BET
17013.16
-1.09%
BET-TR
35300.27
-1.09%
BET-FI
60447.56
0.47%
BETPlus
2514.25
-1.15%
BET-NG
1209.14
-1.03%
BET-XT
1451.74
-0.97%
BET-XT-TR
2978.36
-0.97%
BET-BK
3134.74
-1.26%
ROTX
37358.24
-1.07%La o lună de la listare, Aquila beneficiază de servicii de Market Maker din partea BRK Financial Group

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Aquila (AQ), cel mai mare jucator de pe piata de distributie a bunurilor de larg consum din Romania, beneficiaza din 29 decembrie, la o luna de la listarea la Bursa, de serviciile de Market Maker al Emitentului (MME) din partea BRK Financial Group pentru sustinerea lichiditatii actiunilor companiei.

Aquila s-a listat pe 29 noiembrie 2021 pe Piata Principala a Bursei de Valori Bucuresti, dupa incheierea cu succes a celei mai mari oferte publice initiale derulata pana in prezent de o companie antreprenoriala pe piata de capital romaneasca, in valoare de 367 milioane de lei. La o luna de la listare, capitalizarea companiei este de 1,1 miliarde de lei.

„Aquila este cea mai mare companie de distributie de bunuri de larg consum si avem obiective ambitioase de crestere prin valorificarea oportunitatilor de pe piata si a fondurilor atrase recent de la investitori.

Ne dorim ca actiunile Aquila sa fie incluse in componenta indicilor bursieri locali si internationali, iar colaborarea cu BRK Financial Group ne va ajuta semnificativ in acest demers, precum si in indeplinirea obiectivului nostru de a aduce valoare adaugata actionarilor si investitorilor prin cresterea lichiditatii”, a declarat Jean Dumitrescu, Director Relatii cu Investitorii Aquila.

„Programul de Market Maker al Emitentului si-a demonstrat in decursul acestui an utilitatea si eficienta. Daca la finalul anului 2020 aveam opt instrumente financiare incluse in acest program, acum, la un an distanta, avem 18 astfel de instrumente.

Imbunatatirea lichiditatii pietei si implicit a fiecarui emitent este unul dintre obiectivele noastre si vom continua sa depunem eforturi in acest sens. Ne bucuram ca Aquila a ales, la scurt timp de la listare, sa acceseze acest program.

Ne dorim ca in 2022 sa pastram ritmul si un numar tot mai mare de companii sa se foloseasca de oportunitatea oferita prin programul de Market Maker al Emitentului”,  a declarat Adrian Tanase, Directorul General al Bursei de Valori Bucuresti.

CITESTE SI:  Analiză XTB: După ce a crescut prețurile, fenomenul Taylor Swift ar putea influența și alegerile din SUA

Activitatea de Market Maker al Emitentului va fi prestata de BRK Financial Group in baza unui contract semnat cu Aquila. Actiunea AQ este al 13-lea instrument financiar pentru care echipa BRK ofera servicii de Market Maker al Emitentului.

„Salutam decizia companiei Aquila de a apela la serviciul de Market Making al Emitentului oferit de BRK Financial Group, la scurt timp dupa listare. Lichiditatea contribuie pe termen lung la reducerea volatilitatii si implicit a riscului asociat. Am observat empiric ca in topul rulajelor zilnice, actiunile care au lichiditatea asigurata de catre un market maker ocupa pozitii fruntase.

Angajamentul nostru in cadrul acestui parteneriat consta in cotarea unui volum de minim de 50.000 de actiuni (atat pe sensul cumparare, cat si pe sensul de vanzare). Bazandu-ne pe experienta dobandita in cadrul altor parteneriate, am calibrat parametrii de cotare astfel incat compania sa indeplineasca exigentele FTSE Russell din punct de vedere al lichiditatii pentru a fi inclusa in componenta seriilor de indici dedicati Pietelor Emergente.

Subliniem faptul ca pentru o companie nou listata, drumul spre indici este mai simplu decat in cazul companiilor cu vechime, din perspectiva duratei de monitorizare”, a declarat Monica Ivan, Director General BRK Financial Group.

Numarul total al instrumentelor financiare listate la BVB care beneficiaza de servicii de Market Maker al Emitentului ajunge astfel la 18, dintre care 17 actiuni si o emisiune de obligatiuni. Parametrii specifici aplicabili activitatii de Market Makerul Emitentului efectuata de BRK Financial Group pentru actiunile Aquila sunt disponibili AICI.

Market Makerul Emitentului este participantul la sistemul de tranzactionare al BVB care si-a asumat rolul de a sustine lichiditatea unui instrument financiar. Mai multe informatii cu privire la cadrul general aplicabil programului de MME sunt disponibile AICI.