BET
12137.95
0.35%
BET-TR
23612.52
0.35%
BET-FI
49965.99
0.32%
BETPlus
1813.36
0.32%
BET-NG
913.8
0.54%
BET-XT
1053.23
0.37%
BET-XT-TR
2036.33
0.37%
BET-BK
2274.1
0.5%
ROTX
26684.4
0.47%


BVB a lansat „Research Hub”, o platformă care oferă informații esențiale în procesul investițional

Autor: Financial Market
Timp de citit: 3 minute

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) lanseaza BVB Research Hub, sursa de informatii esentiale despre companiile listate la Bucuresti, utile in procesul investitional.

Platforma isi propune sa creasca vizibilitatea emitentilor si sa faciliteze accesul investitorilor la resurse de calitate. BVB Research Hub este dedicat investitorilor individuali si institutionali, companiilor listate si brokerilor, precum si publicului larg.

Accesul la resursele disponibile in platforma – rapoarte de analiza realizate de analisti financiari si, in viitor, alte informatii utile investitorilor – este gratuit. Platforma poate fi accesata la acest link: www.bvbresearch.ro

Ne bucuram sa venim in intampinarea investitorilor, companiilor listate si brokerilor cu un produs mult dorit de membrii intregii comunitati de investitori: analiza specializata pe actiunile companiilor listate. Analiza fundamentala nu este noua pe piata locala de capital, insa noutatea acestei platforme consta in angrenarea, pe termen lung, a mai multor resurse utile in procesul investitional. BVB Research Hub va fi o platforma dinamica, «un organism viu», prin care noi, cu ajutorul partenerilor nostri, vom oferi informatii specializate si constant actualizate comunitatii de investitori la bursa”, a declarat Radu Hanga, Presedintele Consiliului de Administratie al BVB.

Platforma BVB Research Hub cuprinde in momentul lansarii rapoarte de analiza realizate de un numar de 11 brokeri – BRK Financial Group, BT Capital Partners, Concorde Securities, Erste Bank Group, Goldring, IFB Finwest, Ipopema Securities, Prime Transactions, Raiffeisen Bank International, Swiss Capital si Wood & Co.

Emitentii inclusi in program, in acest an, sunt in numar de 15: Alro, Antibiotice, Biofarm, Bittnet Group, Compa, Conpet, Digi Communications, Farmaceutica Remedia, Impact Developer & Contractor, MedLife, Nuclearelectrica, Patria Bank, Purcari Wineries, Sphera Group si TeraPlast.

Selectia emitentilor a tinut cont de gradul de acoperire din piata la inceputul programului, dar si de strategia proprie a brokerilor de extindere a universului de companii analizate. Bursa de Valori Bucuresti, in calitate de initiator al proiectului, sponsorizeaza realizarea rapoartelor de cercetare, fara a interveni asupra continutului, opiniile exprimate in rapoartele publicate pe platforma apartinandu-le in totalitate autorilor.

CITESTE SI:  12 detalii fiscale importante cu privire la câștigurile obținute din tranzacții cu monede virtuale

BVB Research Hub include si o componenta de generare de idei si solutii direct de la investitori prin organizarea unor dezbateri.

BVB Research Hub este un demers care raspunde obiectivului nostru de crestere a numarului de investitori la bursa, in special al celor de retail. Decizia de a investi la bursa si de a alege cand, cum si cat sa investeasca, mai ales pentru investitorii la inceput de drum, poate fi dificila.

In tot acest proces, rapoartele de analiza sunt extrem de valoroase pentru ca furnizeaza o noua perspectiva investitionala, din partea unor analisti specializati, precum si unele informatii care sunt mai greu accesibile investitorilor individuali. Ne dorim ca prin continutul oferit, BVB Research Hub sa devina un instrument util investitorilor pentru a lua decizii de investitii cat mai bine informate”, a declarat Adrian Tanase, Director General, Bursa de Valori Bucuresti.

Brokerii inclusi in program vor publica rapoarte de initiere, urmate de actualizari trimestriale sau semestriale dupa publicarea rezultatelor financiare sau in cazul unor evenimente cu impact semnificativ in piata.

Rapoartele de initiere realizate de furnizorii pot include un pret tinta si o recomandare sau un interval de evaluare, iar rapoartele ulterioare trebuie sa mentioneze daca exista impact asupra pretului tinta sau a recomandarii emise anterior.

Rapoartele trimestriale vor cuprinde o analiza a performantei emitentului in perioada de raportare si o comparatie cu estimarile existente si motivele diferentelor aparute.

Platforma pune la dispozitie investitorilor si rapoartele de analiza fundamentala disponibile in cadrul programului Listed SME Research Hub, realizat de Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare cu sprijinul TaiwanBusiness EBRD Cooperation Fund.

Acest program acopera emitenti din noua piete regionale: Bulgaria, Croatia, Estonia, Letonia, Lituania, Macedonia de Nord, Romania, Serbia si Slovenia, iar furnizorul de research in cadrul acestui program este Wood&Co. Patru companii listate la bursa de la Bucuresti fac parte, in prezent, din acest program: Bittnet Group, Conpet, Patria Bank si TeraPlast.