BET
17362.79
1%
BET-TR
36708.39
0.99%
BET-FI
59256.97
0.72%
BETPlus
2564.36
1%
BET-NG
1238.88
1.07%
BET-XT
1476.03
1.07%
BET-XT-TR
3080.53
1.06%
BET-BK
3200.1
1.6%
ROTX
38110.32
1.02%
La ce ne putem aștepta de la raportările Apple, Facebook și Tesla?

Autor: Financial Market
Timp de citit: 4 minute

Sezonul câștigurilor din SUA pentru Q4 2020 este în plină desfășurare. Raportul Microsoft publicat ieri după închiderea sesiunii s-a dovedit a fi o mare surpriză pozitivă.

Compania a reușit să depășească așteptările pentru venituri și câștiguri și a arătat o creștere semnificativă în segmentul de cloud. Investitorii vor putea urmări rapoartele a 3 companii mega-cap astăzi, după închiderea sesiunii de pe Wall Street, fapt ce ar putea avea un impact important asupra sentimentului față de sectorul tehnologic din SUA.

Să aruncăm o privire la ceea ce se așteaptă piața de la Apple, Facebook și Tesla.

Apple

Se așteaptă ca Apple (AAPL.US) să raporteze venituri trimestriale care depășesc 100 de miliarde de dolari pentru prima dată, cu prognoză mediană care indică vânzări de 102,8 miliarde de dolari (+ 12% YoY).

Câștigurile pe acțiune sunt estimate la 1,41 USD, în creștere față de 1,25 USD în Q4 2019. Vânzările blockbuster sunt așteptate să fie alimentate de cererea puternică pentru noul iPhone 12, unii analiști prognozând că vânzările totale de iPhone în trimestrul IV ar fi putut ajunge la aproximativ 60 miliarde USD.

Cu toate acestea, adoptarea la scară a lucrului de la domiciliu a susținut vânzările de iPad și laptopuri în trimestrele anterioare, iar investitorii vor analiza, de asemenea, dacă tendința a continuat. Acțiunile Apple au câștigat deja aproape 8% în 2021, iar raportul de câștiguri ar putea fi un factor declanșator pentru o mișcare amplă.

Sursa: xStation5

Apple (AAPL.US) a reușit să depășească zona de rezistență de la 137,50 USD, marcată de maximele de la începutul lunii septembrie 2020 și sfârșitul lunii decembrie 2020. Prețul acțiunii a deschis săptămâna cu un cu un gap pozitiv mare, dar mișcarea ascendentă a încetinit de atunci. Rezistența marcată de retragerea exterioară Fibonacci de 127,2% (146,50 USD) este următorul nivel de urmărit.

Facebook

Se estimează că Facebook (FB.US) va raporta o creștere de 24,6% YoY a vânzărilor, la 26,3 miliarde de dolari. Câștigurile pe acțiune vor crește de la 2,56 USD la 3,18 USD.

Întrucât ultimul trimestru al anului estimează o mulțime de cheltuieli pentru vacanțe, se așteaptă ca veniturile din publicitate să fie foarte bune. Creșterea utilizatorilor este de așteptat să fie lentă, dar acest lucru se datorează în principal faptului că Facebook are deja o bază masivă de utilizatori.

Numărul de utilizatori activi zilnici este de așteptat să crească la 1,83 miliarde de la 1,82 miliarde la sfârșitul Q3 2020. Pe de altă parte, companiile de social media au atras recent multe critici datorită modului în care moderează libertatea de exprimare pe platformele lor.

Investitorii vor analiza dacă și cum abordează compania aceste probleme în timpul publicării veniturilor. Acțiunile companiei au rămas în urma altor companii mega-cap din perspectiva câștigurilor, realizând un câștig de doar 4% în 2021.

Sursa: xStation5

 

CITESTE SI:  Sphera Franchise Group și-a triplat profitul net la finalul primului trimestru

Facebook (FB.US) s-a tranzacționat lateral recent. Cu toate acestea, prețul a crescut și s-a apropiat de linia descendentă de trend. Trecerea peste acest obstacol ar putea pune prețul acțiunilor pe o direcție de creștere cu posibilitatea de a testa maximul istoric din zona de 303 USD.

Tesla

Se așteaptă ca producătorul american de mașini electrice să raporteze vânzări de 10,5 miliarde de dolari, în creștere față de 7,4 miliarde de dolari în trimestrul IV 2019. EPS este de așteptat să crească cu 143% YoY, până la 1,04 USD.

Compania a livrat 499.550 de vehicule în 2020, aproape atingând obiectivul de 500.000 de livrări stabilite pentru acel an. Întrucât compania a dovedit că este capabilă să își atingă obiectivele, obiectivul de livrare pentru 2021 va fi un punct cheie al raportului viitor de venituri.

Acțiunile Tesla se tranzacționează cu 26% mai sus față de începutul anului, dar un obiectiv ambițios de livrare ar putea oferi mai mult combustibil pentru creștere.

Sursa: xStation5

Tesla (TSLA.US) a spart deasupra limitei superioare a formațiunii de tip wedge cu o mișcare puternică în sus. Cu toate acestea, avansul s-a oprit ulterior și se pare că prețul așteaptă următorul catalizator. Raportul privind câștigurile ar putea fi un astfel de factor și ar putea alimenta avansul prețului care ar putea depăși maximul istoric, de la aproximativ 900 USD.

S&P 500, cea mai amplă corecție din ultimele trei luni

Acțiunile americane pierd teren alături de acțiunile europene, pe măsură ce apetitul pentru risc al investitorilor s-a redus semnificativ. Această tendință a dus la o creștere a dolarului american și la o scădere a randamentelor titlurilor de stat din SUA.

Indicele S&P 500 se îndreaptă către cel mai amplu declin din ultimele trei luni, pierzând aproximativ 1,9% când a atins cel mai scăzut nivel al zilei. Companiile cu capitalizare mică au avut și mai mult de suferit. Turbulența a continuat la nivelul piețelor, unde traderii de retail au devenit o forță dominantă, acțiunile Gamestop și AMC Entertainment continuând să crească.

Intensificarea comportamentului speculativ în rândul acestora determină mulți specialiști de pe Wall Street să-și pună semne de întrebare. Profesioniștii pun la îndoială existența oricărei justificări în spatele mișcărilor de acest tip. Astfel, s-a creat o umbră de suspiciune cu privire la starea actuală a pieței și de raționamentul investitorilor care ar putea justifica corecțiile actuale printr-o posibilă perioadă de expectativă a traderilor.

Secvența ascendentă extinsă pare să ia o pauză săptămâna aceasta, în timp ce investitorii se orientează către rapoartele de câștiguri în ideea de a încerca să evalueze ”sănătatea” lumii corporative și a economiei globale. Astăzi, atenția se va îndrepta către întâlnirea de politică monetară a Rezervei Federale și asupra posibilității de a oferi anumite linii de ghidaj privind viitorul programului său de cumpărare de active.