BET
16838.36
-0.26%
BET-TR
34937.55
-0.26%
BET-FI
59897.97
-0.98%
BETPlus
2488.64
-0.26%
BET-NG
1205.13
-0.11%
BET-XT
1434.84
-0.36%
BET-XT-TR
2943.66
-0.36%
BET-BK
3096.27
-0.44%
ROTX
36979.69
-0.22%


Distribuitorul de materiale de construcții SIPEX raporteză un profit în creștere cu 40% în primele 9 luni ale anului curent

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

SIPEX, unul dintre cei mai mari distribuitori de materiale de construcții din România, listat la Bursa de Valori București pe piața AeRO (simbol bursier SPX) a înregistrat un profit net record de 11,6 milioane lei în primele nouă luni ale anului 2022, în creștere cu peste 40% față de aceeași perioadă a anului 2021.

Cifra de afaceri a companiei a înregistrat un plus de 14,7%, până la 227,6 milioane lei, în perioada analizată.

SIPEX menține creșterea profitabilității activității în trimestrul al III-lea al anului 2022, marja brută înregistrând o creștere de până la nivelul de 5,95%.

Compania operează cu un model de afaceri integrat, organizat în 3 linii de afaceri: vânzare și distribuție de materiale și finisaje pentru construcții, prestări servicii (consultanță tehnică) și vânzare de produse finite colorate.

Distribuția se realizează prin cele trei canale:
● Retailul tradițional – magazine de diferite dimensiuni, cu excepția celor DIY (Do It Yourself), cu vânzare prin agenți dedicați.
● Segmentul de piață B2B (corporate) – societăți de construcții, dezvoltatori, instituții de stat sau private, echipe de meseriași și persoane fizice, care construiesc în regie proprie sau își renovează proprietățile. Din 2019 compania are un canal dedicat acestui segment, www.sipexcomenzi.ro, care are scopul de a simplifica procesul de vânzare către partenerii existenți și de a reduce costurile operaționale, prin oferirea unor facilități self-service.
● Magazin online propriu – în curând cu aplicație de mobil, tabletă și laptop. Aplicația va repartiza comenzile către cele mai apropiate puncte de lucru, astfel încât livrarea să se facă într-un timp cât mai scurt.

CITESTE SI:  Sphera Franchise Group intenționează să distribuie un dividend special dacă își va realiza bugetul pe acest an

Irinel Gheorghe, CEO SIPEX:
Aceste rezultate reconfirmă potențialul și direcția afacerii, ne concentrăm pe evoluția și rezultatele fiecărui trimestru, obiectivul nostru fiind depășirea cifrelor anului trecut.

Traiectoria ascendentă a cifrei de afaceri este susținută de intensificarea activității vânzărilor pe toate cele 3 canale, pe fondul unei oferte continuu ancorate la așteptările pieței și de un management bine controlat al stocurilor.

Pe lângă realizarea unei cifre de afaceri mai mare și a unui profit mai ridicat, suntem mândri că am reușit să relocăm punctul de lucru de la Iași în septembrie și să finalizăm noul centru de colorare din Pantelimon.

Investițiile aferente celor două proiecte au totalizat suma de 257 mii euro și ne vor sprijini pentru a răspunde mai eficient cererii din piață.

În continuare rămânem dinamici și ne adaptăm la evoluțiile pieței materialelor de construcții și vom acționa cu promptitudine în fața schimbărilor. Estimăm că și în trimestrul 4 vom obține rezultate în creștere comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent.