BET
17680.5
1.41%
BET-TR
37417.56
1.48%
BET-FI
58826.12
-0.36%
BETPlus
2609.85
1.34%
BET-NG
1264.99
1.96%
BET-XT
1497.7
1.2%
BET-XT-TR
3132.73
1.27%
BET-BK
3227.37
0.7%
ROTX
38863.86
1.44%
BVB a premiat cele mai performante companii listate, companii de brokeraj, fonduri de pensii private sau de investiții

Autor: Financial Market
Timp de citit: 3 minute

Bursa de Valori București (BVB) a organizat ceremonia de premiere pentru performanțele obținute în 2019 de entitățile implicate în piața de capital.

Au fost acordate 15 premii, iar pe lista de premiere au fost incluse companii listate, companii de brokeraj, fonduri de pensii private sau de investiții care au obținut rezultate remarcabile pe durata anului anterior.

Așa cum criza actuală a pus în evidență importanța companiilor românești, tot așa trebuie să recunoaștem importanța performanțelor obținute de companiile listate, de brokeri, precum și de investitori.

Bursa de Valori Bucureşti este un pilon esenţial pentru finanţarea dezvoltării companiilor şi, implicit, a economiei locale. Dovadă este chiar interesul ridicat al companiilor pentru finanțarea prin bursă, materializat anul trecut printr-un nivel maxim istoric al numărului de emisiuni de finanțări prin obligațiuni, aproape 20 de emisiuni cu o valoare cumulată de peste 1 miliard de euro.

Acest interes este în continuare crescut, companiile finanțându-se și în acest an prin emisiuni de acțiuni și obligațiuni. Rundele de finanțare derulate cu succes demonstrează că atunci când toți cei implicați în piața de capital conlucrează, mecanismele bursei funcționează perfect pentru finanțarea companiilor.

Îi felicităm pe toți performerii anului 2019 și pe toți cei implicați în dezvoltarea pieței de capital din România pentru eforturile depuse și ne bazăm în continuare pe susținerea lor pentru ca bursa să aibă un rol cât mai important în economia României.

Criza actuală a adus cu sine și oportunități istorice pentru companii și investitori, pentru cei care înțeleg că investițiile sunt elementul principal pentru dezvoltarea economiei, iar piața de capital poate susține finanțarea acestor proiecte de investiții, aducând, totodată, și alte beneficii pentru companii, precum reputație mai bună, încredere și o guvernanță corporativă care să permită o dezvoltare sănătoasă a companiilor”, a spus Radu Hanga, Președintele Bursei de Valori București.

Premiile BVB reprezintă o recunoaștere a principalelor realizări pe piața de capital și este normal să recunoaștem cele mai importante realizări, care întăresc piața noastră de capital. Anul 2019 a fost unul excepțional pentru bursa românească, după ce a înregistrat un ritm de creștere de 47% la nivelul indicelui BET-TR, și a fost promovată la statutul de piață emergentă de către FTSE Russell.

Este meritul întregii piețe de capital că a contribuit decisiv la aceste performanțe și ceea ce facem acum este să recunoaștem în mod public aceste eforturi ale comunității investiționale locale. Peste scurt timp, BVB va intra efectiv în rândul piețelor emergente și ne dorim ca numărul de companii românești care vor fi incluse în indicii FTSE Russell pentru piețele emergente să fie cât mai mare.

Pentru aceasta este nevoie de implicarea tuturor celor activi în piața de capital, companiile listate, brokeri, investitori instituționali și individuali, a BVB și a autorităților. Am dovedit că se poate să intrăm în liga piețelor emergente dacă toți conlucrăm în această direcție și suntem convinși că putem avea rezultate la fel de bune prin aceeași bună cooperare.

Vom înființa Contrapartea Centrală, ne dorim simplificarea procesului de investiție la Bursă, pornind de la deschiderea de cont și ajungând până la plata taxelor, pe lângă alte proiecte la care lucrăm împreună cu colegii din piață”, a declarat Adrian Tănase, CEO al Bursei de Valori București.

CITESTE SI:  Indicele american Nasdaq atinge noi maxime istorice impulsionat de acțiunile Nvidia

Câștigătorii premiilor pieței de capital 2019 sunt:

1. Tranzacția anului 2019 pe piața locală
Banca Comercială Română (BCR)

2. Cea mai tranzacționată acțiune pe piața principală a BVB în 2019
Banca Transilvania (TLV)

3. Cea mai tranzacționată acțiune pe piața AeRO a BVB în 2019
Bittnet (BNET)

4. Cel mai mare randament al unei acțiuni din BET-XT în 2019
Nuclearelectrica (SNN)

5. Emitentul cu cea mai mare creștere a lichidității în 2019
Banca Transilvania (TLV)

6. Participantul anului 2019
Swiss Capital

7. Participantul anului 2019 pe segmentul de retail
Tradeville

8. Cel mai activ intermediar pentru creșterea lichidității în 201
BRK Financial Group (BRK)

9. Cel mai activ intermediar pe piața primară a pieței reglementate a BVB în 2019
BT Capital Partners

10. Cel mai activ intermediar pe piata primară a pieței AeRO a BVB în 2019
Tradeville

11. Premiul pentru inovație în industria de brokeraj în 2019
Goldring

12. Premiul pentru inovație în industria de brokeraj în 2019
Tradeville

13. Cel mai performant fond de pensii private Pilon II (în ultimii 10 ani)
BCR Pensii

14. Cel mai performant fond de pensii private Pilon III (în ultimii 10 ani)
Raiffeisen Asset Management

15. Cel mai performant fond deschis de investiții în 2019
Tradeville Asset Management

Ceremonia de premiere care a avut loc la sediul BVB s-a desfășurat într-un cadru restrâns, cu respectarea reglementărilor în vigoare privind desfășurarea de evenimente, în contextul pandemiei de coronavirus. Evenimentul reprezintă continuarea tradiției de premiere a performanțelor pieței de capital, care s-a desfășurat anterior sub numele de Gala de Inaugurare a Anului Bursier, prin care sunt recunoscute în mod public succesele înregistrate de participanții la piața de capital în anul precedent.


 

[ajax_load_more]