BET
16838.36
-0.26%
BET-TR
34937.55
-0.26%
BET-FI
59897.97
-0.98%
BETPlus
2488.64
-0.26%
BET-NG
1205.13
-0.11%
BET-XT
1434.84
-0.36%
BET-XT-TR
2943.66
-0.36%
BET-BK
3096.27
-0.44%
ROTX
36979.69
-0.22%


BRK Financial Group a încheiat un parteneriat strategic cu platforma de investiții Ronin

Autor: Financial Market
Timp de citit: 3 minute

BRK, una dintre cele mai mari companii de brokeraj din Romania a anunțat un parteneriat pe termen lung cu Ronin, platforma de investitii care sustine antreprenorii din domenii cat mai variate sa isi dezvolte si finanteze ideile de afaceri.

BRK Financial Group are o experienta vasta pe piata de capital, totodata fiind prima si pana in prezent singura societate de servicii de investitii financiare listata la Bursa de Valori Bucuresti.

Astfel, prin parteneriatul cu Ronin, compania de brokeraj BRK Financial Group isi propune sprijinirea ecosistemului antreprenorial din Romania, prin promovarea alternativelor de finantare a companiilor mici si mijlocii.

BRK a promovat permanent finantarea companiilor romanesti prin listarea pe piata de capital si a intermediat unele dintre cele mai de succes listari din ultima perioada. Prin parteneriatul cu platforma Ronin ne dorim sa sprijinim viitoarele listari de succes. Crowdfunding-ul rezolva din punctul nostru de vedere finantarea companiilor la inceput de drum, acele companii inovatoare, cu proiecte fezabile de business, dar ale caror performante anterioare nu le permite  sa vizeze o listare si in acelasi timp nu se incadreaza nici in criteriile stricte de acordare a creditelor pentru companii.

Prin platforma Ronin investitorii pot participa la capitalizarea companiilor promitatoare prin investitii cu un grad de risc mai ridicat dar care pot genera randamente foarte bune. Ulterior, promovarea acestor companii spre piata de capital va putea reprezenta “liquidity event”-ul asteptat de investitori.

In felul acesta, suntem convinsi ca, impreuna cu partenerii din echipa Ronin, putem construi o pepiniera pentru o viitoare piata de capital mult mai atractiva, cu mai multe oportunitati interesante de investitie pentru investitori si, prin urmare, cu mai multa lichiditate”, declara Monica Ivan, Director General BRK Financial Group.

Prin platforma lansata in decembrie 2021, echipa Ronin urmareste sa adreseze principalele provocari cu care se confrunta atat start-up-urile, cat si companiile consacrate care doresc sa obtina finantare, dar si investitorii care sunt interesati sa sustina mediul de afaceri din Romania.

Misiunea Ronin este de a facilita legatura dintre antreprenori si investitorii de tip crowd si de a permite oricui sa devina investitor printr-o contributie minima de 100 euro pentru sustinerea proiectului preferat.

CITESTE SI:  SIF Muntenia își schimbă numele în Longshield Investment Group

Astfel, echipa Ronin selecteaza companiile care prezinta potential, conform unei grile independente de evaluare, le sprijina in pregatirea campaniei de atragere de finantare si le aduce in fata investitorilor de retail, care pana in prezent nu aveau deloc acces la proiecte rezervate in mod traditional fondurilor de investitii. Cu ajutorul Ronin, oricine are acum oportunitatea de a investi in startup-uri si in companii consacrate, oferind antreprenorilor accesul la resursele necesare pentru lansarea si dezvoltarea afacerilor lor.

Softlead, prima companie listata pe Ronin, este o platforma de tip marketplace B2B, cu peste 460 de companii IT partenere si peste 880 de solutii software listate. Obiectivul rundei de finantare este de a obtine din partea investitorilor privati 300.000 de euro, care sa sustina Softlead in procesul de accelerare a cresterii la nivel global si in dezvoltarea instrumentului automat de identificare a ADN-ului digital al companiilor.

Softlead dezvolta in prezent conceptul de ADN Digital al unei companii, ce sta la baza deciziilor de digitalizare, deoarece acesta ofera informatii complete despre nevoia de inlocuire sau de achizitionare a unei solutii tehnice noi, in raport cu problemele si obiectivele organizationale, dar si cu industria, marimea si ritmul de crestere al companiei.

Cel de-al doilea startup listat de Ronin, StockBinder, este o companie care faciliteaza integrarea rapida intre magazine online, furnizori si producatori, ce tinteste o noua finantare pentru automatizarea completa a procesului si pentru inceperea expansiunii internationale.

StockBinder creeaza un ecosistem in care magazinele online si furnizorii atat din Romania cat si la nivel European pot sa interactioneze, sa stabileasca noi relatii contractuale si sa transmita informatii despre cataloage, preturi si stocuri in timp real. Stockbinder vrea sa atraga prin Ronin 300.000 de euro de la investitori locali. Finantarea va asigura dezvoltarea integrarilor de tip plug&play cu cele mai importante platforme de ecommerce si ERP, facilitand astfel magazinelor online si furnizorilor accesul rapid la ecosistemul StockBinder. De asemenea, prin aceasta finantare, StockBinder isi propune sa inceapa integrarea furnizorilor din pietele vecine.