BET
17764.07
-0.94%
BET-TR
37601.25
-0.93%
BET-FI
58687.29
0.41%
BETPlus
2622.16
-0.94%
BET-NG
1278.12
-0.68%
BET-XT
1508.13
-0.78%
BET-XT-TR
3155.09
-0.76%
BET-BK
3257.19
-0.23%
ROTX
39072.17
-0.93%
Compania de securitate cibernetica Safetech Innovations s-a listat la BVB pe piața AeRO

Autor: Financial Market
Timp de citit: 5 minute

Acțiunile companiei românești de securitate cibernetică Safetech Innovations au început tranzacționarea pe piața AeRO din cadrul Sistemului Multilateral de Tranzacționare al BVB, sub simbolul bursier SAFE.

Radu Hanga, Președinte BVB:
Suntem încântați de intrarea Safetech pe scena BVB în primul rând pentru că este o premieră, fiind prima companie de securitate cibernetică, un domeniu foarte important și în plină dezvoltare. Așa cum mulți antreprenori au început să înțeleagă importanța securității cibernetice, la fel au început să înțeleagă și cât de utilă este piața de capital pentru afacerile lor și pentru susținerea dezvoltării acestora, mai ales în această perioadă dificilă determinată de pandemie.

Victor Gânsac, Director General, Safetech Innovations:
Listarea de astăzi a acțiunilor SAFE pe piața AeRO a Bursei de Valori București marchează un nou capitol pentru Safetech Innovations. Suntem fericiți că un număr de 140 de investitori individuali și instituționali au participat la plasamentul privat și le mulțumim că au avut încredere în brandul Safetech. Avem planuri ambițioase pentru viitor și avem convingerea că, în urma listării de astăzi, vom putea crește într-un ritm și mai accelerat, oferind soluții de securitate cibernetică de cea mai înaltă calitate companiilor din România.

Safetech Innovations (SAFE), companie românească de securitate cibernetică, a debutat la Bursa de Valori București (BVB) în data de 29 ianuarie, pe piața AeRO din cadrul Sistemul Multilateral de Tranzacționare (SMT) al BVB.

Momentul a fost marcat prin deschiderea oficială a ședinței de tranzacționare la sediul BVB de către co-fondatorul și Administratorul Unic al Safetech Innovations, Victor Gânsac, alături de Directorul General Adjunct al TradeVille, Ovidiu Dumitrescu, Consultantul Autorizat care a asistat listarea companiei și intermediarul plasamentului privat care a precedat venirea la bursă, și Zuzanna Kurek, fondator Cornerstone Communications, Consultant Autorizat al Safetech Innovations.

Evenimentul a avut loc la sediul BVB și s-a desfășurat într-un cadru restrâns, cu respectarea reglementărilor în vigoare privind organizarea de evenimente, în contextul pandemiei de COVID-19.

Suntem încântați de intrarea Safetech pe scena Bursei de Valori București în primul rând pentru că este o premieră, fiind prima companie de securitate cibernetică, un domeniu foarte important și în plină dezvoltare. Așa cum mulți antreprenori au început să înțeleagă importanța securității cibernetice, la fel au început să înțeleagă și cât de utilă este piața de capital pentru afacerile lor și pentru susținerea dezvoltării acestora, mai ales în această perioadă dificilă determinată de pandemie.

Bursa a fost, este și va fi un canal viabil de finanțare pentru companiile serioase, cu planuri de dezvoltare, indiferent de contextul social și economic, iar cele 35 de runde de finanțare prin obligațiuni cu o valoare cumulată de peste 2,1 miliarde euro, precum și listările din ultimii doi ani au dovedit această realitate”, a declarat Radu Hanga, Președintele Consiliului de Administrație al Bursei de Valori București.

Listarea de astăzi a acțiunilor SAFE pe piața AeRO a Bursei de Valori București marchează un nou capitol pentru Safetech Innovations. Suntem fericiți că un număr de 140 de investitori individuali și instituționali au participat la plasamentul privat și le mulțumim că au avut încredere în brandul Safetech.

Atât eu cât și Paul (co-fondator și Director Financiar al Safetech Innovations – n.r.), suntem îndeosebi onorați de faptul că mulți angajați Safetech au participat la ofertă, iar acțiunile SAFE au fost primele care au intrat în portofoliul lor.

Bursa de Valori București rămâne în centrul strategiei noastre pentru următorii ani. Avem planuri ambițioase pentru viitor și avem convingerea că, în urma listării de astăzi, vom putea crește într-un ritm și mai accelerat, oferind soluții de securitate cibernetică de cea mai înaltă calitate companiilor din România„, a afirmat Victor Gânsac, co-fondatorul și Administratorul Unic și Directorul General al Safetech Innovations.

Listarea Safetech Innovations vine după un plasament privat de vânzare de acțiuni, derulat în octombrie 2020, prin care societatea de securitate cibernetică a atras 2,5 milioane lei de la investitorii pe piața de capital. Un total de 625.000 de acțiuni au fost scoase la vânzare către investitori, la un preț de 4 lei/ acțiune, iar ordinele de subscriere plasate de investitori au cumulat 21,4 milioane lei, ceea ce indică o suprasubscriere de peste opt ori a valorii ofertei.

