BET
17680.5
1.41%
BET-TR
37417.56
1.48%
BET-FI
58826.12
-0.36%
BETPlus
2609.85
1.34%
BET-NG
1264.99
1.96%
BET-XT
1497.7
1.2%
BET-XT-TR
3132.73
1.27%
BET-BK
3227.37
0.7%
ROTX
38863.86
1.44%
BRK Financial devine Market Maker pentru Romcarbon pentru a crește lichiditatea acțiunilor

Autor: Financial Market
Timp de citit: 3 minute

Romcarbon SA Buzau (ROCE) va beneficia incepand cu data de 1 septembrie de serviciile de market making ale emitentului oferite de SSIF BRK Financial Group (BRK), unul dintre cei mai activi brokeri la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) si, totodata, market maker pentru inca trei companii listate la BVB.

Ne dorim sa avem cat mai multe companii care sa beneficieze de astfel de programe pe care piata de capital le ofera. Cu totii ne dorim o lichiditate cat mai mare a pietei, pentru ca lichiditatea si numarul de investitori sunt doua componente vitale ale oricarei piete.

Ne-a bucurat vestea ca Romcarbon a decis sa apeleze la serviciul de Market Maker al Emitentului mai ales ca este vorba de una dintre primele companii listate la BVB, inca din 1997, iar aceasta dovedeste ca managementul este atent nu doar la activitatea operationala a companiei, ci si la investitori, pentru ca acestia au un rol foarte important in viata oricarei companii listate”, a declarat Radu Hanga, Presedinte CA, Bursa de Valori Bucuresti.

Cu peste 65 de ani de experienta in prelucrarea materialelor plastice si aproape un deceniu in tratarea si reciclarea deseurilor de plastic, Romcarbon S.A. este o prezenta importanta in industria verde din Romania, compania investind constant in tehnologii care integreaza si inchid cercul de reciclare a deseurilor.

Compania a trecut, in ultimii ani, prin schimbarea echipei de conducere, iar noua echipa de management, in afara de imbunatatirea activitatii companiei, si-a stabilit si obiectivul de a imbunatati lichiditatea si de a reduce volatilitatea actiunii ROCE pentru a crea valoare pentru actionari.

Cooperarea cu SSIF BRK Financial Group SA (BRK) pentru programul de Market Making este una dintre masurile importante pentru atingerea acestui obiectiv”, a declarat Huang, Liang Neng, Presedinte CA si Director General, Romcarbon.

Activitatea de Market Maker al Emitentului va fi prestata de BRK Financial Group in baza unui contract semnat cu Romcarbon, unul dintre cei mai importanti producatori de ambalaje din material plastic (polistiren expandat, polipropilena, polietilena) din Romania si cel mai important producator roman de polimeri reciclati si compounduri.

CITESTE SI:  One United Properties înregistrează o cifră de afaceri consolidată de 419 milioane de lei și un profit brut de 183,8 milioane de lei în primele trei luni ale anului 2024

Rezultatele anterioare in cadrul operatiunilor de market making, concretizate printr-o crestere vizibila a lichiditatii actiunilor emitentilor care au apelat la acest serviciu, ne dau speranta ca si in acest caz vom aduce un aport considerabil pentru imbunatatirea lichiditatii actiunilor Romcarbon, in linie cu obiectivul si asteptarile clientului nostru. Incepand cu data de 1 septembrie, vom cota un volum de minim 200.000 de actiuni BID – ASK la un spread de maxim 3%”, a afirmat Monica Ivan, Director General, BRK Financial Group.

Suntem incantati de interesul managementului Romcarbon pentru asigurarea unei cat mai bune lichiditati a actiunilor companiei, pentru ca acest aspect constituie unul dintre cei mai importanti factori in evaluarea unei companii prin prisma pretului actiunilor.

Romcarbon este una dintre companiile din componenta indicelui BetPlus, iar o lichiditate imbunatatita este intotdeauna un plus si atrage atentia unui numar mai mare de investitori. Ne-am dori ca tot mai multi emitenti sa urmeze exemplul Romcarbon si al celorlalte companii care beneficiaza de servicii de market making si sa utilizeze aceasta oportunitate pe care o ofera programul de Market Maker al Emitentului lansat de BVB in urma cu un an.

BRK Financial Group a fost inca de la inceputul acestui program foarte activ in acest program si de acum va activa ca Market Maker al Emitentului pentru patru companii listate la BVB”, a spus Adrian Tanase, Director General, Bursa de Valori Bucuresti.

Romcarbon este una dintre primele companii listate la BVB, inca din anul 1997, si actiunile sale sunt incluse in componenta indicelui BetPlus.

Market Makerul Emitentului (MME) este participantul la sistemul de tranzactionare al BVB care si-a asumat rolul de a sustine lichiditatea unui instrument financiar, in baza unui contract incheiat cu emitentul instrumentelor financiare respective, precum si cu BVB.

Parametrii specifici aplicabili activitatii de MME efectuata de BRK Financial Group pentru actiunile emise de Romcarbon sunt disponibili aici.

Mai multe informatii cu privire la cadrul general aplicabil programului de MME pot fi consultate aici.