BET
15033.96
1.36%
BET-TR
31040.47
1.36%
BET-FI
57453.7
0.53%
BETPlus
2230.89
1.29%
BET-NG
1103.23
1.44%
BET-XT
1295.7
1.29%
BET-XT-TR
2645.03
1.29%
BET-BK
2828.99
1.31%
ROTX
33405.38
1.41%


Continuă sezonul raportărilor financiare în SUA cu “Super Thursday” pe 29 octombrie

Autor: Financial Market
Timp de citit: 3 minute

• Aproximativ 140 de companii din S&P 500 au raportat rezultatele

• Surprize pozitive pentru câștiguri, surpriză mixtă pentru vânzări

• Rezultate de la an la an mult mai mici 

• Companiile tehnologice majore vor raporta joi rezultatele pentru Q3

În timp ce piețele globale de acțiuni se scufundă în urma situației pandemice care se deteriorează rapid, investitorii nu ar trebui să uite de sezonul de raportări în curs.

Aproximativ 140 de companii din indicele S&P 500 au raportat deja rezultate pentru al treilea trimestru al anului 2020, rapoarte care s-au dovedit a fi mai bune decât estimările. Investitorii se pregătesc pentru o Super Joi în această săptămână, când 4 companii majore de tehnologie își vor publica rezultatele pentru Q3.

 

Sursa: Bloomberg

Fiecare sector major din indicele S&P 500 a prezentat câștiguri mai bune decât estimările în Q3. Situația arată mai puțin roz atunci când vine vorba de surpriza vânzărilor. 

Companiile surprind cu câștigurile …

Până în prezent, aproximativ 140 de companii din indicele S&P 500 au raportat rezultate în Q3. După cum se poate vedea în graficul de mai sus, atât vânzările, cât și câștigurile s-au dovedit a fi mai mari decât estimările la nivelul indicelui.

Companiile petroliere, minerii și acțiunile companiilor din sectorul financiar au oferit cele mai mari surprize pozitive în ceea ce privește câștigurile, pe măsură ce prețurile materiilor prime au revenit și a avut loc acea creștere a activității de tranzacționare pe Wall Street.

Situația este puțin mixtă în ceea ce privește datele privind vânzările – majoritatea sectoarelor au obținut rezultate mai bune, dar utilitățile au ratat așteptările.

Cu toate acestea, ar trebui să se țină cont de faptul că analiștii tind să subestimeze câștigurile companiilor americane, prin urmare, nu ar trebui să acordăm prea multă importanță faptului că rapoartele sunt mai bune decât estimările.

Sursa: xStation5

 

În ciuda surprizelor pozitive privind câștigurile, majoritatea sectoarelor au raportat scăderi masive ale câștigurilor și vânzărilor în termeni anuali. 

… dar rezultatele de la an la an par încă sumbre 

Cu toate acestea, concentrarea asupra mediei estimărilor maschează adesea imaginea reală. Aruncând o privire asupra graficului de mai sus, se poate observa că, în ciuda faptului că majoritatea sectoarelor au raportat rezultate mai bune decât cele așteptate, câștigurile s-au dovedit a fi mult mai mici de la an la an.

CITESTE SI:  Rata inflației din Zona Euro a scăzut la 2,4% în noiembrie, atingând cel mai mic nivel din iulie 2021

Sectorul petrolului și gazelor este un exemplu perfect, deoarece câștigurile a 6 companii care au raportat deja s-au dovedit a fi cu 80% peste consens, dar în același timp, au fost cu 80% mai mici decât acum un an.

Un punct de remarcat când vine vorba de trimestrele viitoare este că multe bănci americane, precum și alte instituții, nu cred că următoarea rundă de stimulare guvernamentală va ajunge înainte de sfârșitul anului. Acest lucru indică mai multe dificultăți pe drum, întreprinderile mici fiind cele mai vulnerabile.

Sursa: xStation5

 

US500 a atins un maxim la mijlocul lunii octombrie și a început să se deplaseze în jos într-un canal descendent. Indicele s-a retras din partea superioară a canalului și testează acum suportul de la 3.415 puncte, care coincide și cu o retragere Fibonacci de 38,2% a recentei mișcări ascendente.

Spargerea sub aceasta ar deschide drumul către limita inferioară a canalului, aproape de retragere de 50%. Cu toate acestea, viitorul raport al PIB-ului SUA și rapoartele de câștiguri ale Big Tech au șansa de a schimba direcția. Vor reuși să o facă? Vom afla joi! Se apropie “Super Thursday “

Joi este, fără îndoială, cea mai interesantă zi din această săptămână pentru investitorii care urmăresc sezonul raportărilor din SUA. Acest lucru se datorează faptului că se vor publica rapoartele de câștiguri de la 4 companii tehnologice importante – Alphabet (GOOGL.US), Amazon (AMZN.US), Apple (AAPL.US) și Facebook (FB.US).

Adăugând Microsoft (MSFT.US) la acest mix, despre care se preconizează că va raporta marți, obținem peste 20% din ponderea S&P 500! Raliul bursier al sectorului tehnologic din SUA s-a relaxat oarecum în ultima perioadă, întrucât, recent, a fost lansat un nou caz antitrust împotriva giganților din social media.

Cu toate acestea, rapoartele privind câștigurile pot sugera o continuare a performanței solide și pot furniza un nou combustibil pentru câștiguri. Investitorii ar trebui, de asemenea, să țină cont de faptul că joi va apărea raportul PIB din SUA pentru trimestrul al treilea, care se estimează că va înregistra o revenire record după scăderea din al doilea trimestru. Calendarul aglomerat al raportărilor trimestriale și publicarea PIB-ului, vor ține bursele în priză în cea de-a doua jumătate a săptămânii.

 

Principalele publicări din SUA din această săptămână. Sursa: Bloomberg, XTB