BET
17680.5
1.41%
BET-TR
37417.56
1.48%
BET-FI
58826.12
-0.36%
BETPlus
2609.85
1.34%
BET-NG
1264.99
1.96%
BET-XT
1497.7
1.2%
BET-XT-TR
3132.73
1.27%
BET-BK
3227.37
0.7%
ROTX
38863.86
1.44%
MedLife anunta achizitionarea pachetului integral de actiuni al CM Veridica

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Sistemul Medical MedLife anunta achizitia pachetului de 100% din actiunile Centrului Medical Veridia din Bucuresti, cunoscut dupa numele de Centrul Medical Basarab.

Centrul Medical Veridia activeaza pe piata de servicii medicale private de 17 ani, fiind un jucator de traditie in Capitala. Si-a inceput activitatea cu un laborator de analize medicale si ulterior si-a consolidat pozitia  prin dezvoltarea unui centru medical de mari dimensiuni care incorporeza 20 de cabinete si care, asigura servicii medicale de specialitate, consultatii de medicina generala si consultatii de specialitati diferite, investigatii paraclinice, tratamente si interventii de mica chirurgie. Aditional, pentru recoltarea probelor in scopul testarii de laborator, centrul cuprinde si patru puncte de recoltare, situate in cartierele Berceni, Militari, Drumul Taberei si Pantelimon.

De la inceputul lunii septembrie a.c., Centrul Medical Veridia, prin laboratorul de biologie moleculara, se afla in parteneriat cu Directia de Sanatate Publica (DSP) pentru testare RT-PCR, destinata depistarii virusului SARS-CoV-2, avand o capacitate de 400 de probe pe zi.

Prin aceasta achizitie ne consolidam pozitia in Capitala si pe piata clinicilor care ofera servicii medicale in relatie cu CAS. In plus, ne extindem reteaua de laboratoare COVID-19, reusind astfel sa raspundem unui numar si mai mare de solicitari pe partea de testare, solicitari ce vin atat din partea autoritatilor, cat si direct din partea pacientilor.

Veridia, cunoscut in principal ca Centrul Medical Basarab, are o structura de business bine inchegata, cu rezultate bune si un potential mare de crestere si dezvoltare. Asa cum am anuntat in repetate randuri, actiunile noastre principale din ultima perioada au fost concentrate  asupra  suportului oferit pacientilor pentru serviciile de care au avut nevoie, dar si a autoritatilor in lupta cu raspandirea virusului, actionand instant in functie de context.

Insa nu ne-am oprit din a lucra si la celelalte programe de extindere si achizitii, chiar daca la un ritm mai lent si precaut. De aceea, am analizat bine piata, iar decizia de a introduce in grup o companie precum Veridia este una  buna, mai ales in contextul in care discutam despre o companie de servicii medicale care s-a adaptat foarte bine contextului, a venit in sprijinul statului prin testare COVID si a oferit pacientilor servicii de screening care sa raspunda fix nevoilor actuale”, a declarat Mihai Marcu, Presedinte si CEO MedLife Group.

CITESTE SI:  Sphera Franchise Group și-a triplat profitul net la finalul primului trimestru

Totodata, Veridia este unul dintre furnizorii relevanti de servicii medicale in contract cu Casa de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti (CASMB), acoperind peste 25 de specialitati, printre care alergologie, ORL, endocrinologie, obstetrica-ginecologie, pediatrie, cardiologie, pneumologie, gastroenterologie si neurologie. Pentru segmentul de corporate, centrul medical joaca un rol important, deoarece asigura companiilor si servicii medicale de medicina muncii.

“Suntem bucurosi si onorati de acest parteneriat si ca putem face parte din grupul MedLife. Pentru noi reprezinta o oportunitate imensa de dezvoltare, deoarece vom beneficia atat de know how-ul unei companii de top in zona medicala, cat si de expertiza in zona de management  financiar si organizational. Totodata, ne bucura sa vedem ca eforturile noastre au fost apreciate, si aici ma refer la faptul ca am reusit, datorita experientei si profesionalismului dobandit, sa oferim testare RT-PCR populatiei Bucurestiului. Avem o echipa puternica de specialisti, kituri de diagnostic de inalta acuratete, un flux de testare ce cuprinde masurile de siguranta si protectie, indeplinind astfel toate criteriile, oferind rezultate intr-un timp scurt solicitarilor”, a declarat Gabriela Mocanu, Director Executiv Centrul Medical Veridia.

Prin preluarea Centrului Medical Veridia, grupul MedLife ajunge la un portofoliu de 27 de companii achizitionate, ultima anuntata fiind Centrul Medical Micromedica. “Avem si alte achizitii in plan urmand sa le anuntam pe masura ce avansam cu acestea” a mai declarat Mihai Marcu.