BET
17764.07
-0.94%
BET-TR
37601.25
-0.93%
BET-FI
58687.29
0.41%
BETPlus
2622.16
-0.94%
BET-NG
1278.12
-0.68%
BET-XT
1508.13
-0.78%
BET-XT-TR
3155.09
-0.76%
BET-BK
3257.19
-0.23%
ROTX
39072.17
-0.93%
Acțiunea săptămânii: Plug Power, compania americană care dezvoltă celule de combustibil cu hidrogen

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Plug Power (PLUG.US), compania americană care se concentrează pe produsele cu celule de combustibil, a atras atenția investitorilor la începutul anului 2020.

Prețul acțiunilor se tranzacționează cu peste 100% de la începutul anului, cele două parteneriate majore pe care compania le-a anunțat recent fiind motivele principale din spatele raliului de la începutul acestui an.

Privire de ansamblu

Plug Power este o companie americană care dezvoltă celule de combustibil cu hidrogen pentru vehicule electrice și alte echipamente. În timp ce compania a existat de la sfârșitul anilor 1990, ea s-a concentrat pe piețe de nișă, cum ar fi stivuitoarele. Cu toate acestea, lucrurile au început să evolueze pe măsură ce tot mai mulți producători de automobile au început să exploreze vehiculele electrice pentru uz personal și comercial.

Se spune că soluțiile furnizate de Plug Power sunt superioare bateriilor cu plumb, deoarece permit scăderea semnificativă a timpilor de reîncărcare. Prețul acțiunilor companiei a crescut la începutul anului 2021 în urma anunțurilor privind 2 parteneriate.

Parteneriate

Primul parteneriat a fost anunțat săptămâna trecută. Conglomeratul sud-coreean SK Group a declarat că va investi 1,5 miliarde de dolari în Plug Power, luând o participație de 9,9% în companie. Plug Power și SK Group au decis să pornească un joint venture care va oferi soluții cu pilă de combustibil pe hidrogen pe piețele asiatice. S

e așteaptă ca tranzacția să se finalizeze în primul trimestru al anului 2021. Cu toate acestea, cu mai puțin de o săptămână după, producătorul francez de automobile Renault a anunțat că a decis, de asemenea, să formeze un joint venture cu Plug Power. În acest caz, scopul este de a crea un jucător important pe piața europeană a vehiculelor utilitare ușoare cu celule de combustibil. Renault și Plug Power intenționează să câștige o cotă de 30% din piața europeană în acest domeniu.

CITESTE SI:  BRK Financial Group a raportat o creștere cu 46% a veniturilor din activitatea de bază, dar rezultatul net a fost afectat de impactul negativ al investițiilor

Evaluare și concentrarea afacerilor

În timp ce încheierea de parteneriate cu două companii majore poate fi văzută ca o confirmare a faptului că perspectivele de afaceri ale companiei sunt solide, principala sursă de îngrijorare este evaluarea extremă a Plug Power.

Vorbim despre o companie cu capitalizare de piață de 32,5 miliarde USD și venituri de doar 314 milioane USD în perioada T4 2019 – T3 2020 (datele pentru T4 2020 nu sunt încă disponibile). Compania se tranzacționează în prezent de peste 100 de ori mai sus față de vânzările sale!

În plus, Plug Power nu este rentabil. În timp ce compania are câteva nume mari printre clienții săi, Amazon și Walmart au reprezentat majoritatea veniturilor sale în ultimii ani.

Parteneriatele cu Renault și SK Group vor contribui la diversificarea fluxului de venituri, dar va dura ceva timp până când Plug Power va putea obține profituri din acestea și până atunci veniturile sale vor rămâne extrem de concentrate, creând factori de risc.

Sursa: xStation5

Plug Power (PLUG.US) se tranzacționează într-un canal ascendent de la sfârșitul lunii octombrie. Cu toate acestea, acțiunea a demarat o mișcare ascendentă puternică pe 7 ianuarie după ce a fost anunțat parteneriatul cu SK Group. Prețul acțiunilor s-a dublat de atunci și realizează câștiguri de două cifre aproape zilnic.

Unele fluctuații majore de preț au avut loc ieri, dar totuși prețul a reușit să termine sesiunea de tranzacționare semnificativ peste nivelul anterior de închidere. Deoarece evaluarea pare exagerată, investitorii ar trebui să țină cont de faptul că ar putea să apară o corecție.