BET
15033.96
1.36%
BET-TR
31040.47
1.36%
BET-FI
57453.7
0.53%
BETPlus
2230.89
1.29%
BET-NG
1103.23
1.44%
BET-XT
1295.7
1.29%
BET-XT-TR
2645.03
1.29%
BET-BK
2828.99
1.31%
ROTX
33405.38
1.41%


Indicii BVB au închis mixt sesiunea de azi. Bitcoin a spart nivelul cheie de 6000 USD

Autor: Financial Market
Timp de citit: 3 minute

Bursa de Valori Bucuresti a inregistrat evolutii mixte ale indicilor, cuprinse intre -0,87% pentru BET si +0,70% in cazul BET-FI. Conform brokerilor de la Prime Transaction, valoarea tranzacțiilor a fost din nou scazută, de doar 4 milioane euro, sedința de azi fiind destul de calmă in contextul in care pietele internationale sunt din nou sub stresul acordului comercial dintre SUA si China.

Cel mai tranzactionat emitent de azi a fost BRD SocGen (BRD) care a si scazut cu 13,04% in contextul in care azi a fost data ex-dividend. Practic, acesta este si motivul pentru care indicele BET a inchis pe minus. La polul opus, se remarcă avansul titlurilor Sphera Franchise Group (SFG) de 9,72% in contextul in care grupul NN a raportat o detinere de peste 5%.

Tranzacțiile pe piața principală ale societăților din componența indicelui BET. Sursa BVB

Principalele stiri de piață

Oltchim S.A. – Instanța admite cererea formulată de consortiul de administratori judiciari ROMINSOLV S.P.R.L. si BDO Business Restructuring S.P.R.L. și dispune inceperea procedurii generale a falimentului companiei.

BRD – GROUPE SOCIETE GENERALE SA informează actionarii cu privire la inceperea efectuarii platii dividendelor aferente exercitiului financiar 2018, in data de 31 mai 2019, data de 9 mai (astazi) fiind data ex dividend. Cu această ocazie pretul actiunii s-a corectat cu peste 13%.

Fondurile NN si-au crescut participatia in cadrul Sphera Group, raportand o detinere de 5,07%.

Grupului Financiar BT – Rezultatele financiare sunt pozitive, cu active de 79,7 miliarde lei şi un profit net de 507,46 milioane lei, la care subsidiarele au contribuit cu 71 milioane lei. Primul trimestru al anului reflectă, de asemenea, o capitalizare robustă a Grupului Financiar Banca Transilvania, care are un capital propriu de 8,2 miliarde lei, +8% față de finalul anului 2018.

Bitcoin atinge un nou record în 2019

Bitcoin a atins un nivel record al anului 2019 în această săptămână, fiind în creștere cu 45% pe parcursul ultimei luni și cu aproape 100% de la minimul atins în decembrie. Piața a suferit ușor din cauza problemelor Bitfinex. Amintim că procurorul general din New York a dat în judecată compania Finex Inc – compania din spatele grupului Tether și Bitfinex, pentru că a ascuns pierderi în valoare de 850 milioane de dolari. Se presupune că pierderea masivă a fost acoperită de rezervele de numerar ale companiei Tether.

CITESTE SI:  Radu Hanga câștigă un nou mandat la cârma BVB

Cu toate acestea, ritmul bullish s-a menținut, confirmat fiind de câștigurile ulterioare ale prețului Bitcoin. Din punct de vedere tehnic, nivelul psihologic de 6000 de dolari a fost spart, dar întrebarea este: pentru cât timp va mai crește? Nivelul menționat anterior a fost unul puternic în 2018 și, din punct de vedere tehnic, dacă vânzătorii doresc să recapete controlul, acesta este cel mai potrivit punct pentru a intra în piață. Sursa XTB

Bitcoin price. Sursa coinbase.com

Facebook, aproape de lansarea propriei criptomonede

Nu este niciun secret faptul că Facebook dorește să-și creeze propria criptomonedă. Aceasta ar fi o monedă stabilă, cu o valoare raportată la un coș de valute străine. Potrivit Wall Street Journal, în prezent, gigantul de social-media „recrutează zeci de firme financiare și comercianți online pentru a ajuta la lansarea sistemului de plăți bazat pe monede virtuale”. Se presupune că Facebook a discutat deja cu firme precum Visa, Mastercard și First Data. Moneda ar putea fi folosită zilnic, iar utilizatorii Facebook ar putea fi recompensați cu „fracțiuni de token” la vizualizarea anunțurilor. Acesta este un alt semn al atractivității tehnologiei blockchain, deși nu trebuie neapărat să fie benefic pe termen lung mondelor virtuale existente. Sursa XTB

Investitorii instituționali au apelat la Bitcoin

Potrivit Bloomberg, în câteva săptămâni, Fidelity Investments – una dintre cele mai mari firme de servicii financiare din lume – va oferi posibilitatea de tranzacționare a monedelor virtuale. Serviciul va viza doar investitorii instituționali. Așadar, Fidelity Investments a creat o platformă de testare la începutul lunii martie, în care clienții au putut să tranzacționeze Bitcoin. În plus, compania a realizat un sondaj de opinie privind interesul pentru Bitcoin în rândul investitorilor instituționali. Potrivit acestuia, ce a presupus intervievarea a 441 de investitori instituționali din noiembrie 2018 până în februarie 2019, 57% dintre respondenți au fost interesați să se expună pe piața activelor digitale prin cumpărarea directă a criptomonedelor și nu prin intermediul produselor de investiții. Sursa XTB

La nivel global, toti indicii celor mai importante piețe au inchis sau se tranzacționează în scădere. In Europa, indicele FTSE 100 a inchis la -0,87%, CAC 40 la -1,93% in timp ce DAX a consemnat o scădere de 1,69%. In Asia,  Shanghai Composite a inchis sesiunea la -1,48% iar Hang Seng -2.39%. In cele două Americi, deși sesiunile de tranzactionare nu s-au terminat, indicii se tranzactionau în scădere (ora 20, ora României).

Evoluția indicilor la nivel global. Sursa CNN Money


 

[ajax_load_more]