BET
18042.59
0.54%
BET-TR
39292.33
0.52%
BET-FI
59167.26
0.14%
BETPlus
2673.38
0.52%
BET-NG
1278.58
0.31%
BET-XT
1539.44
0.59%
BET-XT-TR
3299.86
0.57%
BET-BK
3369.36
0.86%
ROTX
39628.22
0.54%

Acțiunile Roca Industry au intrat la tranzacționare pe piața AeRO a BVB

Autor: Financial Market
3 min

Roca Industry prin Holdingrock1, holding care reuneste companiile producatoare de materiale de constructii din portofoliul ROCA Investments, a debutat astazi pe piata AeRO, segmentul de actiuni al Sistemului Multilateral de Tranzactionare al Bursei.

Actiunile se vor tranzactiona sub simbolul bursier ROC1. Holdingul Roca Industry face parte din ROCA Investments companie care contribuie la amplificarea potentialului companiilor, sprijinindu-le sa isi dezvolte strategii de business prin care accelereaza cresterea valorii lor pe termen lung.

Roca Industry se listeaza pe piata AeRO a bursei in urma unui plasament privat derulat in luna decembrie 2021, prin care un numar de 4.500.000 de actiuni au fost vandute la un pret de 10 RON per actiune, compania reusind astfel sa atraga de la investitorii din piata de capital suma de 45 milioane de lei.

Suma atrasa va fi folosita pentru dezvoltarea actualelor filiale ale holdingului dar si pentru achizitia altor companii din industria materialelor de constructii cu scopul de a deveni principalul furnizor local pentru principalele lanturi de magazine de bricolaj din Romania.

Suntem incantati ca Roca Industry da startul listarilor de anul acesta pe piata AeRO a Bursei de Valori Bucuresti. Dupa un an 2021 foarte bun pentru bursa noastra cu un numar de 23 de companii listate dintre care 20 pe piata AeRO, incepem anul 2022 in forta si putem spune « bun venit la bursa» Holdingului Roca Industry.

Diversificarea sectoriala este importanta atat ca strategie de business, cat si ca strategie investitionala, iar prezenta jucatorilor din sectorul materialelor de constructii la bursa extinde aceste oportunitati de investitii,” a declarat Radu Hanga, Presedinte al Consiliului de Administratie al Bursei de Valori Bucuresti.

Echipa Roca aduce Roca Industry la bursa cu o promisiune pe termen lung: un comportament axat pe a aduce valoare in companiile antreprenoriale, dar si a consolida valori la nivelul culturii organizationale antreprenoriale romanesti.

Ne preocupa nu doar cine suntem si ceea ce facem, dar si ce lasam in urma, pentru generatiile viitoare. Intr-o perioada in care asistam la o inversare a globalizarii, iar economia mondiala se fragmenteaza, antreprenoriatul local este in etapa consolidarii regionale. Iar cea mai complexa forma de consolidare si maturizare este transformarea companiei intr-una publica.

Aceasta etapa aduce nu doar acces la surse alternative de capital, dar si o crestere a gradului de guvernanta,” a declarat Rudolf Vizental, CEO ROCA Investments.

In prezent accesul la tehnologie, la inovatii, este limitat doar de finantare. Tehnologia poate fi accesibila pentru orice companie, indiferent ca este din Romania, Germania, sau din oricare alta tara, insa este nevoie de resurse. Atunci cand reusesti sa te capitalizezi, pe baza unei idei, a unei oportunitati, poti avea acces la resurse mai multe, la tehnologii.

In definitiv gradul tau de competitivitate creste automat. Iar in acest context, ma bucura numarul mare al companiilor care pot intra sub umbrela ROCA Industry. Ne uitam unde putem sa venim cu un aport de know-how, sa ajutam companiile sa-si dezvolte procesele, sa se profesionalizeze, sa isi construiasca strategii comerciale si de intrare pe piete noi.

In momentul in care aceste companii functioneaza sub o umbrela, cu un interes si o viziune comune, noi cream sinergii intre ele, lucru pe care altfel nu l-ar putea obtine,” spune Liviu Stoleru, CEO ROCA Industry.

Plasamentul privat derulat in luna decembrie a anului trecut si listarea actiunilor s-a realizat cu suportul BT Capital Partners.

Ne bucuram ca in acest inceput de an echipa BT Capital Partners vine cu o premiera pe piata de capital, prin listarea primului holding dedicat sectorului de materiale de constructii din Romania. ROCA Industry are obiective ambitioase de dezvoltare in ceea ce priveste companiile incluse in holding si suntem increzatori ca mecanismele puse la dispozitie de piata de capital vor sprijini holdingul in atingerea acestor obiective.

Le dorim mult succes si le multumim pentru increderea acordata echipei noastre pentru pregatirea si listarea actiunilor ROC1 pe piata AeRO a Bursei de Valori Bucuresti,” a declarat Daniela Secara, CEO BT Capital Partners divizia de investment banking si piete de capital a Bancii Transilvania, care a intermediat plasamentul privat al ROCA Industry

In prezent, ROCA Industry cuprinde companiile BICO Industries, cel mai mare producator autohton de plasa din fibra de sticla si armaturi din fibra de sticla si unul dintre cei mai importanti producatori la nivel european, Sarcom, unul dintre cei mai mari producatori de vopsele si lacuri din Romania si Eco Euro Doors (tranzactia supusa aprobarii Consiliului Concurentei), cel mai mare producator roman de usi destinate constructiilor rezidentiale, cu o experienta de 27 de ani pe piata.

Prin gruparea companiilor sub umbrela unui holding specializat, Roca Industry (ROC1) urmareste generarea de valoare prin implementarea unui proces de consolidare si modernizare a capacitatilor de productie romanesti.