BET
16864.29
-0.09%
BET-TR
34991.35
-0.09%
BET-FI
60119.58
0.02%
BETPlus
2491.73
-0.14%
BET-NG
1203.47
0.1%
BET-XT
1436.79
-0.09%
BET-XT-TR
2947.66
-0.09%
BET-BK
3105.65
-0.03%
ROTX
37038.36
-0.05%


MedLife: Performanța financiară a fost sensibil egală cu cea raportată în aceeași perioadă a anului trecut

Autor: Financial Market
Timp de citit: 3 minute

Performanta financiara a fost sensibil egala cu cea raportata in aceeasi perioada a anului trecut, avand o scadere de 3% datorata, cu precadere, vanzarilor din luna aprilie, in perioada starii de urgenta, cand au fost permise doar serviciile medicale ce nu puteau fi amanate

Sistemul Medical MedLife, liderul pietei de servicii medicale private din Romania, a inregistrat in primele sase luni ale anului 2020 o cifra de afaceri consolidata pro-forma in valoare de 454,6 de milioane de lei, apropiata de valoarea anului 2019.

In pofida unui context si a unei crize sanitare fara precedent, prin masurile luate, compania a continuat sa isi desfasoare activitatea si a reusit o majorare a EBITDA datorita masurilor riguroase si rapide de reducere a costurilor aplicate inca de la finalul lunii martie.

Ne-am mobilizat fortele, ne-am adaptat noilor conditii inca de la inceputul declansarii pandemiei de COVID-19 si am reusit sa fim alaturi de pacienti iar aplicarea seriei de masuri de siguranta medicala care se impuneau, ne-a ajutat sa avem situatia sub control si sa putem gandi proactiv, sa ne adaptam noii realitati economice si sa optimizam dinamica businessului pentru perioada urmatoare”, a declarat Mihai Marcu, Presedinte si CEO MedLife Group.

Dezvoltarea celor trei laboratoare COVID-19, intr-un timp record, a reprezentat una dintre realizarile importante ale grupului din prima jumatate a anului 2020. Prin prisma acestora, compania a putut sa tina in siguranta angajatii MedLife, sa testeze periodic pesonalul medical si de suport, pacientii si sa pastreze functionale unitatile si sa asigure pacientilor un act medical de calitate si in siguranta, prin efectuarea a mii de teste RT-PCR saptamanal.

Rezultate financiare Medlife. Sursa BVB

Am putut sa le oferim romanilor o alternativa pentru monitorizarea si tratarea patologiilor existente in conditii de siguranta, intr-un context greu de dus pentru noi toti.

Am reusit sa ajutam sute de mii de romani sa isi evalueze bolile existente si sa le tina sub control, inregistrand peste 860.000 de vizite in clinici si peste 2,5 milioane de analize procesate. Am putut sustine fluxurile din maternitati si spitale pentru ca viitoarele mame sa poata naste in siguranta, iar pacientii care au avut nevoie de interventii chirurgicale in regim de urgenta sa le poata efectua in timp util.

In perioada starii de urgenta, echipa noastra a asigurat peste 100.000 de consultatii online si offline, fiind prima companie medicala din Romania care a lansat acest serviciu online, imediat dupa declansarea pandemiei, consultatii destinate angajatilor companiilor. S-au oferit in deplina siguranta peste 20.000 de investigatii imagistice si peste 400.000 de analize de laborator angajatilor companiilor, in plus s-au sustinut gratuit peste 5000 de ore de sport precum si de consiliere psihologica. Mai mult decat atat, prin lansarea diviziei de cercetare, am adus un aport important in ceea ce priveste o mai buna claritate a evolutiei virusului, ajutand astfel managementul companiilor partenere sa actioneze pe mai departe in baza unor informatii cat mai clare. Am fost inca din prima zi alaturi de ei, venind cu solutii pentru a putea relua activitatea in conditii de siguranta si continuam aceasta misiune”, a declarat Mihai Marcu.

CITESTE SI:  Simtel Team vizează venituri consolidate de 394,3 milioane de lei și un profit net de 35,1 milioane de lei în 2024

In a doua jumatate de an, compania intentioneaza continuarea investirii in programele deja existente, dar si dezvoltarea de proiecte si produse noi post COVID.

„Ne dorim sa continuam sa investim, sa ne extindem, avand la dispozitie noua majorare a creditului, anuntata in luna mai a.c., in valoare de 20 milioane euro, fonduri ce vor fi folosite pentru dezvoltarea mai multor proiecte in contextul COVID-19, cat si in afara acestuia, proiecte ce tin de zona de preventie, cercetare, retehnologizare si nu numai, dar si pentru extinderea programului de achizitii, atat la nivel national, cat si international.

Continuarea proiectui MedPark deja demarat, concentarea activitatilor spitalicesti din Bucuresti in noul complex de pe Calea Grivitei, dezvoltarea PharmaLife pe verticala si orizontala, precum si dezvoltarea serviciilor de oncologie sunt principalele domenii pe care dorim sa le dezvoltam in a doua jumatate a acestui an si prima parte a anului 2021. Noile investitii se vor derula cu un ritm mai ponderat, cu o privire atenta catre reducerea costurilor si la evolutia pandemiei.

In saptamanile imediat urmatoare vom deschide cel de al patrulea Laborator SARS-CoV-2, de aceasta data la Cluj, dorind sa jucam in continuare un rol important in zona de screeneing a pacientilor post COVID-19, respectiv in tratarea comorbiditatilor acestei boli care a schimbat prioritatile medicale ale oamenilor de pe intregul mapamond”, a declarat Mihai Marcu.


[ajax_load_more]