BET
17680.5
1.41%
BET-TR
37417.56
1.48%
BET-FI
58826.12
-0.36%
BETPlus
2609.85
1.34%
BET-NG
1264.99
1.96%
BET-XT
1497.7
1.2%
BET-XT-TR
3132.73
1.27%
BET-BK
3227.37
0.7%
ROTX
38863.86
1.44%
Acțiunea săptămânii: NVIDIA, unul dintre cei mai mari producători de plăci grafice din lume

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

NVIDIA (NVDA.US), unul dintre cei mai mari producători de plăci grafice din lume, și-a publicat rezultatele fiscale din primul trimestru miercuri, după închiderea pieței.

Având în vedere faptul că acțiunile NVIDIA s-au apreciat cu aproximativ 15% în ultima săptămână, publicarea a fost urmărită pe scară largă de analiști și investitori. Să aruncăm o privire asupra rezultatelor cheie ale companiei și anunțul recent privind divizarea acțiunilor.

Rezultate record și orientări optimiste

Rezultatele primului trimestru ale NVIDIA pentru anul fiscal 2022 (trei luni încheiate la 2 mai 2021) au depășit așteptările pieței.

Compania a raportat venituri record de 5,66 miliarde de dolari, în creștere cu 84% față de anul precedent și în creștere cu 13% față de trimestrul anterior.

Analiștii au estimat venituri de 5,41 miliarde de dolari. Producătorul de cipuri a raportat vânzări record de pe platformele companiei Gaming, Data Center și Professional Visualization.

EPS-ul NVIDIA de 3,66 USD (+ 103% YoY, + 18% QoQ) a depășit și estimarea consensuală de 3,31 USD. Mai mult decât atât, producătorul de plăci grafice a emis prognoze optimiste, deoarece se așteaptă acum la venituri fiscale în trimestrul II de 6,17 dolari la 6,43 miliarde de dolari, cu mult peste previziunile analiștilor de 5,47 miliarde de dolari.

Jocuri și criptomonede

În timp ce analizăm fundamentele NVIDIA, trebuie să luăm în considerare 2 factori specifici, și anume sectorul jocurilor și boom-ul criptomonedelor.

De fapt, veniturile din sectorul dedicat jocurilor au crescut cu până la 106% deoarece compania rămâne unul dintre principalii beneficiari ai interesului crescut pentru jocuri pe tot parcursul pandemiei.

Chiar dacă mulți suspectează că industria jocurilor ar putea fi sub presiune odată ce blocada va fi ridicată și vom reveni la normal, industria este încă în expansiune și NVIDIA este capabilă să profite de acest lucru.

CITESTE SI:  Analiză Swiss Capital: Ne menținem ținta pentru un profit net de 11 mil lei în cazul Teraplast la finalul anului

De asemenea, plăcile grafice NVIDIA sunt utilizate pe scară largă de către cei care generează criptomonede. În februarie, compania a lansat noi procesoare special pentru crearea de monede digitale (numită CMP).

NVIDIA a înregistrat venituri de 155 milioane dolari din cardurile CMP în primul trimestru fiscal și se așteaptă la vânzări de 400 milioane dolari în trimestrul actual.

Prin urmare, se pare că boomul criptomonedelor ar putea contribui semnificativ la rezultatele companiei în viitor – rămâne întrebarea, cât va dura acest boom al monedelor digitale.

Divizarea acțiunilor 

În plus, merită menționat faptul că a existat un anunț major în ultimele zile (pe 21 mai). Compania intenționează să adopte o împărțire a acțiunilor de 4 la 1.

În ciuda faptului că operațiunea ar trebui privită ca fiind neutră pentru prețul acțiunilor, investitorii au fost martori la numeroase exemple când s-a dovedit a fi un semnal de creștere (gândiți-vă la Apple sau Tesla – acțiunile lor au devenit mai accesibile pentru un număr mai mare de investitori în urma divizării).

De fapt, anunțul a contribuit probabil la raliul recent al prețului acțiunilor producătorului de cipuri. Acționarii NVIDIA vor vota asupra divizării propuse în cadrul adunării anuale a companiei pe 3 iunie.

Sursa: xStation5

În ciuda rezultatelor și a previziunilor încurajatoare, prețul a ricoșat din media mobilă de 200 de zile (linia verde) săptămâna trecută și a crescut pe fondul anunțului privind divizarea acțiunilor și a scăderii randamentelor obligațiunilor de stat din SUA. Maximul istoric se găsește foarte aproape. Zona de 585 dolari poate fi văzută ca cel mai apropiat nivel de suport.