BET
17764.07
-0.94%
BET-TR
37601.25
-0.93%
BET-FI
58687.29
0.41%
BETPlus
2622.16
-0.94%
BET-NG
1278.12
-0.68%
BET-XT
1508.13
-0.78%
BET-XT-TR
3155.09
-0.76%
BET-BK
3257.19
-0.23%
ROTX
39072.17
-0.93%
Apple sfidează pandemia și depășește pragul de 2 trilioane dolari capitalizare bursieră

Autor: Financial Market
Timp de citit: 3 minute

• Apple a depășit pragul de 2000 de miliarde de dolari din punct de vedere al capitalizării de piață

• Performanță foarte bună în mediul pandemic

• Este posibil ca anunțul privind lansarea iPhone 12 să apară în septembrie?

• Split de 4-pentru-1 a acțiunilor care urmează să fie implementată pe 28 august

• Prețul acțiunii a atins maximul istoric, la peste 500 $

Apple (AAPL.US) a fost una dintre cele mai remarcabile acțiuni din SUA în ultimele săptămâni. Mega-capitalizata companie de tehnologie a câștigat deja 19% de la începutul acestei luni și capitalizarea sa de piață a depășit 2000 de miliarde de dolari pentru prima dată în istorie. În acest comentariu ne vom îndrepta atenția asupra motivelor din spatele performanței recente a Apple, precum și asupra evenimentelor importante din viitorul apropiat.

Fundamentele solide alimentează câștigurile acțiunii

Apple s-a redresat foarte repede după scădere de la începutul anului. Prețul acțiunilor a atins un nou maxim istoric în prima jumătate a lunii mai, după ce a suferit o scădere de peste 30% în februarie și martie. Programele de stimulare care vizează susținerea cheltuielilor consumatorilor, precum și recuperarea rapidă post-pandemică pe o piață cheie (China) au alimentat câștigurile. Apple a confirmat performanțele sale solide, raportând o creștere a veniturilor în Q2 2020.

• Venituri iPhone: + 2% YoY

• Venituri Mac: + 22% YoY

• Venituri iPad: + 31% YoY

• Venituri din servicii: + 17% YoY

• Abonamente noi plătite: +35 milioane

Compania a generat vânzări mai mari pe toate segmentele majore și a înregistrat o creștere puternică a numărului de abonamente. Apple are peste 550 de milioane de abonați plătitori, devenind astfel cea mai mare afacere de acest gen din lume. Compania intenționează să crească acest număr la peste 600 de milioane în acest an.

Sursa: Bloomberg, XTB

Apple a reușit să crească vânzările într-un mediu pandemic dificil. Cu toate acestea, creșterea vânzărilor companiei a încetinit în ultimele trimestre.

Lansarea iPhone 12 în Septembrie?

Numărul mare de abonați și creșterea continuă a acestuia oferă Apple un flux de numerar stabil și ușor de prevăzut. Cu toate acestea, trebuie să reținem că Apple și-a clădit numele fabricând dispozitive cu profil înalt, cum ar fi smartphone-urile.

O nouă gamă de modele de iPhone-uri va fi lansată anul acesta, dar compania a avertizat că vor veni mai târziu decât de obicei. Cu toate acestea, acest anunț ar fi putut avea drept scop scăderea așteptărilor pieței, deoarece Apple a testat recent un flux live YouTube pentru un eveniment programat joi, 10 septembrie.

CITESTE SI:  BRD raportează un profit net de 326 mil lei după primul trimestru al acestui an, în scădere ușoară față de anul trecut

În timp ce Apple a anunțat noile modele de iPhone în septembrie în jurul acestei date în anii anteriori, zvonurile au început să circule spunând că anunțul iPhone 12 ar putea să nu fie amânat până la urmă.

Sursa: Bloomberg, XTB

Creșterea acțiunilor Apple a depășit creșterea veniturilor provocând o creștere a raportului preț-vânzări pentru companie. Rețineți că, la apogeul anului 2007, vârful pieței bursiere Apple a fost evaluat la un P / S mai mic de 6!

Apple este unul din motoarele creșterii curente a pieței bursiere

Datorită capitalizării de piață masive, Apple are un impact vizibil asupra performanțelor multor indici, precum S&P 500 sau Nasdaq. Acest lucru a devenit și mai vizibil odată cu câștigurile abrupte recente de preț. Aruncând o privire asupra datelor de la începutul lunii până în prezent, se poate observa că Apple a câștigat 19%, S&P 500 a crescut cu 6,4% și Nasdaq a urcat cu 9,8% până acum în august.

Cu toate acestea, dacă am fi scăzut toate contribuțiile pe care Apple la câștigurile acestor doi indici, S&P 500 ar fi crescut în jur de 5%, în timp ce Nasdaq ar fi urcat doar cu 7,1%.

Apple a anunțat, de asemenea, că va efectua o splitare a acțiunilor de 4 la 1 vineri, 28 august, după închiderea pieței.

Piața a salutat anunțul și a împins prețul acțiunilor Apple mai sus. Split-ul în sine nu are niciun impact asupra averii acționarilor, întrucât valoarea noilor acțiuni primite este egală cu valoarea acțiunilor vechi la momentul divizării. În teorie, o divizare ar putea crea o cerere suplimentară pentru acțiunile Apple, deoarece scăderea prețului acțiunii ar face acțiunea mai accesibilă investitorilor de retail cu capital mic.

Sursa: xStation5

Apple (AAPL.US) se tranzacționează aproape de maximul istoric. Acțiunea a revenit la nivelul de 500 de dolari în ultimele două zile, dar ritmul descendent pare a încetini. Suportul cheie de urmărit poate fi găsit la limita inferioară a structurii Overbalance, în zona de 474 USD.

Săptămâna viitoare și un potențial anunț pentru iPhone 12 ar putea fi un motor important pentru prețul acțiunii.