BET
17362.79
1%
BET-TR
36708.39
0.99%
BET-FI
59256.97
0.72%
BETPlus
2564.36
1%
BET-NG
1238.88
1.07%
BET-XT
1476.03
1.07%
BET-XT-TR
3080.53
1.06%
BET-BK
3200.1
1.6%
ROTX
38110.32
1.02%
Banca Transilvania finanțează Transgaz cu 300 de milioane de lei

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Transgaz SA, operatorul tehnic al Sistemului Național de Transport (SNT) gaze naturale a semnat azi cu Banca Transilvania un contract de facilități reutilizabile de credit și de emitere de scrisori de garanție, în valoare de 300 milioane RON, pe o durată de doi ani, destinat finanțării capitalului de lucru al companiei, potrivit unui comunicat de presa al Transgaz.

Contractula fost semnat de ION STERIAN, directorul general al companiei si de OMER TETIK în calitate de CEO al Bancii Transilvania.

„După cum cunoașteți, Transgaz a demarat o procedură de selecție competitivă a unei instituții financiare bancare pentru contractarea unei facilități de credit în valoare de până la 300 milioane lei, fără garanții, pe termen de 2 ani și cu dobândă variabilă în vederea finanțării necesarului de capital de lucru pentru activitatea curentă a companiei.

În procedura de negociere competitivă, pentru selectarea instituției financiar bancare, criteriul pentru contractarea facilității de finanțare a fost costul total de finanțare cel mai scăzut.

În urma evaluării ofertelor primite, oferta Băncii Transilvania, a avut cel mai scăzut cost total de finanțare și astfel a ieșit câștigătoare. Transgaz și Banca Transilvania colaborează de foarte mulți ani iar prin încheierea acestui contract de finanțare, relația de cooperare dintre cele două instituții se consolidează și mai mult,” a declarat Ion Sterian.

La randul său Omer Tetik, CEO-ul Băncii Transilvania, menționează: “Alături de colegii mei implicaţi, mă bucur că am reuşit să finalizăm această tranzacţie şi că astfel reuşim să servim o companie de importanţă naţionala precum Transgaz, vitală pentru sistemul energetic naţional şi astfel să servim încă o dată toţi românii. Este o tranzacţie-fanion pentru noi. Mulţumesc echipelor implicate, din ambele companii, pentru profesionalismul şi viteza cu care au structurat-o.

Evoluția acțiunilor Transgaz în ultimele 12 luni. Sursa BVB

Acest contract de finanțare având o valoare ce depășește 10% din cifra de afaceri netă aferentă anului financiar 2019, SNTGN Transgaz SA, în calitate de societate listată la BVB, a informat prin raport curent la bursă, asupra faptului că a încheiat un act juridic de tipul celor prevăzute la art. 234 alin. 1, lit. i) din Regulamentul ASF nr. 5/2018 privind emitenții de instrumente financiare si operațiuni de piață.

CITESTE SI:  Apple câștigă 7% după publicarea rezultatelor trimestriale

SNTGN Transgaz SA Mediaș este operatorul tehnic al Sistemului Național de Transport (SNT) gaze naturale și asigură îndeplinirea în condiții de eficiență, transparență, siguranță, acces nediscriminatoriu și competitivitate a strategiei naționale privind transportul intern și internațional al gazelor naturale și dispecerizarea gazelor naturale, precum și cercetarea și proiectarea în domeniul specific activității sale, cu respectarea cerințelor legislației europene și naționale, a standardelor de calitate, performanță, mediu și dezvoltare durabilă.


 

[ajax_load_more]