BET
10322.04
-0.18%
BET-TR
17378.47
-0.18%
BET-FI
44535.08
-0.35%
BETPlus
1541.08
-0.18%
BET-NG
757.29
0.15%
BET-XT
916.17
-0.17%
BET-XT-TR
1549.86
-0.16%
BET-BK
1946.63
-0.32%
ROTX
21552.15
-0.57%

ASF a emis certificatul de înregistrare a acțiunilor 2Performant în vederea admiterii la tranzacționare

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a decis în ședința de miercuri, 25 noiembrie, eliberarea certificatului de înregistrare a acțiunilor companiei de tehnologie 2Performant, liderul pieței de marketing afiliat din România, în vederea admiterii acestora la tranzacționare pe Sistemul Multilateral de Tranzacționare a BVB (piața AeRo).

Următorul pas în demersurile oficiale de listare la bursă îl reprezintă susținerea cererii de admitere în fața Comisiei de Admitere la Tranzacționare a Bursei de Valori București. Reprezentanții companiei 2Performant se așteaptă ca acțiunile să intre la tranzacționare până la finalul acestui an. Acțiunile vor fi tranzacționate sub simbolul 2P.

În luna iulie a acestui an, compania și-a anunțat intenția de listare pe piața AeRo a Bursei de Valori București și colaborarea cu Goldring, unul dintre cei mai activi brokeri pe piața românească de capital.

Direct conectată la accelerarea semnificativă a comerțului online în această pandemie și la evoluția marketingului digital, compania de tehnologie 2Performant are un potențial ridicat de creștere. Pentru primul semestru al anului 2020 compania a raportat o creștere a cifrei de afaceri cu 37,5% față de aceeași perioadă a anului trecut, ajungând la peste 9 milioane de lei. Totodată, compania a generat în aceeași perioadă vânzări pentru clienții săi cu 54,1% mai mari, în valoare de peste 27 milioane de euro (TVA inclus). Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, indicele EBITDA a crescut în semestrul 1 cu 129%.

Listarea tehnică la BVB reprezintă primul pas din strategia de finanțare prin instrumentele oferite de Bursă, pe termen lung, prin care 2Performant își propune să își consolideze și dezvolte business-ul și să capteze cât mai mult din creșterea comerțului online.

CITESTE SI:  Acțiunea săptămânii: Plug Power, compania americană care dezvoltă celule de combustibil cu hidrogen

Structura actuală a acționariatului este formată din 44 de acționari, dintre care: Dorin Boerescu, CEO și acționar major 2Performant (38,7%), Radu Spineanu, fondator 2Performant (10,1%), Sergiu Neguț, membru în boardul consultativ 2Performant (7%).

Business-ul 2Performant este în prezent condus de Dorin Boerescu (CEO), Irina Dumitrașcu (CTO), Bogdan Aron (CFO) și are un board consultativ format din Sergiu Neguț (investitor și co-fondator Fintech OS), Vladimir Oane (antreprenor și co-fondator Deepstash) și Matei Pavel (antreprenor, investitor și co-fondator T-Me Studios).

În cei 12 ani de activitate, 2Performant a înregistrat o creștere susținută și a trecut prin multiple runde de finanțare, compania având experiență în lucrul cu business angels. 2Performant a devenit societate pe acțiuni din 2015 și tot de atunci este auditată. Ca urmare a eforturilor susținute de business din ultimii ani, a investițiilor de peste 1 milion de euro în propria tehnologie dezvoltată și operată de echipă internă de developeri, compania a putut capta creșterea spectaculoasă a comerțului digital generată de schimbările din pandemie.