BET
17680.5
1.41%
BET-TR
37417.56
1.48%
BET-FI
58826.12
-0.36%
BETPlus
2609.85
1.34%
BET-NG
1264.99
1.96%
BET-XT
1497.7
1.2%
BET-XT-TR
3132.73
1.27%
BET-BK
3227.37
0.7%
ROTX
38863.86
1.44%
Fed va începe să cumpere bonuri de trezorerie pentru a relaxa tensiunile de pe piața monetară. Tesla, un posibil câștigător al conflictului comercial

Autor: Financial Market
Timp de citit: 3 minute

Guvernatorul Rezervei Federale, Jerome Powell a semnalat marți că Banca Centrală va începe să achiziționeze bonuri de trezorerie pentru a stimula cantitatea rezervelor din sistemul bancar, subliniind totodată că acest proces nu trebuie să fie asemănat cu relaxarea cantitativă (QE), precizează o analiză a brokerilor de la XTB.

Această mișcare constă în prevenirea situațiilor viitoare de lichiditate scăzută, ceva ce am văzut la sfârșitul lunii trecute. Este de reținut că Fed-ul deja pompează bani pe piața monetară prin intermediul unor acorduri de răscumpărare (acestea sunt „rolled over” și se observă un impact asupra bilanțului Fed, după cum reiese din graficul de mai jos).

Bilanțul Fed s-a extins semnificativ ca urmare a operațiunilor de repo. Sursa: Bloomberg

Mai mult, Fed-ul a anunțat vineri că va prelungi până în octombrie (mai exact până pe 4 noiembrie) linia de salvare ad-hoc de lichiditate.

Testează-ți strategiile de tranzacționare pe o platformă de investiții completă

În practică, aceasta ar putea fi deja văzută ca o instituție de repoziționare permanentă, deși Fed nu a numit-o oficial în acest fel. Începând cu achizițiile bonurilor de trezorerie, șansele pentru lansarea SRF s-au diminuat într-o oarecare măsură, însă cu toate acestea, ar putea fi anunțată în orice moment în viitor, odată ce Banca Centrală nu reușește să gestioneze tensiunile pe piețele monetare prin cumpărarea de T-bills.

În acest sens, viitoarea ședință a Fed de la sfârșitul acestei luni ar trebui să fie deosebit de interesantă. Ca răspuns la anunțul făcut, randamentele obligațiunilor pe termen scurt au scăzut ușor, în timp ce randamentele pe termen lung abia au fost modificate.

Tesla beneficiază de pe urma îmbunătățirii sentimentului

Cu doar o zi înainte de discuțiile comerciale dintre SUA și China din Washington au apărut informații optimiste cu privire la relațiile dintre cele două state. Deși în ultimele zile situația a părut destul de tensionată ca urmare a comentariilor contrare ale celor două tabere, dar și a deciziei SUA de a adăuga 28 de companii din sectorul de tehnologie din China pe o listă neagră, veștile de astăzi sunt pozitive pentru piețele de capital.

Conform informațiilor Bloomberg, China este dispusă să discute despre semnarea unui posibil acord cât timp nu vor mai fi introduse taxe vamale de către administrația Trump. În plus, delegația chineză este dispusă să ofere concesii, atâta timp cât acestea nu se aplică unor subiecte de bază, precum cumpărarea de produse de agricultură.

CITESTE SI:  Romgaz înregistrează o îmbunătățire a rezultatului net la finalul primului trimestru deși vânzările au scăzut cu peste 20%

Această îmbunătățire a sentimentului a influențat și Tesla (TSLA), care s-a apreciat considerabil astăzi. În ultima perioadă Tesla s-a numărat printre acțiunile cu cea mai polarizată poziționare. Ambele tabere, bearish și bullish, având argumente ferme cu privire la decizia lor.

Wedbush Securities și-a menținut opinia ”neutră” asupra acțiunilor Tesla, care, deși a fost un susținător bullish aprig al companiei pentru o lungă perioadă de timp, și-a schimbat decizia la începutul anului.

Până în acest moment, compania a subperformat în raport cu indicele bursier S&P 500 (US500), iar veniturile companiei pentru 2019 au fost inferioare celor înregistrate de alte companii auto precum Ford (F) sau General Motors (GM).

Cu toate acestea, analiștii indică faptul că este necesar ca Tesla să confirme sustenabilitatea nivelului de cerere a Modelului 3. În plus, compania trebuie să obțină profit și din vânzarea Model 3, care este varianta cu o marjă de profit mai scăzută.

Conectează-te în platforma xStation și urmărește evoluția piețelor

În plus, firma ar putea fi afectată de războiul comercial dintre SUA și China. Deși investitorii se așteptau la valori scăzute în ceea ce privește livrările din Q3, compania a surprins cu un număr record de livrări, nivelul de 96115 au depășit cu mult așteptările analiștilor. În ceea ce privește profitabilitatea, compania trebuie încă să demonstreze că este o investiție sustenabilă. Doar patru trimestre profitabile în ultimii 10 ani nu reprezintă un argument solid care să combată vânzătorii.

În plus, China este un factor de incertitudine pentru Tesla. Este cea mai mare piața de vehicule electrice din lume, iar unitatea de producție a companiei din China, denumită ”Gigafactory”, este programată să înceapă producția în această lună.

În ciuda tensiunilor comerciale, luna trecută, China a scutit câteva modele Tesla de taxele de cumpărare. Totuși, ținând cont de o posibilă accentuare a tensiunilor comerciale dintre primele două economii ale lumii, țara asiatică rămâne un aspect incert în cadrul activității companiei.

Sursa: XStation

Tucia a decis să demareze acțiuni militare în Siria

Recep Erdogan, președintele Turciei a anunțat că țara începe ofensivă în Siria pentru a înlătura militarii kurzi care controlează zona de frontieră. În plus, el a menționat că acțiunea militară va viza și Statul Islamic. Decizia a fost luată după apelul telefonic dintre Trump și Erdogan în care președintele SUA a spus că trupele americane care au lucrat strâns cu forțele kurde în lupta împotriva ISIS se vor retrage, ceea ce deschide drumul pentru o invazie a Turciei.


 

[ajax_load_more]