CITESTE SI:  Nuclearelectrica raportează o scădere puternică a veniturilor în primul trimestru pe fondul scăderii prețurilor de vânzare a energiei electrice

Începând de astăzi, oricine poate avea șansa de a investi la BVB în acțiunile unei companii românești de top dintr-un domeniu foarte titrat: securitatea IT. Vorbim despre un furnizor autorizat al NATO care are nu doar un departament inovator de Cercetare și Dezvoltare, cât și propria echipă de răspuns la situații de urgență. Avem, așadar, marea șansă de a vedea cum Bursa devine un element important pentru dezvoltarea unui campion național într-un domeniu de elită. Sperăm ca investitorii să fie alături de TradeVille și de piața românească de capital și în ofertele și plasamentele viitoare, prin care vom continua să sprijinim dezvoltarea unor companii reprezentând un motiv de mândrie și, de asemenea, o cale de prosperitate pentru economia României”, a spus Ovidiu Dumitrescu, CFA, Directorul General Adjunct al TradeVille.

Alături de TradeVille, Cornerstone Communications a asistat Safetech Innovations în procesul de listare în calitate de Consultantul Autorizat al societății.

Când am întâlnit prima dată echipa Safetech Innovations acum doi ani și jumătate, am fost convinse că au toate ingredientele necesare unui emitent de succes: expertiză de top, echipă dedicată și pasionată, precum și experiență testată de-a lungul anilor.

Pe tot parcursul colaborării noastre, Safetech s-a remarcat prin profesionalism, transparență și precizie excepțională, demonstrându-ne astfel că bursa de valori este locul potrivit pentru ei. Cu siguranță Safetech Innovations va aduce multă satisfacție și bucurie investitorilor de la Bursa de Valori București și, împreună cu echipa Cornerstone, suntem încântate să fim alături de Safetech în această călătorie pe piața de capital”, a declarat Zuzanna Kurek, Partener Cornerstone Communications.

În urma plasamentului privat, capitalizarea de piață a Safetech Innovations a ajuns la 12,5 milioane lei, iar fondurile atrase în cadrul plasamentului privat sunt direcționate către investiții. Prin listarea la bursă și acces la capital, compania identifică o oportunitate în dezvoltarea de servicii și soluții inovatoare în domeniul securității cibernetice, dar și în creșterea capacității tehnice prin dezvoltarea laboratorului de testare a securității.

Safetech Innovations a fost înființată în 2011 și este unica companie dedicată exclusiv securității informației de pe piața de profil din România, care oferă atât servicii în domeniul securității, cât și pentru implementarea soluțiilor de securitate cibernetică. Safetech Innovations oferă monitorizare și răspuns 24/7 a securității cibernetice, audituri de securitate, teste de penetrare, gestionarea riscurilor de securitate și servicii de guvernanță a securității.

Compania deține și operează STI CERT – Safetech Innovations Computer Emergency Response Team, unul dintre primele CSIRT-uri private înființate în România, acreditat la nivel internațional, care asigură companiilor din sectoarele privat și public monitorizarea continuă a amenințărilor cibernetice și intervenția în caz de incidente de securitate. STI CERT oferă un sistem de monitorizare 24/7, alertare, managementul incidentelor și investigații și acoperă toate tipurile de incidente de securitate cibernetică prin metode centralizate, asigurate de o echipă de experți și ethical hackeri.

Safetech Innovations este singura companie din România acreditată ca partener în NATO Industry Cy-ber Partnership (NICP). Compania deține un portofoliu vast de clienți, colaborând cu peste 10 instituții cheie din sectorul financiar-bancar autohton, cu companii multinaționale, precum și companii locale din sectoarele energiei, FMCG, telecomunicații, IT&C și transporturi.

În 2019, Safetech Innovations a înregistrat o cifră de afaceri de 10,5 milioane lei, cu o creștere de 56,4% față de rezultatul din 2018 și un profit net de 1,25 milioane lei, cu o creștere de 26,3% față de 2018. În 2019, compania a avut o marjă de profit net de 11,8%. În prima jumătate a anului 2020, Safetech Innovations a înregistrat o cifră de afaceri de 5,3 milioane lei (+60,7% față de S1 2019) și un profit net de 450.246 lei (+61,5% față de S1 2019). Pentru întregul an 2020, conducerea estimează venituri de 15,6 milioane lei și la un profit net de 2 milioane lei. Compania are în prezent 43 de angajați.

Safetech Innovations are un capital social de 625.000 de lei, divizat în 3.125.000 de acțiuni cu o valoare nominală de 0,2 lei/ acțiune. Victor Gânsac, co-fondator și Administrator Unic, și Paul Rusu, co-fondator și Director Financiar, dețin fiecare câte un pachet de 40% din acțiunile Safetech Innovations, iar diferența de 20% se află în portofoliile investitorilor care au subscris în plasamentul privat.