BET
17495.92
0.77%
BET-TR
37002.55
0.8%
BET-FI
59384.03
0.21%
BETPlus
2583.56
0.75%
BET-NG
1239.89
0.08%
BET-XT
1487.89
0.8%
BET-XT-TR
3106.45
0.84%
BET-BK
3233.11
1.03%
ROTX
38420.45
0.81%
ASF a emis certificatul de înregistrare a acțiunilor 2Performant în vederea admiterii la tranzacționare

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a decis în ședința de miercuri, 25 noiembrie, eliberarea certificatului de înregistrare a acțiunilor companiei de tehnologie 2Performant, liderul pieței de marketing afiliat din România, în vederea admiterii acestora la tranzacționare pe Sistemul Multilateral de Tranzacționare a BVB (piața AeRo).

Următorul pas în demersurile oficiale de listare la bursă îl reprezintă susținerea cererii de admitere în fața Comisiei de Admitere la Tranzacționare a Bursei de Valori București. Reprezentanții companiei 2Performant se așteaptă ca acțiunile să intre la tranzacționare până la finalul acestui an. Acțiunile vor fi tranzacționate sub simbolul 2P.

În luna iulie a acestui an, compania și-a anunțat intenția de listare pe piața AeRo a Bursei de Valori București și colaborarea cu Goldring, unul dintre cei mai activi brokeri pe piața românească de capital.

Direct conectată la accelerarea semnificativă a comerțului online în această pandemie și la evoluția marketingului digital, compania de tehnologie 2Performant are un potențial ridicat de creștere. Pentru primul semestru al anului 2020 compania a raportat o creștere a cifrei de afaceri cu 37,5% față de aceeași perioadă a anului trecut, ajungând la peste 9 milioane de lei. Totodată, compania a generat în aceeași perioadă vânzări pentru clienții săi cu 54,1% mai mari, în valoare de peste 27 milioane de euro (TVA inclus). Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, indicele EBITDA a crescut în semestrul 1 cu 129%.

CITESTE SI:  O nouă companie se listează pe piața AeRO: Acțiunile FORT (simbol BVB: 4RT) intră la tranzacționare începând cu 17 mai

Listarea tehnică la BVB reprezintă primul pas din strategia de finanțare prin instrumentele oferite de Bursă, pe termen lung, prin care 2Performant își propune să își consolideze și dezvolte business-ul și să capteze cât mai mult din creșterea comerțului online.

Structura actuală a acționariatului este formată din 44 de acționari, dintre care: Dorin Boerescu, CEO și acționar major 2Performant (38,7%), Radu Spineanu, fondator 2Performant (10,1%), Sergiu Neguț, membru în boardul consultativ 2Performant (7%).

Business-ul 2Performant este în prezent condus de Dorin Boerescu (CEO), Irina Dumitrașcu (CTO), Bogdan Aron (CFO) și are un board consultativ format din Sergiu Neguț (investitor și co-fondator Fintech OS), Vladimir Oane (antreprenor și co-fondator Deepstash) și Matei Pavel (antreprenor, investitor și co-fondator T-Me Studios).

În cei 12 ani de activitate, 2Performant a înregistrat o creștere susținută și a trecut prin multiple runde de finanțare, compania având experiență în lucrul cu business angels. 2Performant a devenit societate pe acțiuni din 2015 și tot de atunci este auditată. Ca urmare a eforturilor susținute de business din ultimii ani, a investițiilor de peste 1 milion de euro în propria tehnologie dezvoltată și operată de echipă internă de developeri, compania a putut capta creșterea spectaculoasă a comerțului digital generată de schimbările din pandemie.