BET
17362.79
1%
BET-TR
36708.39
0.99%
BET-FI
59256.97
0.72%
BETPlus
2564.36
1%
BET-NG
1238.88
1.07%
BET-XT
1476.03
1.07%
BET-XT-TR
3080.53
1.06%
BET-BK
3200.1
1.6%
ROTX
38110.32
1.02%
Meta Estate Trust încheie cu succes plasamentul privat, ultimul înainte de listarea pe piața AeRO

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Meta Estate Trust, companie de tip holding ce activează în sectorul rezidențial, a încheiat cu succes plasamentul privat de acțiuni și va începe anul viitor pregătiriile pentru listare.

Acesta a fost ultimul plasament privat înainte de listarea pe piața AeRO, prevăzută pentru primul trimestru al anului 2022. Banii strânși vor fi folosiți în achiziția de apartamente în faza de construcție în orașe cheie ale României, precum și pentru realizarea de parteneriate cu dezvoltatori imobiliari.

Am finalizat cu succes al doilea plasament privat și ne-am atins astfel obiectivele pentru acest an. Bucuria noastră este cu atât mai mare cu cât și de această dată ni s-au alăturat peste 40 de noi acționari printre care se numără mulți antreprenori de top, conducători de companii multinaționale sau manageri din private equity sau bănci.

Succesul acestui plasament privat ne arată că investitorii apreciază unicitatea modelului nostru de business și potențialul pieței imobiliare locale.Continuăm dezvoltarea și ne asumăm listarea companiei în trimestrul al doilea al anului viitor printr-un IPO care sperăm să consfințească atingerea unui capital social de peste 25 milioane euro după numai 12 luni de activitate”, a declarat Eugen Voicu, cofondator Meta Estate Trust.

Operațiunea a fost intermediată de Intercapital Invest S.A. în calitate de consultant autorizat de Bursa de Valori București, companie cu o prezență de peste 20 de ani în piața financiară românească, iar Prime Transactions a fost co-manager al plasamentului.

Toţi investitorii care au participat la acest ultim plasament privat vor beneficia de 10% alocare în acțiuni preferențiale purtătoare de dividend prioritar. Acesta este modul nostru prin care recompensăm încrederea pe care am primit-o la început de drum. În continuare, ne vom extinde planurile de dezvoltare având ca rezultat generarea de randamente semnificative pentru acționarii noștri”, a declarat Raluca Dragăn, CFO Meta Estate Trust.

CITESTE SI:  BVB și BERD vor revizui codul de guvernanță corporativă al pieței din România

Valoarea nominală a unei acţiuni Meta a fost de 1 leu, la care s-a adăugat prima de emisiune de 10%. Valoarea minimă a subscrierii individuale a fost de 100.000 de lei, iar cea maximă a fost plafonată la nivelul de 5 milioane de lei per investitor.

Meta Estate Trust are, în prezent, investiții în 14 proiecte rezidențiale în valoare de peste 8 milioane de euro în orașe precum București, Constanța, Sibiu, Iași, Brașov și în stațiunile de pe litoral. Compania a făcut deja un exit total dintr-unul din primele proiecte în care a investit, iar în alte două proiecte a înregistrat exituri parțiale.

Compania combină avantajele în investiții imobiliare cu cele ale piețelor de capital prin crearea unui instrument financiar care oferă lichiditate și în care orice investitor poate accesa randamentele oferite de piața imobiliară, indiferent de capitalul de care dispune.

Obiectivul managementului Meta Estate Trust este atingerea unei ținte de randament proiectată ca medie anuală în primii ani de aproximativ 15%.

Meta Estate Trust este administrată de cei cinci inițiatori ai proiectului printre care Eugen Voicu – Fondator Certinvest, Ionuț Nicolescu – președinte SVN România, familia Bonea – Proprietari Delta Studio cu sprijinul unui Advisory Board format din cinci acționari: Ilinca Von Derenthall, Marian Alecu, Andreea Păun, Marius Scuta și Viorel Nica.