BET
17013.16
-1.09%
BET-TR
35300.27
-1.09%
BET-FI
60447.56
0.47%
BETPlus
2514.25
-1.15%
BET-NG
1209.14
-1.03%
BET-XT
1451.74
-0.97%
BET-XT-TR
2978.36
-0.97%
BET-BK
3134.74
-1.26%
ROTX
37358.24
-1.07%MedLife a majorat creditul sindicalizat cu 50 de mil de euro, până la valoarea totala de aproximativ 185 de mil de euro

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Sistemul Medical MedLife, liderul pietei de servicii medicale private din Romania, anunta semnarea majorarii creditului sindicalizat existent cu suma de 50 de milioane de euro, pana la concurenta sumei totale de 185 de milioane de euro, impreuna cu alte modificari. Fondurile obtinute de companie vor fi alocate pentru consolidarea pozitiei la nivel national, cresterea prezentei la nivel regional, precum si pentru amplificarea proiectelor de cercetare derulate de companie.

Planul de achizitii si dezvoltare la nivel de grup este o prioritate constanta pentru MedLife. Anul acesta, compania s-a concentrat, intr-o mare masura, pe achizitii in zona de servicii de diagnostic si tratament oncologic, MedLife semnand, de curand, preluarea a doua centre de referinta in domeniu, Neolife Medical Center si OncoCard Brasov.

Grupul urmareste consolidarea pe plan local, prin dezvoltarea de spitale regionale unde pacientul sa beneficieze de o abordare 360 de grade atat din punct de vedere al complexitatii actului medical, cat si al calitatii serviciilor adiacente, dar si extinderea infrastructurii medicale. In plus, ambitiile de crestere vizeaza consolidarea prezentei pe piata externa, MedLife fiind deja prezenta pe piata din Ungaria, inca din 2019.

O alta prioritare o constituie continuarea demersurilor de cercetare, ce au un rol important in monitorizarea pandemiei, compania desfasurand numeroase studii exclusiv cu resurse proprii.

Sindicatul de banci care semneaza noul credit acordat MedLife este format din Banca Comerciala Romana, in calitate de coordonator, aranjor principal, agent de documentatie, agent de facilitate si garantii si finantator, Raiffeisen Bank, BRD Groupe Societe Generale si Banca Transilvania, in calitate de aranjori principali si finantatori.

Anul acesta ne-a adus noi oportunitati pentru dezvoltarea business-ului, iar rezultatele obtinute pana acum sunt o confirmare a eforturilor noastre. Prin continuarea achizitiilor pe plan local, ne-am consolidat pozitia de lider inclusiv pe zona de oncologie si radioterapie, reusind sa facilitam pacientilor servicii medicale integrate pentru diagnosticul si tratamentul patologiei oncologice.

Odata cu aceasta noua finantare, urmarim noi tinte strategice, atat la nivel local, unde pentru perioada urmatoare mai avem ca intentie derularea unor noi tranzactii M&A importante, dar si la nivel regional, unde analizam si cautam cele mai eficiente solutii pentru a duce modelul nostru de business si in alte tari europene”, a declarat Mihai Marcu, Presedinte si CEO MedLife Group.

CITESTE SI:  LIFE IS HARD S.A își majorează capitalul social printr-o nouă subscriere de acțiuni

Planurile ambitioase au nevoie de sustinere constanta, iar afacerile romanesti au nevoie de astfel de exemple sustenabile. Este a doua finantare sindicalizata semnata de grupul MedLife anul acesta si suntem mandri sa sustinem in continuare dezvoltarea afacerilor, contribuiind astfel la cresterea calitatii serviciilor medicale in Romania”, afirma Oana Macoveiciuc, Head of Consumer Products and Services BCR.

„Finantarile sindicalizate sunt solutia potrivita pentru diversificarea surselor de venit pentru companiile antreprenoriale romanesti care vor sa creasca pe baze solide. Grupul MedLife a devenit cel mai mare furnizor de servicii medicale avand o strategie integrata de extindere si suntem bucurosi ca am dezvoltat un parteneriat pe termen lung prin aceste finantari sindicalizate”, declara Gratia Popescu, Senior Banker Loan Syndication BCR

MedLife a incheiat primele 9 luni ale anului in curs cu o cifra de afaceri consolidata pro-forma in valoare de 1,2 mld. de lei, in crestere cu 56,5% fata de aceeasi perioada din 2020. Perspectivele financiare pentru finalul de an sunt mai multe decat optimiste, iar MedLife are presmise sa devina anul acesta prima companie medicala privata din Romania care ajunge la o treime de milliard de euro.