BET
17362.79
1%
BET-TR
36708.39
0.99%
BET-FI
59256.97
0.72%
BETPlus
2564.36
1%
BET-NG
1238.88
1.07%
BET-XT
1476.03
1.07%
BET-XT-TR
3080.53
1.06%
BET-BK
3200.1
1.6%
ROTX
38110.32
1.02%
Analiză BRK Financial Group: Ce dividende ar putea acorda unele companii din Europa și SUA din profitul anului trecut?

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Conform unei analize efectuate de casa de brokeraj BRK Financial Group, estimarile privind dividendele ce vor fi acordate au fost realizate pe baza situatiilor financiare publicate de companii, aferente anului 2020, dar si pe baza propunerilor publicate de acestea cu privire la valoarea dividendului care urmeaza a fi distribuit pentru anul 2020.

Analiza contine si calendarul dividendelor unde se poate vedea la ce data trebuie sa detineti actiunile pentru a obtine dividende si luna in care acestea urmeaza sa fie platite. Majoritatea companiilor din SUA distribuie dividendele trimestrial, sau chiar lunar, cum este si cazul Realty Income (O US).

Cele din Europa opteaza mai degraba pentru un dividend anual sau semianual. Calendarul include doar dividendele care vor mai fi distribuite in acest an, cele distribuite deja la inceputul acestui an (ianuarie, februarie) nefiind incluse.

Pe langa companiile investitiile directe in actiuni, ETF-urile care distribuie dividende pot fi privite ca o sursa de venit pasiv, dar si ca o metoda pentru a reduce riscul investitiei prin diversificare.

SPDR S&P Euro Dividend Aristocrats UCITS este un fond de investitii al carui obiectiv este de a urmari performanta companiilor
din zona euro care ofera randamente ridicate din dividende. Dividendele din fond sunt distribuite investitorilor semianual, in lunile martie si septembrie.

CITESTE SI:  Proiectul Contrapărții Centrale (CCP.RO) ar putea fi amânat pe fondul unor potențiale riscuri ce țin de administrarea tehnică a sistemului

Valoarea ultimului dividend anual a fost de 0.64 EUR. ETF-ul iShares Euro Dividend UCITS ofera, de asemenea, expunere asupra
unor companii din Europa care platesc dividende, acestea fiind distribuite investitorilor trimestrial. Valoarea ultimului dividend anual distribuit a fost de 0.63 EUR. Franklin LibertyQ European Dividend UCITS urmareste actiuni de pe pietele europene dezvoltate, selectate din indicele MSCI Europe IMI ex REITS, in functie de dividendele si randamentele oferite.

Dividendele din fond sunt distribuite investitorilor trimestrial, valoarea ultimului dividend anual distribuit fiind de 0.83 EUR.

Centralizator estimari dividende companii din Europa si SUA

Calendarul dividendelor pentru companiile selectate, realizat pe baza informatiilor publicate de catre acestea, dar si pe baza datelor istorice din anii precedenti:
• Luna in care investitorii ar trebui sa detina actiunea (ex-date) este marcata cu
• Luna in care dividendele vor fi platite este marcata cu simbolul

Calendarul nu include si dividendele care au fost deja distribuite de unele dintre aceste companii in lunile ianuarie si februarie 2021, ci doar cele care ar urma sa mai fie distribuite pe parcursul anului.

Calendarul dividendelor care urmeaza sa fie distribuite in 2021

Analiza efectuata de BRK Financial Group