BET
12203.81
0.42%
BET-TR
23737.1
0.42%
BET-FI
51213.37
0.18%
BETPlus
1821.2
0.25%
BET-NG
901.23
0.63%
BET-XT
1064.16
0.38%
BET-XT-TR
2057.13
0.38%
BET-BK
2270.43
0.34%
ROTX
27308.47
0.35%


IMPACT Developer & Contractor semnează un credit tip capital de lucru în valoare de 20 mil euro

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

In vederea atingerii obiectivelor asumate in strategia de dezvoltare pe termen mediu a companiei, IMPACT Developer & Contractor anunta actionarii si investitorii cu privire la semnarea unui contract de credit tip capital de lucru de catre Impact Developer & Contractor SA, in calitate de imprumutat, si Alpha Bank SA, in calitate de creditor.

Valoarea facilitatii este de 20.000.000 Euro, iar data scadenta a acesteia este 08.06.2029. IMPACT garanteaza indeplinirea obligatiilor asumate prin contractul de credit prin incheierea garantiilor specifice acestui tip de finantare.

Contractarea acestui credit este in concordanta cu strategia pe termen mediu si lung a IMPACT si va contribui la consolidarea capacitatii de finantare a noilor proiecte pe care compania le are in dezvoltare atat in Bucuresti, cat si in tara.

In acest moment IMPACT continua dezvoltarea ansamblului Greenfield Baneasa din Bucuresti, un proiect emblema atat pentru portofoliul companiei, cat si pentru intreaga zona de nord a Capitalei, dar si a ansamblului Boreal Plus din Constanta, unde urmeaza sa livreze peste 200 de apartamente pana la finalul anului.

Evoluție acțiuni Impact. Sursa BVB

Pana la finalul anului compania urmeaza sa finalizeze Greenfield Plaza, parte a centrului comunitar din ansamblul Greenfield Baneasa ce va cuprinde zona comerciala cu magazine de proximitate care vor acoperi nevoile de zi cu zi ale locuitorilor, zona de servicii, precum si o zona pentru activitati sportive si de relaxare cu sala de fitness, teren de squash, piscina semiolimpica interioara, piscina interioara pentru copii, piscina exterioara, zona de hidroterapie, sauna umeda si sauna cu infrarosu.

CITESTE SI:  Creșterea veniturilor Purcari accelerează cu 27% în T3 2022, în timp ce EBITDA normalizată crește cu 26%

De asemenea, compania vizeaza in perioada urmatoare, imediat dupa obtinerea autorizatiei de construire, demararea lucrarilor la ansamblul Greenfield Copou din Iasi, ce va cuprinde 1.062 apartamente, construite la standarde nZEB si BREEAM Excellent, asemenea tuturor proiectelor noi dezvoltate de IMPACT.

Complexul va beneficia de gradinita si after-school, club de sport si relaxare cu piscina interioara si exterioara, spatii comerciale si 15.000 de metri patrati de spatii verzi. Toate aceste elemente si localizarea proiectului pe dealul Copou, cu o priveliste unica asupra Gradinii Botanice, contribuie la pozitionarea acestuia ca fiind unul dintre cele mai “verzi” din zona Moldovei.

Anul acesta, planurile companiei includ si demararea unei dezvoltari de tip mixed-use unice, adresate segmentului upscale, in zona Barbu Vacarescu din Bucuresti, vis-a-vis de parcul Verdi. Proiectul cuprinde apartamente premium, hotel de cinci stele, galerie comerciala si wellness club, dezvoltate la standarde nZEB si BREEAM Excellent.