BET
16009.52
0.75%
BET-TR
33218.43
0.74%
BET-FI
57504.25
1.41%
BETPlus
2375.59
0.71%
BET-NG
1140.41
0.7%
BET-XT
1367.72
0.77%
BET-XT-TR
2806.07
0.76%
BET-BK
2978.41
0.63%
ROTX
35341.99
0.96%Bit Soft dezvoltator de software dedicat industriei HoReCa listeaza obligatiuni de 1.5 milioane euro la BVB

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) informeaza ca, incepand cu 11 august, obligatiunile Bit Soft, companie care dezvolta si distribuie solutii end-to-end integrate pentru industria HoReCa, intra la tranzactionare pe Sistemul Multilateral de Tranzactionare.

Obligatiunile companiei, in valoare de 1,5 milioane euro, se tranzactioneaza sub simbolul bursier BIT25E. Fondurile vor fi utilizate pentru continuarea dezvoltarii de produse si module software proprii, cat si pentru accelerarea vanzarii produselor proprii pentru restaurante, atat pe piata locala, cat si pe pietele externe.

Ne dorim sa vedem tot mai multe companii romanesti care au viziunea de a se extinde in afara granitelor tarii si de a-si asuma un rol international.

Viziunea antreprenoriala are nevoie de capital pentru o performanta optima, iar accesarea acestui capital se poate face in mod eficient si transparent prin intermediul bursei.

Mai accesibila si mai rapida ca oricand, listarea unei emisiuni de obligatiuni presupune mai mult decat finantare din partea investitorilor si reprezinta un semnal de incredere acordat planurilor de dezvoltare propuse de companie,” a declarat Radu Hanga, Presedintele Consiliului de Administratie al BVB.

Aceasta listare de obligatiuni este doar prima etapa dintr-o strategie ampla si de lunga durata care sa ofere companiei noastre pe de o parte expansiunea printr-o prezenta mai vizibila pe pietele internationale, iar pe de alta parte, ne asigura continuarea dezvoltarii solutiilor proprii in aceasta etapa de digitalizare accentuata a industriei HORECA. Suntem onorati de increderea investitorilor nostri!”, precizeaza Bogdan Stanciu, Directorul General si fondatorul Bit Soft.

Listarea obligatiunilor vine dupa derularea in perioada 5-6 iulie 2021 a unui plasament privat de obligatiuni, in cadrul caruia au fost vandute 15.000 obligatiuni neconditionate, negarantate, neconvertibile la o valoare nominala de 100 EUR/obligatiune. Obligatiunile au fost emise in data de 9 iulie 2021, cu scadenta la data de 9 iulie 2025. Rata dobanzii este fixa, de 5,5% pe an, platibila trimestrial.

CITESTE SI:  Nvidia duce bursa americana la noi maxime istorice. Europa urmează îndeaproape

Plasamentul privat si listarea obligatiunilor au fost realizate cu sprijinul BT Capital Partners, divizia de investment banking si piete de capital a Grupului Financiar Banca Transilvania.

Companiile antreprenoriale romanesti se uita tot mai atent la expansiunea internationala, iar admiterea la tranzactionare a obligatiunilor Bit Soft este un prim pas important pe piata de capital pentru companie, accesand astfel fondurile necesare pentru accelerarea expansiunii internationale si pentru sustinerea eforturilor de dezvoltare a solutiilor proprii.

Toate aceste solutii s-au dovedit un ajutor important in etapa de reinventare prin digitalizare a restaurantelor, trend declansat de pandemie. Ne bucuram ca am avut ocazia sa fim alaturi de Bit Soft in acest proiect si le multumim pentru increderea acordata,” a spus Daniela Secara, Director General, BT Capital Partners.

Diversificarea fara precedent a sectoarelor in care activeaza emitentii listati la bursa asigura o personalizare cat mai buna a portofoliilor investitionale.

Este un fenomen imbucurator pentru investitorii individuali, care pot beneficia astfel atat de diversificare la nivelul claselor de active, cat si de o expunere mai larga din punct de vedere sectorial catre companiile antreprenoriale care cauta sa se dezvolte. Indemn astfel companiile locale sa faca pasul pe bursa si sa-si finanteze ideile de investitii prin intermediul pietei de capital,” a declarat Adrian Tanase, Directorul General al BVB.

Solutiile oferite de Bit Soft sunt special concepute pentru industria hoteliera, restaurante, cafenele si centre SPA. Bit Soft este prezenta in 3 piete din regiunea Europei Centrale si de Est: Romania, Bulgaria si Ungaria. Mai multe informatii despre companie sunt disponibile pe site-ul BVB la acest link.