BET
16011.7
0.54%
BET-TR
33221.36
0.54%
BET-FI
57822.95
-0.88%
BETPlus
2376.63
0.51%
BET-NG
1144.97
0.37%
BET-XT
1368.93
0.36%
BET-XT-TR
2808.39
0.36%
BET-BK
2993.79
0.08%
ROTX
35653.36
0.23%Acordarea de acțiuni gratuite pentru investitori, pe agenda AGA anuală a 2Performant din aprilie

Autor: Financial Market
Timp de citit: 3 minute

Compania de tehnologie 2Performant, liderul pieței de marketing afiliat din România, listată pe piața AeRO a BVB (simbol bursier 2P), anunță că va supune votului în cadrul AGA anuale din data de 23 aprilie acordarea de acțiuni gratuite pentru investitori.

Această inițiativă a companiei de recompensare a acționarilor se va derula după finalizarea operațiunii de majorare de capital prin aport de numerar, în toamna acestui an, și face parte din politica 2Performant pe termen lung în ceea ce privește acordarea de beneficii acționarilor săi.

2Performant va supune aprobării acționarilor la AGA anuală din luna aprilie modul de repartizare a profitului net al companiei aferent anului trecut prin capitalizare și utilizare pentru acordarea de acțiuni către acționari.

Acordarea de acțiuni gratuite va putea fi realizată după obținerea aprobării AGA și după finalizarea operațiunii de majorare de capital social prin aport în numerar cu suma de până la 18.550 lei, prin emiterea unui număr de până la 185.500 de acțiuni noi cu valoarea nominală de 0,1 lei per acțiune, majorare care este pe agenda AGA din 22 martie 2021. Astfel, și investitorii care vor participa la majorarea de capital vor putea beneficia de acțiuni gratuite.

Compania are intenția de a acorda 4 acțiuni gratuite la 1 deținută, printr-o majorare a capitalului social cu suma maximă de 495.970,4 lei. Totodată, 2Performant intenționează să acorde acțiuni gratuite și în anii următori.

Decizia de acordare a acțiunilor gratuite a fost anunțată odată cu publicarea rezultatelor financiare preliminare ale 2Performant pe anul 2020cel mai bun an din istoria companiei, când aceasta a raportat o cifră de afaceri de peste 20,2 milioane de lei, cu 31% mai mult față de anul precedent, un profit net de 818.688 lei, cu 17% mai mare decât în 2019, dar și o creștere cu 44 de procente a veniturilor operaționale, care au ajuns la peste 5,4 milioane de lei.

„Drumul nostru pe piața de capital abia a început, iar planurile noastre pentru 2021 și pentru următorii ani sunt ambițioase. Ne dorim să avem acționarii alături de noi în această călătorie în care vrem să scalăm businessul și să adresăm piețele externe. Relația cu acționarii este o prioritate pentru noi, avem o comunicare deschisă și transparentă cu aceștia și ne dorim să implementăm cele mai bune practici din piața de capital. În acest sens, intenționăm să recompensăm acționarii prin acordarea de acțiuni gratuite, acesta fiind unul dintre subiectele principale pe agenda AGA din aprilie”, spune Dorin BoerescuCEO 2Performant.

CITESTE SI:  2Performant a raportat o creștere cu 35% a veniturilor totale la finalul anului trecut

Pe agenda AGA a 2Performant din 23 aprilie se va afla și aprobarea programului de stock options plan pentru angajați, anunțat încă de la listarea pe piața AeRO a BVB din decembrie anul trecut. Prin acest program care se va derula pe perioada 2021-2023, conducerea, angajații și board-ul consultativ 2Performant pot să își exercite opțiunea de a primi cu titlu gratuit acțiuni emise de societate. Programul este condiționat de atingerea unor indicatori de performanță.

Decizia 2Performant de a implementa programul de acțiuni pentru angajați reflectă viziunea echipei de management, aceea a importanței deținerii de către echipă a unei părți din companie.

O practică uzuală în companiile tech la nivel global, această inițiativă sprijină strategia 2Performant de atragere, motivare și retenție a talentelor dintr-un sector extrem de competitiv pe piața muncii.

„Ne dorim ca fiecare angajat să aibă o parte din companie care să reflecte contribuția sa la rezultatele și la dezvoltarea 2Performant. Știm din experiență că într-un business de tehnologie, așa cum este 2Performant, alături de tehnologia propriu-zisă cea mai mare valoare o reprezintă oamenii care o dezvoltă, care o operează și monetizează. Un astfel de program ne ajută să motivăm și să păstrăm angajații, dar și să recrutăm pe o piață a muncii tot mai competitivă în domeniul nostru de activitate”, mai spune CEO-ul companiei.

În plus, compania a propus acționarilor opțiunea de a emite, în perioada 2021-2022 obligațiuni în valoare de până la 15 milioane de lei. În acest fel, compania va putea profita de oportunitățile de investiții care există pe piețele în care activează.

Pe 22 martie va avea loc prima AGA a 2Performant în calitate de companie listată la BVB, în cadrul căreia vor fi supuse votului acționarilor atât intenția de a atrage 5 milioane de lei printr-o operațiune de majorare a capitalului social, dar și numirea Consiliului de Administrație 2Performant care va fi format din 3 membri.

Candidații sunt: Dorin Boerescu (CEO și acționar majoritar 2Performant), Anda Patzelt (avocat cu o experiență de 20 ani, în prezent titular al Cabinetului de Avocatură Anda Patzelt) și Iulian Cîrciumaru (Managing Partner V7 Capital, Președinte C.A. Holde Agri Invest, membru în Boardul consultativ al fondului de venture capital GapMinder și al organizației non-profit Ideo Ideis).

Convocatorul pentru AGA 2Performant din 23 aprilie poate fi consultat aici.