BET
18271.27
0.2%
BET-TR
39780.12
0.2%
BET-FI
58771.15
-0.25%
BETPlus
2703.17
0.14%
BET-NG
1294.25
0.14%
BET-XT
1555.74
0.13%
BET-XT-TR
3334.22
0.14%
BET-BK
3395.14
-0.14%
ROTX
40150.17
0.2%

Connections Consult anunță înființarea filialei sale din Virginia, SUA

Autor: Financial Market
2 min

Connections Consult (simbol bursier CC) anunță inființarea filialei sale americane, Connections Consult USA LLC (CC USA), in Fairfax, Virginia, detinuta integral de compania romaneasca.

CC USA se va concentra pe transformarea digitala si furnizarea de solutii software pentru clientii din sectorul public si privat din Statele Unite ale Americii.

Localizarea CC USA in Virginia de Nord, parte a zonei metropolitane Washington DC, ofera acces la o baza larga de clienti publici si privati, precum si la o piata extinsa de personal cu specializare in tehnologie.

Zona metropolitana DC este cea mai concentrata piata a specialistilor in tehnologie din SUA, dupa San Francisco. In acelasi timp, pe langa faptul ca aici se afla sediul principal al guvernului federal al SUA, numeroase corporatii globale, cum ar fi Volkswagen Group, Hilton Worldwide, Lockheed Martin, Verisign, Nestle USA si Airbus au sediul in zona metropolitana Washington DC.

Evoluție grafică actiuni Connections Consult. Sursa BVB

Suntem mandri sa anuntam ca, din aceasta luna, Connections Consult este prezenta pe piata din SUA. Dupa o consolidare sustinuta in piata romaneasca, am reusit sa facem un pas extrem de important pentru business-ul nostru. SUA este cea mai mare economie a lumii si un promotor de varf al industriei IT&C.

Desi aici competitia este mult mai puternica, mizam pe referintele clientilor actuali si pe reputatia construita pana acum. In acelasi timp, credem ca statutul de companie publica este un punct forte si ne poate ajuta din punct de vedere al transparentei si al unei increderi sporite a clientilor in capacitatea de livrare si in asumarea intelegerilor contractuale”, declara Bogdan Florea, CEO Connections Consult SA.

Connections Consult se angajeaza sa respecte planurile prezentate investitorilor in momentul listarii la BVB in 2021, planuri care au inclus lansarea unei filiale americane. CC USA va fi condusa de Bogdan Florea in 2022, iar rezultatele sale financiare vor fi incluse in rezultatele anuale ale grupului Connections Consult.

Connections, lider pe piata de transformare digitala din Romania, are ca tinta pentru urmatorii 3-5 ani extinderea pe piete mature si avansate tehnologic, precum si pe piete in dezvoltare cu potential foarte mare: printre zonele tintite de companie, inca de anul trecut, se numara Europa de Nord si Orientul Mijlociu.

Investitiile pentru intrarea pe astfel de piete pot varia de la cateva sute de mii de euro pana la un milion de euro, in functie de oportunitatile identificate in primul an de functionare.

A deschide un birou intr-o noua regiune presupune selectia de personal calificat pentru dezvoltarea business-ului, acoperirea rapida a diferentelor culturale si integrarea noilor veniti in cultura companiei.

Pe langa armonizari de legislatie, elemente comerciale si legate de dreptul muncii, pot aparea si dificultati in intelegerea culturii de business, a mecanismelor de functionare a companiilor client si, evident, depasirea barierelor competitionale. Conditia esentiala pentru a beneficia pe termen lung de o pozitie privilegiata este dezvoltarea continua si avansul tehnologic.

Practic, o companie trebuie sa parieze mereu pe tehnologii emergente care vor putea sa devina standard abia in 3-5 ani”, declara Bogdan Florea.

Digitalizarea este unul dintre domeniile care beneficiaza cel mai mult de delocalizare. Conform studiului “Top Strategic Technology Trends for 2021” publicat de compania de consultanta Gartner, directiile in care se dezvolta industria in urmatorii ani sunt: IoT, experienta digitala a consumatorilor, protectia datelor, procesarea datelor si rularea aplicatiilor in cloud, provocarile de securitate cibernetica, AI, hiperautomatizare. Aceste trenduri sunt deja vizibile la nivel global.