BET
14211.58
0.72%
BET-TR
29073.16
0.71%
BET-FI
53091.67
0.74%
BETPlus
2113.72
0.69%
BET-NG
1059.71
0.73%
BET-XT
1225.45
0.72%
BET-XT-TR
2484.37
0.71%
BET-BK
2637.04
0.98%
ROTX
31137
0.56%Brokerul BRK Financial Group devine Market Maker pentru actiunile MedLife

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

SSIF BRK Financial Group SA (BRK), unul dintre cei mai activi brokeri pe segmentul de produse structurate tranzactionate la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), a devenit incepand cu data de 10 februarie, Market Maker al Emitentului MedLife (M), primul funizor de servicii private de sanatate listat pe bursa romanesca.

BRK Financial Group continua directia de afaceri initiata anul trecut prin oferirea de servicii de market making emitentilor listati si ne face o deosebita onoare sa anuntam parteneriatul cu MedLife SA, primul emitent din componenta indicelui BET care incheie un contract de Market Making  cu un intermediar.

Proiectul este unul ambitios si speram ca lichiditatea actiunilor MedLife se va imbunatati semnificativ. BRK urmeaza sa mentina cotatii ferme de market maker la un spread de maxim 1%, in valoare de peste 50.000 de euro pentru emitentul MedLife SA,” a declarat Monica Ivan, Director General BRK Financial Group.

MedLife este o companie care s-a concentrat mereu in zona de performanta, independent de contextul social sau politic. Am fost prima companie medicala din Romania care s-a listat la Bursa, iar in scurt timp am fost inclusi in indicele BET, ca urmare a standardelor calitative si cantitative indeplinite.

Ne dorim, in continuare, sa performam si, pentru ca lichiditatea reprezinta un indicator extrem de important pentru atragerea fondurilor de investitii, ne-am decis sa implementam si noi acest program de Market Making.

Dincolo de scaderea volatilitatii si cresterea performantei actiunii, credem ca introducerea acestui nou program ne va ajuta sa ne consolidam si mai mult pozitia pe care o avem in acest moment si, implicit, sa devenim un emitent si mai atractiv pentru fondurile de investitii,” a declarat Mihai Marcu, Presedinte si CEO MedLife.

CITESTE SI:  Programul Made in Romania al BVB a anunțat cele 15 povesti antreprenoriale românești finaliste ale editiei a VI-a

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a stabilit anul trecut cadrul general care permite implementarea conceptului de Market Maker al Emitentului (MME). In esenta, MME este participantul la sistemul de tranzactionare al BVB care si-a asumat rolul de a sustine lichiditatea unui instrument financiar, in baza unui contract incheiat cu emitentul instrumentelor financiare respective, precum si cu BVB.

Ne bucuram sa vedem ca doua entitati active in piata de capital romaneasca colaboreaza pentru sustinerea lichiditatii si cresterea gradului de reprezentativitate in randul investitorilor. Astfel de parteneriate reprezinta rezultatul unora dintre masurile concrete pe care le-am luat la nivelul BVB pentru crestererea lichiditatii pietei dupa ce anul trecut am stabilit cadrul general de derulare al programului de Market Making al Emitentului. Ne-am dori ca aceste exemple sa fie replicate si de alti emitenti, care au la dispozitie cadrul care creeaza premisele de imbunatatire a lichiditatii,” a declarat Adrian Tanase, CEO al Bursei de Valori Bucuresti.

Parametrii specifici aplicabili activitatii de MME efectuata de BRK Financial Group pentru actiunile emise de MedLife sunt disponibili aici: http://www.bvb.ro/info/RO_Paramentrii_MM_M_BRK_wbo.doc.pdf.

Mai multe informatii cu privire la cadrul general aplicabil programului de MME pot fi consultate aici:

http://www.bvb.ro/info/Programul%20privind%20Market%20Maker-ul%20Emitentului.pdf.


 

[ajax_load_more]