BET
17362.79
1%
BET-TR
36708.39
0.99%
BET-FI
59256.97
0.72%
BETPlus
2564.36
1%
BET-NG
1238.88
1.07%
BET-XT
1476.03
1.07%
BET-XT-TR
3080.53
1.06%
BET-BK
3200.1
1.6%
ROTX
38110.32
1.02%
Medlife reduce cu 50% salariile echipei de management pe o perioadă de 45 de zile și trimite în șomaj tehnic personalul non-critic

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Ca urmare a masurilor de prevenire a raspandirii virusului SARS-CoV-2 (Coronavirus) adoptate de catre Guvernul Romaniei, MedLife (simbol bursier M), cel mai mare furnizor de servicii medicale din Romania a luat recent cateva masuri ce au un impact direct asupra activitatii curente a Grupului, conform unui comunicat al companiei pe site-ul BVB.

Astfel, ca urmare a distantarii sociale si a celor doua ordonante cu impact direct asupra businessului, scaderea veniturilor companiei nu poate fi cuantificată la data prezentului raport.

Prin urmare, pentru a sustine colegii din linia intai si a asigura continuitatea medicala in regim de urgenta si, totodata, pentru a limita impactul financiar generat de ordonantele prezentate mai sus, conducerea MedLife a luat urmatoarele masuri:

1. Reducerea de comun acord cu 50% a salariilor echipei de management pentru o perioada de 45 de zile.

2. Reducerea costurilor in legatura cu departamentele de suport prin trimiterea personalului non-critic in somaj tehnic. Costurile vor fi suportate de catre Guvernul Romaniei pana la un nivel de 75% din salariul mediu pe economie; pentru salariile care depasesc media pe economie, diferenta va fi suportata de Grupul MedLife. Masura va intra in vigoare incepand cu 26 martie.

3. Diminuarea programului de lucru pentru personalul administrativ cheie de la 5 la 4 zile lucratoare, incepand cu 26 martie.

4. Negocierea cu toti proprietarii de spatii in care isi desfasoara activitatea Grupul MedLife cu scopul de amanare sau reducere a platilor de chirie pentru urmatoarea perioada.

CITESTE SI:  Sphera Franchise Group intenționează să distribuie un dividend special dacă își va realiza bugetul pe acest an

5. Negocierea cu furnizori de servicii secundare, “not mandatory” pentru Grupul MedLife cu scopul suspendarii colaborarii pentru urmatoarea perioada.

6. Discutii avansate cu bancile pentru cresterea lichiditatii disponibile la nivelul Grupului, din partea carora am primit toata sustinerea, asigurandu-ne deja o lichiditate confortabila pentru un termen de 3-6 luni. Aceste lichiditati vin in completarea fondurilor proprii disponibile la nivelul Grupului.

Evolutie pret actiuni Medlife in ultimele sase luni. Sursa BVB

Mai mult decat atat, exista si o discutie despre ce investitii se pot face in acest moment pentru perioada post coronavirus, precum dezvoltarea de centre de tratament pentru recapatarea functiilor pulmonare, testarea si monitorizarea pacientilor cu afectiuni medicale incompatibile cu virusul SARS-CoV-2 (boli cardiovasculare, tensiune arteriala, diabet, pacienti oncologici, etc). Avem convingerea ca in viitorul apropiat, pe termen mediu si lung, nevoia de servicii medicale va creste substantial.

Ca urmare a acestor masuri, conducerea MedLife considera ca dispune de suficiente lichiditati pentru a asigura solvabilitatea grupului in urmatoarele luni de incertitudine si de a sustine reluarea activitatii pe masura ce conditiile de piata se vor imbunatati. In cazul in care situatia o va cere, compania este pregatita sa impuna masuri suplimentare fata de cele anuntate deja.


 

[ajax_load_more]