BET
16050.38
0.23%
BET-TR
33299.57
0.23%
BET-FI
58081.74
-0.78%
BETPlus
2382.72
0.24%
BET-NG
1150.92
0.23%
BET-XT
1372.14
0.08%
BET-XT-TR
2814.81
0.08%
BET-BK
2999.69
-0.2%
ROTX
35797.72
0.17%BRK Financial Group listează la BVB prima emisiune de obligațiuni în valoare de 25 mil de lei

Autor: Financial Market
Timp de citit: 3 minute

Prima emisiune de obligatiuni a BRK Financial Group (BRK), societate de servicii de investitii financiare din Cluj-Napoca cu o istorie de 27 de ani pe piata de capital locala si singura societate de brokeraj listata la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), a debutat astazi la BVB sub simbolul bursier BRK26.

Fondurile atrase in cadrul plasamentului privat, 25 milioane de lei, vor sustine extinderea activitatii de market-making si diversificarea portofoliului de produse structurate. BRK Financial Group este in prezent lider pe segmentul de produse structurate, cu 38,1% din valoarea totala tranzactionata de la inceputul anului.

Brokerul din Cluj este de asemenea si market maker al emitentului pentru cel mai mare numar de instrumente financiare, 11 actiuni si o emisiune de obligatiuni.

Brokerii sunt unul dintre pilonii de baza ai pietei de capital. BRK Financial Group a participat la istoria bursei moderne din Romania inca de la infiintarea sa. Ne bucuram ca BRK este deopotriva un broker activ, atat in relatia cu investitorii la bursa, cat si in ceea ce priveste finantarile si listarile pe care le intermediaza.

Astazi a venit momentul in care BRK, in calitate de companie antreprenoriala fondata in 1994, suna clopotelul bursei si demonstreaza astfel, prin propriul exemplu, capacitatea bursei de a sustine mediul de afaceri local”, a declarat Radu Hanga, Presedintele Bursei de Valori Bucuresti.

Prin listarea acestei emisiuni de obligatiuni, BRK marcheaza o noua premiera, respectiv primul emitent care indeplineste aceasta calitate din trei unghiuri, respectiv actiuni listate in 2005, emitent de produse structurate din 2012 si, incepand de astazi, emitent de obligatiuni.

Prin aceasta operatiune de atragere de capital ne-am crescut capitalul de lucru pana la aproximativ 130 milioane lei, care ramane prepondent finantat prin capitalurile proprii (73%), complementar prin obligatiuni (19%) si rezidual prin linii de credit.

Fondurile atrase vor fi alocate pentru extinderea unor linii de business care genereaza plus valoare ridicata si ma refer la segmentele de market making al emitentului, respectiv emiterea de produse structurate. Credem ca prin rezultatele obtinute am demonstrat ca putem produce rezultatele asteptate, iar de astazi avem o responsabilitate in plus, respectiv cea fata de obligatari”, spune Monica Ivan, Director General, BRK Financial Group.

CITESTE SI:  ROCA Industry majoreaza capitalul social la 248,7 mil RON la finalul etapei II de plasament privat

BRK Financial Group a fost infiintata in 26 octombrie 1994, iar din 2005 este listata pe Piata Reglementata, fiind prima si singura societate de brokeraj listata la Bursa.

BRK isi administreaza propriul portofoliu de active financiare si ofera servicii clasice de brokeraj la nivel national si international, precum si operatiuni coporate. Compania a raportat pentru primul semestru din acest an un profit net de 14,8 milioane de lei, o crestere de 95% fata de finalul anului trecut.

Administrarea portofoliului propriu include tranzactiile pe contul propriu, operatiuni de market-making si operatiuni cu produse structurate. BRK Financial Group detine SAI Broker precum si pozitii de control in cadrul start-up-urilor Romlogic Technology, Firebyte Games (FRB), GoCab Software si REIT Capital, administratorul companiei listate Star Residence Invest (REIT). Operatiunile derulate pe contul propriu au generat, in primele sase luni ale anului, un profit de peste 10 milioane de lei.

BRK este Market Maker al Emitentului pentru 12 instrumente financiare listate la BVB. In prima jumatate de an veniturile din activitatea de market maker au crescut cu 43% fata de aceeasi perioada a anului trecut, pana la 2,7 milioane de lei.

Pe segmentul de produse structurate BRK are o pozitie de lider de piata: in primele 9 luni din acest an BRK a intermediat 38,1% din valoarea totala a tranzactiilor cu produse structurate, de 470 milioane de lei.

Ca parte a planului de extindere pe acest segment, BRK intentioneaza sa listeze produse structurate si pe alte piete din Europa Centrala, respectiv bursele din Polonia, Ungaria, Austria. BRK estimeaza o cota de piata de 10% pe segmentul produselor structurate in primul an de activitate la Bursa de Valori din Budapesta, respectiv 5% la Bursa din Viena si la cea din Varsovia.

BRK Financial Group se afla in top patru intermediari dupa valoarea tranzactionata cu actiuni si unitati de fond pe Piata Reglementata de la inceputul anului, respectiv 1,8 miliarde de lei (12% din valoarea totala tranzactionata la Bursa).

Intermedierea si operatiunile corporate, ca activitate de baza a BRK, au generat venituri mai mari cu 119% in S1 2021 pana la 8,9 milioane lei (S1 2020: 4,1 milioane lei).