pentru Coronavirus – Gilead și Eli Lilly

Remdesivir fabricat de Gilead Science (GILD.US) este în prezent cel mai „cunoscut” medicament pentru coronavirus. Acesta a arătat rezultate promițătoare în studiile clinice și a fost salutat de oficialii americani.

Deși faptul că numeroase instituții de reglementare din domeniul medical din întreaga lume au aprobat-o pentru utilizare în tratamentul Covid-19 poate părea o realizare, este necesară o explicație. Nu este un medicament nou – a fost folosit acum câțiva ani în tratarea Ebola și din această cauză știm că este sigur de utilizat.

Acesta este motivul pentru care s-a aprobat atât de repede. Gilead a trecut la ultimele stadii de testare la sfârșitul lunii februarie, când pandemia era încă în stadiu incipient și a confirmat că nu a fost capabilă să colecteze o probă de dimensiune corespunzătoare.

Cu toate acestea, Remdesivir este singurul medicament actual care a prezentat efecte semnificative (timpul de recuperare a fost scurtat de la 15 la 11 zile). Pe măsură ce sunt tratați mai mulți pacienți, investitorii pot aștepta mai multe știri cu privire la eficiența produsului.

Sursa: xStation5

Gilead a beneficiat de zvonurile legate de medicamentele sale și a urcat ulterior publicării rezultatelor testelor. Cu toate acestea, pe termen lung, zona de preț cuprinsă între 85 și 89 de dolari s-a dovedit a fi greu de depășit. Acțiunea a pierdut deja mai mult de jumătate din evoluția ascendentă începută la sfârșitul lunii ianuarie 2020. Un suport important poate fi găsit la 62 USD, dar acesta este departe de prețul curent al pieței.

CITESTE SI:  Romgaz înregistrează o îmbunătățire a rezultatului net la finalul primului trimestru deși vânzările au scăzut cu peste 20%

Mai multe companii, inclusiv AstraZeneca (AZN.UK), Eli Lilly (LLY.US) și Regeneron Pharmaceuticals (REGN.US), încearcă să dezvolte un tratament cu anticorpi care ar putea imita răspunsul sistemului imunitar. Companiile de biotehnologie cu rezultate promițătoare cresc în prezent producția pentru a avea suficiente medicamente pentru studiile umane.

Eli Lilly pare să fie printre lideri deoarece intenționează să ceară aprobarea autorității de reglementare din SUA pentru a începe testele umane până la sfârșitul lunii mai. Cu toate acestea, întrucât se estimează că majoritatea studiilor vor începe la mijlocul anului, va trebui să așteptăm câteva luni pentru rezultate.

Sursa: xStation5

Eli Lilly (LLY.US) nu numai că a recuperat integral corecția accentuată cauzată de pandemie, dar a reușit să marcheze un nou maxim istoric, la 165 USD. Acțiunea a pierdut ulterior din câștiguri, dar după corecție a început să se deplaseze într-un canal ascendent. Prețul a coborât ieri la limita inferioară a canalului.

Vaccinuri anti-Coronavirus

Știrile că vaccinul pentru coronavirus dezvoltat de Moderna (MRNA.US) a arătat rezultate promițătoare în primele stadii a motivat mișcarea ascendentă a piețelor bursiere de la începutul acestei săptămâni.

Se spune că vaccinul a creat un răspuns al sistemului imunitar. Cu toate acestea, ceea ce oamenii nu realizează este faptul că acele teste timpurii nu au avut drept scop să dovedească eficacitatea vaccinului, ci siguranța acestuia.

Moderna a vrut să testeze vaccinul pe un eșantion mic pentru a vedea dacă produsul său este sigur pentru a fi injectat și nu provoacă reacții adverse. Întrucât s-a dovedit că este sigur să fie injectat, vor urma studiile pe un număr mai mare de oameni.

Rezultatele acestor teste vor fi esențiale, deoarece dimensiunea eșantionului va fi suficient de mare pentru a determina dacă vaccinul este eficient împotriva Covid-19. Studiile din faza a doua care vizează determinarea dozajului trebuie să înceapă în orice moment, în timp ce probele pe scară largă din faza a treia ar trebui să înceapă în iulie.

Sursa: xStation5

Investitorii par să ezite cu privire la vaccinurile de la Moderna (MRNA.US). Acțiunea a deschis săptămâna cu un imens gap pozitiv, dar de atunci a fost în scădere. Zona din jurul nivelului de 67,50 USD a acționat ca rezistență înainte de anunțarea rezultatului testelor și poate acționa ca suport în cazul în care retragerea continuă.

Există, de asemenea, încă alte două vaccinuri în curs de dezvoltare care merită atenție. Sanofi (SAN.FR) a făcut echipă cu GlaxoSmithKline (GSK.UK) în timp ce AstraZeneca (AZN.UK) a făcut un parteneriat cu Universitatea din Oxford.

Sanofi și GSK încearcă să dezvolte un vaccin prin modificarea actualului vaccin antigripal dezvoltat de Sanofi. Cele două companii au primit finanțare de la guvernul SUA și intenționează să lanseze teste umane în a doua jumătate a anului.

Capacitatea actuală permite producerea a 600 de milioane de doze de vaccin pe an, dar Sanofi și GSK își propun să dubleze acest număr. Executivii au spus că Statele Unite vor avea prioritate la distribuirea vaccinului, un comentariu care a stârnit reacții aprinse în Franța, țara de origine a Sanofi.

AstraZeneca și Universitatea Oxford încearcă să dezvolte un vaccin prin modificarea unui virus inofensiv. Marea Britanie a furnizat finanțare pentru cercetare și va avea dreptul să primească prioritar vaccinul. Vaccinul este deja testat pe oameni și poate ajunge la testele din stadiul final până la jumătatea anului 2020. AstraZeneca își propune să pună la dispoziție până la 30 de milioane de doze în Marea Britanie până în septembrie 2020.

Sursa: xStation5

AstraZeneca (AZN.UK) a revenit deasupra nivelurilor dinaintea pandemiei. Acțiunile au fost tranzacționate în apropierea limitei superioare a canalului și au început să sufere o corecție recent. Primul suport de urmărit ar fi limita inferioară a structurii Overbalnce. Rețineți că retragerea Fibonacci de 23,6% și limita inferioară a canalului se suprapun în această zonă.[/emaillocker]


 

[ajax_load_more]