BET
16908.2
0.15%
BET-TR
35082.48
0.15%
BET-FI
60480.06
0.3%
BETPlus
2499.41
0.14%
BET-NG
1208.26
-0.17%
BET-XT
1441.87
0.07%
BET-XT-TR
2958.1
0.07%
BET-BK
3109.19
0.07%
ROTX
37104.36
0.08%


BT Capital Partners a intermediat plasamentul privat de obligațiuni prin care Bit Soft atrage 1,5 mil euro

Autor: Financial Market
Timp de citit: 3 minute

Bit Soft, compania care dezvoltă și distribuie soluții end-to-end integrate pentru industria ospitalității, a încheiat cu succes plasamentul privat de obligațiuni prin care a atras 1,5 milioane euro, cu scadență în 2025 la o dobândă de 5,5%.

Obligațiunile vor fi listate pe Sistemul Multilateral de Tranzacționare (SMT) de la Bursa de Valori București. Bit Soft este primul business de software dedicat industriei HoReCa care listează obligațiuni pe piața AeRO a BVB.

Operațiunea a fost intermediată de BT Capital Partners, divizia de investment banking şi pieţe de capital a Grupului Financiar Banca Transilvania, în calitate de Intermediar și Consultant Autorizat.

În cadrul plasamentului privat, compania a oferit spre vânzare 15.000 de obligațiuni negarantate şi neconvertibile în acţiuni, cu o valoare nominală totală de 1,5 milioane euro, oferta fiind adresată unui număr de până la 150 investitori şi investitorilor calificaţi.

Plasamentul a fost închis anticipat, fiind înregistrate subscrieri totale de 2,6 milioane euro la o dobândă de 5,5%, reprezentând unul din cele mai mici costuri de finanţare obţinute la oferte de obligaţiuni similare. La plasament au subscris peste 90 de investitori, atât persoane fizice, cât și juridice.

Parteneriatul strategic cu BT Capital Partners este începutul unei noi etape pentru compania Bit Soft. Ne pregătim de extinderea în noi piețe, iar infuzia de capital adusă prin intermediul emisiunii de obligațiuni ne asigură fundamentul necesar pentru îndeplinirea cu succes a strategiei pe termen mediu și lung. Suntem onorați să colaborăm cu BT Capital Partners și suntem convinși că va fi un parteneriat benefic”, afirmă Bogdan Stanciu, Director General şi fondator Bit Soft.

Echipa de proiect a BT Capital Partners a fost formată din Daniela Secară (Director General), Nina Pîrvu (Managing Director), Alexandru Vlaicu (Manager) şi Bogdan Baldovin (Associate).

Închiderea cu succes a plasamentului privat de obligațiuni reprezintă un prim pas important pe piața de capital pentru Bit Soft, oferind companiei fondurile necesare atât pentru accelerarea expansiunii internaționale, cât și pentru susținerea eforturilor de dezvoltare a soluțiilor proprii, care s-au dovedit a fi un ajutor important în etapa de reinventare prin digitalizare a restaurantelor, trend declanșat de pandemie. Ne bucurăm că am avut ocazia să fim alături de Bit Soft în acest proiect și le mulțumim pentru încrederea acordată”, declară Daniela Secară, Director General, BT Capital Partners.

CITESTE SI:  AQUILA a bugetat investiții de 16,9 milioane de euro pentru reînnoirea flotei și a echipamentelor de depozit

Următorul pas este pregătirea documentelor necesare pentru admiterea obligațiunilor la tranzacționare pe Sistemul Multilateral al Bursei de Valori București. Bit Soft își propune ca prima zi de tranzacționare să aibă loc în decurs de o lună, iar simbolul este BIT25E.

Fondurile obținute din listarea obligațiunilor vor fi folosite pentru finanțarea strategiei de dezvoltare accelerată a emitentului, în speță achiziția unui grup de companii care desfășoară o activitate similară cu cea a emitentului în Franța și Maroc.

Cu o experiență de peste 27 de ani în industria ospitalității, Bit Soft dezvoltă și distribuie soluții end-to-end integrate pentru hoteluri, restaurante și centre spa & wellness, fiind prezentă în 3 piețe din regiunea Europei Centrale și de Est, și anume: România, Bulgaria și Ungaria.

Pentru industria hotelieră, Bit Soft distribuie și implementează soluții software dezvoltate de către Oracle și Protel, doi dintre cei mai importanți dezvoltatori de software-uri hoteliere din lume.

Pentru restaurante și cafenele, compania oferă atât soluții ce aparțin de Oracle, cât si propriile soluții dezvoltate intern, iar pentru centrele spa&wellness, compania oferă un software dezvoltat de TAC, o companie din Austria specializată pe industria de spa&wellness, destinat rezervărilor și gestionării clienților.

În ultimii ani, BT Capital Partners a asistat o serie de companii antreprenoriale de renume în drumul lor către piaţa de capital: Clinicile Dentare Dr. Leahu (obligaţiuni, 10 milioane lei, 2019), Vivre Deco (obligaţiuni, 3,5 milioane euro, 2020), Lăptăria cu Caimac (obligaţiuni, 3 milioane euro, 2020 şi acţiuni, 19,4 milioane lei, 2021), Simtel Team (acţiuni, 13,7 milioane lei, 2021), SelfPay (obligatiuni, 3 milioane euro, 2021), iar cel mai recent, Bit Soft.